Oasis (dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Oasis
Tanıtım posteri
FormatTelevizyon dizisi
TürMelodram
Tarihî
Romantik
GeliştirenPark Ki-ho
SenaristJung Hyung-soo
YönetmenHan Hee
BaşrolJang Dong-yoon
Seol In-ah
Choo Young-woo
BesteciYoon Sang
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı16
Yapım
Yönetici yapımcıKim Sang-hwi
YapımcıLim Sung-kyun
Kim Dong-rae
Kim Hae-jung
Görüntü yönetmeniPark Hwa-jin
Park Min-woo
Gösterim süresi75 dakika
Yapım şirketiSay On Media
RaemongRaein
Yayın bilgileri
KanalKBS2
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Ses formatıDolby Digital
Yayın tarihi6 Mart 2023 (2023-03-06) - 25 Nisan 2023 (2023-04-25)
Dış bağlantılar

Oasis (Korece오아시스, romanizeOasiseu) Jang Dong-yoon, Seol In-ah ve Choo Young-woo'nun başrollerini paylaştığı 2023 Güney Kore televizyon dizisidir. KBS2'de 6 Mart - 25 Nisan 2023 tarihleri arasında her Pazartesi ve Salı 21:50'de (KST) 16 bölüm boyunca yayınlandı.[1][2][3] Ayrıca Güney Kore'de Wavve'de ve belirli bölgelerde Viki'de izlenebilir.[4]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

1980'lerden 1990'lara kadar Güney Kore'nin çalkantılı zemininde geçen dizi, hayallerini, dostluklarını ve biricik ilk aşklarını korumak için kıyasıya savaşan üç gencin hikâyesini anlatıyor.[5]

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir köylü ve çiftçinin oğlu olarak Yeosu'da sakin küçük bir köyde doğdu. Chul-woong'u yenemediği için kendisiyle yaşamak zorunda kalan akıllı bir beyni var. Dünya efendisiz ve hizmetkarsız bir dünya haline gelse de, babası bağımsızlık aktivisti ustanın ailesinden çok iyilik gördüğünü ve hala efendisi olarak Chul-woong'un ailesiyle yaşadığını söyledi. Bu nedenle, Doo-hak büyüdükçe, doğal olarak Chul-woong ile bir öğretmenmiş gibi büyür. Hatta Chul-woong ile okula gidebilmek için okula bir yıl geç başladı ama çocukluğundan beri kardeş gibi büyüyen Chul-woong ile yeri doldurulamaz bir arkadaştı. Buna ek olarak, doğal dövüş becerileri nedeniyle Doo-hak, Chul-woong'un güvenilir korumasıydı. Çalışmalarına devam edebildiği sürece okulda mutlu olacaktı. Chul-woong ile yetişkin bir film izlemek için tiyatroya gittiği gün, Doo-hak ilk kez Jung-shin ile tanışır. Seul'den gelen kız Jung-shin'i gördüğü an, zihninde bir rüzgar esti ve kimliğinin tüm tortularını bir anda uçurdu. Doo-hak aşık oldu. Yıldırım çarpması gibiydi ve bunu bir bakışta anladı. O günden sonra Doo-hak, asla yenmemesi gereken bir rakip olan Chul-woong'u yener. Belki de yapmaması gereken bir şey yaptığı içindir. İlk defa, sadece duyguları konusunda dürüsttü, ancak Doo-hak, Chul-woong ile hayatının mührü olacak bir olaya yakalanır.
Doo-hak ve Chul-woong ile büyüyen Namhae Tiyatrosu'nun yönetmeninin kızı. Açık kahverengi renkte dalgalı kalın saçları, iri siyah gözleri, uzun kirpikleri ve meraklı bakışları var. Berrak görünümlü bir alnı, canlı kırmızı yanakları ve yumuşak beyaz bir boynu var ve ağzı küçük olmasına rağmen söylemek istediklerinden emin bir şekilde konuşuyordu. Doo-hak ve Chul-woong'un bir bakışta Jung-shin'e aşık olmalarının nedeni, görünüşü değil, yüksek özgüveninden gelen orijinal çekiciliğiydi. Konuşmalar sırasında zihni gülümser ve yüz ifadeleriyle on binlerce duyguyu ifade eder ya da diğer kişinin düşüncelerini an be an okumak ve dinlemek için öne doğru eğilir ya da hızlı bir bakış gönderirdi. Güzelliğinin sırrı ve büyüsü gülüşü, yüz ifadeleri, narin ve zarif hareketleri, kahkahası ve sesiydi. Jung-shin'e Doo-hak ve Chul-woong tarafından aynı anda bir aşk ilişkisi yaşaması için bir çizgi verildi, ancak durumu kendi başına kontrol altına aldı. İlk başta, Doo-hak ve Chul-woong'un eğlenceli arkadaşlar olduğunu düşündü, ancak kader bir aşk duygusuna sahip olacaklarını asla beklemiyordu. Sadece okul günlerinin bir anısı olmalarını diledi. Zaman geçtikçe iki adamı tanıdı ve çok fazla müzakere etmesine rağmen bir karar vermekte tereddüt etmedi. Ancak, aşk itirafı kısa sürede acı bir ayrılığa dönüşür.
Ustanın evinin ikinci nesli, Doo-hak'ın ailesi tarafından hizmet edildi. Kıvrak zekalıdır. Özellikle, başkalarına kaybetmek istemez, bu yüzden önemsiz konularda bile mümkün olan her şekilde başkalarını kazanmaya çalışır. Başından beri Doo-hak'ın düşmanı değildi. Yüzeyde, Chul-woong ve Doo-hak efendi ve hizmetçi gibi görünüyordu, ancak Chul-woong, Doo-hak'ı bir ağabey gibi düşünerek onu takip etti. Ancak Chul-woong'un sevdiği kadın Jung-shin, kendisi yerine Doo-hak'ı seçer. Doo-hak, Chul-woong yüzünden hem hayatını hem de aklını kaybetti, ancak Chul-woong, aklı yüzünden sahip olduğu her şeyi Doo-hak'a kaptırmış gibi görünüyordu. Acı vericiydi. Diz çöküp akıl sağlığını için yalvarma arzusu, zaman geçtikçe onu kara bir kalbe dönüştürür. Doo-hak yoluna çıkmaya devam ederse, meseleyi kendi eline alacaktı...

