Pavel Chekov

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Walter Koenig Pavel Andreievich Chekov rolünde

Pavel Andreievich Chekov (Rusça: Павел Андреевич Чехов), Star Trek evrenindeki kurgusal bir karakterdir.

Walter Koenig, orijinal Star Trek serisinin ikinci ve üçüncü sezonlarında ve ilk yedi Star Trek filminde Chekov'u canlandırdı. Anton Yelchin, 2009 Star Trek yeniden başlatma filminde ve iki devam filminde, Star Trek Into Darkness ve Star Trek Beyond'da karakteri canlandırdı. Hem Koenig hem de Yelchin Rus bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldiler, ancak Amerika Birleşik Devletleri'nde büyüdüler ve her ikisi de rolleri nedeniyle Rus aksanını etkilediler.

Star Trek'in yaratıcısı Gene Roddenberry, genç izleyicilerin ilgisini çekmek için kadroya daha genç bir üye eklemek istedi.

Koenig'in mütevazı boyu, gözleri, kalın kaşları, çocuksu yüzü ve gülümsemesi, milyonlarca ergenlik öncesi kızı büyüleyen yalnız İngiliz "Monkee"yi çarpıcı bir şekilde çağrıştırıyordu. Koenig'in kahverengi saçlarını da Jones'unkine benzer şekilde şekillendirmek için ilk girişimlerde bulunuldu. Peruklar birkaç ilk bölümde kullanıldı, ancak diğerlerinde kullanılmadı, bu da dikkatli izleyiciler için bir deney aşamasını ortaya koyuyor. Sonunda Koenig'in saç uzunluğu ve dolgunluğuna yönelik son bir görünüme ulaşıldı ve daha sonra tutarlı bir şekilde kullanıldı.

Karakter biyografisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Pavel Andreievich Chekov 2245'te doğdu ve ilk kez orijinal dizinin ikinci sezonunda Atılgan'ın yönlendiricisi olarak ekranda görünen genç ve saf bir asteğmendir. Roddenberry'ye göre o "olağanüstü yetenekli bir genç adam; bazı alanlarda neredeyse Spock'a eşittir. Uzay Akademisi'nin onur mezunudur." Chekov ayrıca gerektiğinde bilim subayı istasyonunda Bay Spock'ın yerine geçer. Star Trek: The Motion Picture'da teğmenliğe terfisi, geminin taktik subayı ve güvenlik şefi olarak transferini de beraberinde getirmektedir.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]