Parseller, Avcılar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Parseller'in Mustafa Kemalpaşa kısmında bulunan Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Parseller'in Mustafa Kemalpaşa kısmında bulunan Haydar Akın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Harita
Parseller'in orta kısmı. (Meydan olarak adlandırılıyor)

Parseller İstanbul'un Avcılar ilçesinin Mustafa Kemalpaşa ile Üniversite Mahallesi'nin arasında kalan ve Esenyurt Saadetdere Mahallesi'nin sınırında bulunan semtin ismidir. Semt içerisinde 2 hastane, Allure Tower rezidansı ve DoubleTree by Hilton oteli bulunur Esenyurt - Avcılar ilçe sınırı arasında kalan kısmı Karşı Parseller olarak adlandırılır. Semt içerisinde ulaşım alternatifi olarak Minibüs, İETT, Mustafa Kemal Paşa ve Cihangir-Üniversite Mahallesi metrobüs istasyonları bulunmaktadır.

Semt içinden toplu taşıma araçları ile İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Avcılar Yerleşkesi'ne, İDO Avcılar Terminali'ne, Küçükçekmece ve Bakırköy tren istasyonlarına ulaşım imkanı vardır.

Ayrıca 2030 yılında açılması planlanan M20 (Sefaköy - TÜYAP) Metro Hattı'nın Cihangir istasyonu da Parseller içerisinde yapılacaktır. Mustafa Kemal Paşa Metrobüs İstasyonu'nun hemen çıkışında bulunan Mareşal Caddesi 2021'de UKOME kararı ile kapatılıp yürüyüş yolu haline getirilmiş ve daha çok restoran cadde üzerinde açılmıştır. Semt içerisinde alışveriş merkezi olarak sadece Pelican Mall bulunmaktadır.