Plies

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Plies
Plies, 2008
Genel bilgiler
Doğum adıAlgernod Lanier Washington
Doğum1 Temmuz 1976 (47 yaşında)
Fort Myers, Florida
TarzlarHip hop
Etkin yıllar2007–günümüz
Müzik şirketiBig Gates , Slip-n-Slide
İlişkili hareketlerDJ Khaled, Trey Songz, Rick Ross, Trick Daddy, T-Pain, Akon, Young Jeezy
Resmî sitewww.pliesworld.com

Algernod Lanier Washington, daha çok bilinen sahne ismi ile Plies, Amerikalı rap şarkıcısı ve "Big Gates Records" adlı müzik şirketinin kurucusudur. Fort Myers, Florida, Washington'da doğan şarkıcı, müziğe başlamadan önce 1996 ile 1997 yıllarında Ohio'daki Miami Üniversitesi'nin "Miami RedHawks" amerikan futbolu takımında oynadı.[1] Üniversiteyi bıraktıktan sonra, üvey kardeşi ile birlikte "Big Gates"'i kurdu. "Slip-n-Slide Records" adlı plak şirketi ile 2007 ve 2008 yıllarında üç albüm çıkardı.

Müzik yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

1976 senesinde Florida’da dünyaya gelen Amerikalı rap sanatçısı Plies, 1994 yılında okulunu yarım bıraktıktan sonra müzik kariyerine yöneldi. Abisiyle birlikte oluşturduğu Big Gate Records ile “Tell Dem Krackers Dat” adlı single’ı yayımlayan sanatçı, single sonrasında Slip-N-Slide Records ile anlaşma sağladı.

Piyasaya sürdüğü “Got’Em Hatin’” adlı single ile yeraltı müzik camiasında ismini duyurmayı başaran Plies, 2006 senesinin sonuna doğru gerçekleştirdiği bir konser sırasında kanunsuz silah kullanmaktan dolayı tutuklandı. Kefaletini ödedikten sonra serbest kalan genç müzisyen, ciddi olarak ilk çıkışını “I Wanna Love You” adlı parçayı hazırlayarak gerçekleştirdi. Parça, Akon’un 2006 senesinde yayımlanan “Konvicted” adlı albümünde yer alırken, Amerika listelerine girerek haftalarca 1 numarada bulundu.

7 Ağustos 2007 tarihinde “The Real Testament” adlı ilk albümünü Akon, Drumma Boy, Jay E, Jonathan Rotem ve The Beat Eaters prodüktörlüğünde yayımlayan Plies, ayrıca albümüne Akon, T-Pain, Tank ve D. Crump’ı konuk müzisyen olarak davet etti. Albümden ilk single’ı T-Pain ile olan ortak çalışması “Shawty” adlı parçasına seçen müzisyen, single ile Amerika listelerinde 10 numaraya yerleşti. 2. single için “Hypnotized”'ı seçen sanatçı bu parçada Akon ile çalıştı.

Diskografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Miami University (Ohio) 1997 Football Roster". CNN. 5 Eylül 1997. 3 Kasım 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Kasım 2012. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]