Paşhan Yılmazel

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Paşhan Yılmazel
Doğum31 Mart 1982 (41 yaşında)
Berlin, Almanya
MeslekOyuncu

Paşhan Yılmazel (d. 31 Mart 1982, Almanya), Türk oyuncu.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

31 Mart 1982 tarihinde Berlin'de aslen Batı Trakyalı bir ailenin oğlu olarak doğdu. 1985 yılında ailesiyle birlikte Türkiye'ye kesin dönüş yaptı. İlk olarak Zeytinburnu Faruk Timurtaş İlköğretim Okulu'unda, liseyi İhsan Mermerci Lisesi'nde bitirdi ve ardından Haliç Üniversitesi'nden mezun oldu. Daha sonra Akademi İstanbul'da da Radyo ve Televizyon bölümünü bitirdi. İlk büyük oyunculuk tecrübesini Hayat Bilgisi'nde Ortega rolüyle kazandı. Bu dizide oynamaya başlayana kadar birçok dizide konuk oyuncu olarak yer aldı. Hayat Bilgisi'nde 4 sezon düzenli oynadıktan sonra dizinin son sezonki reyting kaybının ardında final kararı alıp 16 Haziran 2006 tarihinde bitmesiyle yeni projelerde şansını denedi.

Dizi kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Paşhan Yılmazel ilk büyük dizi tecrübesini Hayat Bilgisi dizisinde yaşayan oyuncu bu dizide Ortega adı altında geniş bir hayran kitlesi elde etmiştir. 4 sezon süren dizide başarılı bir oyunculuk sergileyen Paşhan kendini herkese kanıtlamıştır. Hayat Bilgisi 2006 yılında final olduktan sonra başrollerini Cem Davran ve Pınar Altuğ'un paylaştığı Deli Dolu adlı dizide ana karakterlerden Metin karakterini canlandırmaya başlasa da dizinin tutmaması ve bir süre sonra ortadan kaybolmasıyla oyuncu boşta kalmıştır. Bir sene sonra baş rolünü Doğa Rutkay ile paylaştığı Şölen dizisinde Murat rolünü canlandırmıştır. İlk başlarda dizi başarılı olsa da zamanla tutunamamış ve aynı sene içinde bitmiştir. Tutmayan bir diğer dizi Gemilerde Talim Var dizisinde konuk olarak oynayan oyuncu arkasından Cem Davran, Alp Kırşan, Merve Sevi, Enise Ütük ile beraber başrol oynadığı Hayat Güzeldir'de Cem Davran'ın oğlunu oynamıştır. Güzel bir konu ve kurgu sahibi dizi ne yazık ki uzun sürmemiş ve aynı seneden ötesine geçmemiştir. Aynı senenin başında Doktorlar dizisinde önemli karakterlerden Dr. Ahmet'i son derece başarılı oynamıştır. Doktorlar'da başarılı olmasına rağmen dizinin artık 3. sezonuna gelmiş ve fazlasıyla oyuncu değişimi yaşamış olmasından dolayı yaşadığı ekonomik kriz ve anlaşmazlıklarla anlamsız ve çok kesik bir finalle eleştiri yağmurunu tutularak dizi sezon ortası ekranlara veda etmiştir. Son olarak 2009 yılında Adanalı dizisinde yaklaşık bir ay oynamış ve konuk olarak Maraz Ali (Mehmet Akif Alakurt) karakterinin yancılarından Dr. Gürcan'ı canlandırmıştır. 2011 yılında yeni başlayan +18 adlı dizide uçuk bir karakteri canlandırarak aktif oyunculuk yaşamına devam etmektedir. Son olarak BKM yapımı Tutar mı Tutar dizisinde başrol Cemal rolüyle ekranlarda görülmektedir.

Film kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Dizi kariyerindeki dikiş tutmaz dönemlerin aksine film ve sinema kariyeri çok başarılıdır. Dört tane sinema filminde oynayan Paşhan Yılmazel bu dört projenin üçünde başrol bir tanesinde çoklu ekipçe başrollerin bir üyesini temsil etmiştir. İlk olarak Çılgın Dersane Kampta filminde Mojo rolüyle müthiş bir performans gösteren oyuncu en önemli bir ya da iki rolden birini oynamıştır. Oyuncunun mükemmel performansının yanında filmde hatırı sayılır bir gişe başarısı yakalamıştır. Daha sonra Avanak Kuzenler'de Yağmur Atacan ve Alp Kırşan ile başrol oynayan Paşhan Yılmazel burada da çok iyi bir performans göstermiştir. Film beklenen ilgiyi görmese de başarılı sayılabilecek bir kitleye hitap etmiştir. 2009 yılında Rina adlı filmde başrol oynayan oyuncu bu sefer daha farklı bir karakterle bize oyunculuğunun çok yönlülüğünü kanıtlamıştır. Aynı yılda Konak adlı korku filmde de başrol ekibinde olan Paşhan Yılmazel bu filmde de farklı bir tecrübe kazanarak yine daha önce girmediği bir role bürünmüştür. Buradaki başarısıyla da takdir toplayan oyuncu henüz başka bir sinema projesinde rol almamıştır.

Filmografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Film
Yıl Yapım Rol Notlar
2007 Çılgın Dersane Kampta Mojo
2008 Avanak Kuzenler Neco
2009 Rina Ömer
2009 Konak Taylan
2013 Çılgın Dersane 3 Mojo
2019 Ağlak Arif Sabri TV filmi
Televizyon
Yıl Yapım Rol Notlar
1999 Küçük Besleme Murat
2001 Dadı Konuk Orhan
2001 Sultan Cengiz
2001 Güz Gülleri Konuk
2002 Çekirdek Aile Konuk
2003-2006 Hayat Bilgisi Ortega Sedat
2006 Deli Dolu Metin
2007 Şölen Murat
2007 Gemilerde Talim Var Konuk
2008 Hayat Güzeldir Mehmet Bahtiyar
2008 Doktorlar Ahmet Durmaz
2009 Altın Kızlar Konuk
2009-2010 Adanalı Gürcan Karakuş 4 bölüm (43–46)
2011 +18 Serkan
2012 Huzur Sokağı Selim
2014 Çılgın Dersane Üniversitede Mojo
2015 Tutar mı Tutar Cemal

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]