Petra Cortright

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Petra Cortight (d. 19 Temmuz 1986) Los Angeles, California kökenli bir İnternet sanatçısı. Eserleri, New York, Rhizome, Venedik Biennali gibi birçok farklı yerde sergilenmiştir. Petra Cortright’in eserleri genel olarak beklenilenin dışındadır.

İlk işlerinden olan vvecam (2007), bir video eserine online olarak bakma eylemini içeriyordu. Youtube’un basit bir tüketicisi olacağına, Cortright kendini yaptığı animasyonların içinde kendini izleyici olarak filme çekmiştir. Bu, hem izlerken hem de bilgisayar önünde oturmanın fiziksel sürecini sorgulaması açısından rahatsız edici bir videodur. 2011 yılında bu video, Youtube tarafından ofansif bulunduğu için kaldırılmıştır, ama Rhizome ArtBase’te hala sergilenmektedir ve akademik çevrelerde geniş tartışmalara sebep olmuştur.

Vicky Deep in Spring Valley (2012) 23 Mayıs 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. isimli eserinde, video üretme araçlarını katman katman koyarak oluşturulmuş bir fantastik dünya, bilgisayarın arayüzünün doğasını yansıtır. Sonuçta, bu film, sinematik bir anlatımdan çok bir kullanıcının internetle olan etkileşimini anlatmayı amaçlar. Bunların dışında, Cortright Londra’daki Sanat Fuarı Frieze’e katılmak için seçildi ve orada kendi videosunu çekti. Adı Bridal Shower (2013) 22 Ocak 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. olan bu film, bir prodüksiyon stüdyosunda çekildi ve bu sebepten, profesyonel olarak adlandırılabilir. Ayrıca, bu film İngiltere’deki Channel 4’da da yayınlanmıştır.