Pachuvum Athbutha Vilakkum

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Pachuvum Athbutha Vilakkum
Pachuvum Athbutha Vilakkum
Dosya:Pachuvum Athbutha Vilakkum.jpg
Theatrical release poster
YönetmenAkhil Sathyan
YapımcıSethu Mannarkkad
YazarAkhil Sathyan
Oyuncular
MüzikJustin Prabhakaran
Görüntü yönetmeniSharan Velayudhan
KurguAkhil Sathyan
StüdyoFull Moon Cinema
Çıkış tarih(ler)i28 Nisan 2023 (2023-04-28)
Süre171 minutes
ÜlkeIndia
DilMalayalam
Bütçe₹ 10 Crore
Hasılat₹ 15.00 Crore

Pachuvum Athbutha Vilakkum (Pachu ve sihirli lamba), Akhil Sathyan tarafından yönetilen 2023 yapımı bir Hint Malayalam dilinde macera-komedi-drama filmidir. Filmde Fahadh Faasil, Anjana Jayaprakash, Dhwani Rajesh ve Viji Venkatesh gibi oyuncular yer almaktadır. Sethu Mannarkkad tarafından Full Moon Cinema şirketi adı altında üretilmiştir. Bu film, 28 Nisan 2023 tarihinde gösterime girmiş ve eleştirmenlerden ve seyircilerden olumlu tepkiler almış, ticari olarak da başarılı olmuştur.

Prasanth, Pachu olarak da bilinen, Mumbai'de bir Ayurveda eczane/klinik işletmektedir. Geçmişteki reddedilmeler nedeniyle evlenmemiştir ve iş için doğduğu kasabasına, Kerala'ya geri dönmek zorundadır. Babası Rajan ile doğduğu kasabada bir düğüne katılırken, Pachu bir kadına ilgi duymaya başlar. Rajan'ın arkadaşı bir teklif önerir ve onun evine giderler. Ancak, Pachu hastaneye kaldırılır ve Mumbai'ye dönmesi gereken uçuşunu kaçırır.

Pachu'nun dükkânının sahibi Riyas, yaşlı annesi Laila ile birlikte Mumbai'ye trenle seyahat etmesini istiyor. Pachu kabul eder ve trenle yola çıkarlar. Tren yolculuğu sırasında, Mumbai'ye yalnız seyahat eden bir genç çocukla karşılaşırlar. Gece boyunca, Laila yanlışlıkla Karmali, Goa'da trenden iner. Pachu, Laila'nın eksik olduğunu fark eder ve onu takip eder, yanında Mumbai'ye geldiklerine inanan çocuk da onlarla birlikte trenden iner. Pachu, Laila'yla karşılaştığında, istasyondan ayrılmadan önce ona biber gazı sıkar.

Pachu, Laila'nın Hamsadhwani'nin evine gittiğini keşfeder. Riyas'ı arar ve annesini kurtarmak için acele eder. Hamsadhwani'nin evine vardıklarında, Laila'nın zaten ayrıldığı ortaya çıkar, ancak Pachu onu bir otobüs durağında bulur. Laila bulunduktan sonra, hepsi Mumbai'ye dönmek için hazırlık yaparlar ve Laila garip davranışının nedenini açıklar.

Laila, hizmetçilerinin kızı Nidhi'nin hikâyesini paylaşır. Laila, Nidhi'nin eğitimini üstlenmiş, ancak hizmetçi kızını Goa'ya tekrar hizmetçi olarak göndermiştir. Onu kurtarmaya kararlı olan Laila, Goa'da iner ve Nidhi'nin çalıştığı Hamsadhwani'nin evine gider. Şu anda, Laila, Pachu'ya ayurveda mağazasının sahipliğini teklif eder, ancak karşılığında Nidhi'yi geri getirmesini ister. Pachu kabul eder ve Nidhi'yi Hamsadhwani'nin evinde bulmak için yola çıkar.

Nidhi'nin bulunduğunu öğrenen Pachu, onun kardeşleri ve ailesi tarafından dövülür ve soyguna uğrar. Eşyalarını geri alır, uygun bir fırsatı bekler ve Nidhi ile bir kaçış planı yapar. Bu arada, Pachu Hamsadhwani'ye daha da yakınlaşır ve onun toksik ilişkisini sonlandırmasına yardımcı olur. Eşyalarını geri aldığını Hamsadhwani'den saklar ve daha fazla zaman geçirmek için onunla vakit geçirir. Ancak Nidhi'nin kardeşleri kaçış planını keşfeder ve Nidhi'yi geri alır. Hamsadhwani, Pachu'nun geri aldığı eşyaları öğrenir ve ilişkilerinde karmaşaya yol açar.

