Odadaki fil

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Odadaki fil, insanların konuşmak istemediği bariz bir sorunu veya zor durumu temsil ediyor.[1]

Odadaki fil (veya " oturma odasındaki fil ") ifadesi [2][3] herkesin bildiği ya da aşikar olan ancak en azından bazılarını rahatsız ettiği ve kişisel, sosyal ya da politik olarak utanç verici, tartışmalı, kışkırtıcı ya da tehlikeli olduğu için kimsenin bahsetmediği ya da tartışmak istemediği önemli ya da muazzam bir konu, soru ya da tartışmalı mesele için kullanılan mecazi bir deyimdir. Mecazi fil, insanların hakkında konuşmak istemediği bariz bir sorunu veya zor durumu temsil etmektedir.[1][4][5]

Bir fil kadar göze çarpan bir şeyin kodlanmış sosyal etkileşimlerde gözden kaçmış gibi görünebileceği ve baskı sosyolojisinin/psikolojisinin makro ölçekte de işlediği fikrine/düşüncesine dayanmaktadır.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Anon (2023). "An elephant in the room: idiom, informal". cambridge.org. Cambridge University Press.  Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "cam" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)
  2. ^ "the elephant in the (living) room | meaning of the elephant in the (living) room in Longman Dictionary of Contemporary English | LDOCE". www.ldoceonline.com. Erişim tarihi: 22 Eylül 2020. 
  3. ^ "World Wide Words: Elephant in the room". World Wide Words (İngilizce). Erişim tarihi: 22 Eylül 2020. 
  4. ^ Cambridge University Press. (2009). Cambridge academic content dictionary, p. 298.
  5. ^ "Elephant in the room Idiom Definition – Grammarist". Grammarist. 24 Eylül 2015. Erişim tarihi: 22 Eylül 2020.