Panthers Wrocław

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Panthers Wrocław
Panthers Wrocław arması
Kuruluş2013
KonferansKuzey Konferansı
LigEuropean League of Football (ELF)
Ev stadyumuStadion Olimpijski
ÜlkePolonya Wrocław, Polonya
BaşantrenörJakub Samel
Resmî sitepantherswroclaw.com

Panthers Wrocław, Polonya'nın Wrocław kentinde bulunan ve Giants Wrocław ve Devils Wrocław ile birleştirilerek oluşmuş bir Amerikan futbolu takımıdır. Takım, European League of Football liginde mücadele etmektedir.

Şimdiki üniforma

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Ekip, 2013 yılında Giants Wrocław ve Devils Wrocław adlı iki PLFA ekibinin birleşmesiyle kuruldu. 2014 yılında, kulüp ilk kez Polonya Bowl'unda oynadı ve burada Seahawks Gdynia'ya yenildi. 2016'da Panthers her maçı domine etti ve ilk Şampiyonluğunu kazandı. Panthers, Seahawks'ı 56-13 yenerek kazandı. Panthers, 2017 Polonya Kupası'nı da kazandıktan sonra, takım Polonya Amerikan Futbolu Ligi'nden ayrıldı ve yeni Liga Futbolu Amerykańskiego'ya katıldı. LFA'daki ilk iki sezonda, Panthers normal sezondaki her maçı kazandı, Polonya Bowl XIII'i Lowlanders Białystok'a 2018'de 14-13 kaybetti ve Polonya Bowl XIV'i Lowlanders'a 28-14 kazandı (her iki final maçı Wrocław Olimpiyat Stadı'nda oynandı).

Panthers ayrıca IFAF Avrupa Şampiyonlar Ligi'ni kazanan ilk Polonya takımı oldu.[1]

COVID-19 salgını sırasında Jakub Samel, Panthers Wrocław'ın yeni baş antrenörü oldu. Kulüp tarihindeki ilk Polonyalı baş antrenördür. Kulübün Haziran 2021'de başlayacak olan yeni European League of Football'a katılan ilk 8 takımdan biri olacağı da açıklandı.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Spektakularny finał Polish Bowl XV we Wrocławiu!". Przegląd Sportowy (Lehçe). 17 Kasım 2020. 18 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2021. 
  2. ^ "ELF European League of Football". europeanleague.football. 13 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Ekim 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]