Riyas, başlangıçta Laila'nın kararına karşı çıkan kişi, şimdi Nidhi'yi geri getirme konusunda destek olmaktadır. Pachu, Nidhi'yi kurtarmak için bir kez daha girişimde bulunur ve büyük babası onu savunarak Nidhi'nin ayrılmasına izin verir. Hamsadhwani ve Pachu barışırlar. Pachu ve Nidhi, Laila ile yeniden bir araya getirmek için Kerala'ya seyahat ederler.

Mumbai'ye dönüş tren yolculuğu sırasında Pachu, Hamsadhwani ile buluşmak için Karmali'de trenden iner.

  • Fahadh Faasil Prasanth Rajan namı diğer Pachu olarak
  • Anjana Jayaprakash Hamsadhwani olarak
  • Nidhi olarak Dhwani Rajesh
  • Viji Venkatesh Laila / Ummachi olarak
  • Pachu'nun babası Rajan rolünde Mukesh
  • Vasu / Vasumaman olarak Masum
  • Vineeth, Riyas rolünde, Laila'nın Oğlu
  • Raveendran / Ravi olarak Indrans
  • Sujith olarak Althaf Salim
  • Abhiram Radhakrishnan, Riyas'ın Sürücüsü Peter rolünde
  • Shanthi Krishna Anitha, Pachu'nun annesi olarak
  • Nandhu Pradeep olarak
  • Avyukth Menon Aswin olarak
  • Ahaana Krishna, Aishwarya Pradeep / Achu olarak (Cameo Görünümü)
  • Naslen K. Gafoor, Aswin'in erkek kardeşi rolünde (Cameo Görünümü)
  • Shruti Ramachandran (Cameo Görünümü)
  • Nidhi'nin Büyükbabası Nana rolünde Mohan Agashe
  • Chhaya Kadam Nani olarak
  • Piyush Kumar Savio olarak
  • Govind Pai Loki olarak

Yapım[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmin başlık afişi Ocak 2021'de[1] ve tüm çekimler Kasım 2022'de[2] bitti. Film, yönetmen için gösterime girdi.[3] Daha sonra fragman yayınlandı.[4][5][6]

Alıntılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu film eleştirmenlerden genel olarak olumlu eleştiriler aldı. Cinema Express'ten Sajin Shrijith[7] eleştirmeni 5 üzerinden 3,5 yıldız verdi ve "ama çok şuruplu değil, yüzümde bir gülümseme bırakacak bir deneyim ve sahip olduğum tam olarak buydu" dedi.[8] Times of India'nın eleştirmeni Anna Mathew, "Bu kesinlikle 80'ler-90'ların tatlı filmlerini anımsatan ve aile ile izlenecek bir film" diye yazdı. ve 5 üzerinden 3,5 yıldız verdi.[9] Onmanorama'nın G. Ragesh eleştirmeni, "Sabarimala'dan Mumbai'ye dönerken sevimli ve komik küçük çocuk olarak Avyukt Menon bir zevkti" dedi.[3] Indian Express'ten bir eleştirmen, "Genel olarak, bu hafta sonu rahat bir izleme deneyimi arayanlar için, Pachuvum Athbutha Vilakkum muhtemelen tatmin edici bir seçimdir" diye yazdı. ve 5 üzerinden 2,5 yıldız verdi[10]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Fahadh Faasil-Akhil Sathyan movie titled 'Pachuvum Athbhuthavilakkum'". OnManorama. 15 Ocak 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2023. 
  2. ^ "The last schedule of Fahadh's 'Paachuvum Albudha Vilakkum' begins". OnManorama. 28 Eylül 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2023. 
  3. ^ a b "'Pachuvum Athbhutha Vilakkum': Fahadh Faasil impresses in Akhil Sathyan debut". OnManorama. 29 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2023. 
  4. ^ "Pachuvum Athbutha Vilakkum trailer has the quintessential feel-good vibe". Cinema Express (İngilizce). 15 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2023. 
  5. ^ "Fahadh Faasil starrer 'Pachuvum Athbutha Vilakkum' trailer out, late actor Innocent's presence adds to the excitement". OnManorama. 21 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2023. 
  6. ^ "Pachuvum Athbutha Vilakkum: Vineeth recalls meeting a 10-year-old Fahadh Faasil!". The Times of India. ISSN 0971-8257. 30 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2023. 
  7. ^ "'Pachuvum Athbutha Vilakkum' review: Laidback entertainer with enough laughs, romance". The New Indian Express. 29 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2023. 
  8. ^ "Pachuvum Athbutha Vilakkum Movie Review: Laidback entertainer with enough laughs, romance". Cinema Express (İngilizce). 29 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2023. 
  9. ^ "Pachuvum Athbutha Vilakkum Movie Review : A feel-good story". The Times of India. ISSN 0971-8257. 30 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2023. 
  10. ^ "Pachuvum Athbutha Vilakkum movie review: This Fahadh Faasil starrer is worth adding to your weekend-watch list". The Indian Express (İngilizce). 28 Nisan 2023. 29 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Nisan 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]