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Lee Doo-hak çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Doo-hak'ın babası. Dürüst ve inatçı bir çiftçi. Chul-woong'un büyükbabası için hizmetçi olarak yaşadı ve bağımsız oldu, ancak özgürlüğüne kavuştuktan sonra efendisinin iyiliğini geri ödeyeceğini söyleyerek Chul-woong'un evine kendi ailesinden daha fazla baktı. Tabii ki, Chul-woong'un amcası gibi. Ancak, oğlu Doo-hak'ı sürekli olarak fedakarlık yapmaya zorlar ve ona asla Chul-woong'u geçmemesini söyler.
Doo-hak'ın annesi. Kocası Joong-ho'nun inatçılığı yüzünden Doo-hak'ın yeteneğinin çürümesine herkesten daha çok üzülüyor. Aynı zamanda Joong-ho'nun Doo-hak'a olan gerçek sevgini herkesten daha iyi biliyor. Öte yandan, sahibinin oğlu Chul-woong'un gelecekte aileye çok yardımcı olacağına inanan gerçekçi bir yanı var.
Doo-hak'ın küçük kız kardeşi. Çocukluklarından beri değişen ağabeyi Doo-hak'tan nefret ediyor ama yine de onun için üzülüyor.

Oh Jung-shin çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Gwangju ve Jeonnam'da özel bir film dağıtımcısı ve yapımcısı. Oh Jung-shin'in akıl hocasıdır. Okuma yazma bilmiyor ve yazılı kelimeyi anlayamıyor ama senaryoları dinledikten sonra neredeyse ezberleyebilen bir beyni var. Çoğu erkek yapımcı genellikle onun önünde bunalır.
Jung-shin'in en iyi arkadaşı ve Cha Geum-ok'un yeğeni. Lisedeyken Jung-shin ile bir bandoda olan bir arkadaş. Yerel bir üniversitede klasik müzik okudu ama aynı zamanda popüler şarkılar da besteliyor. Hayali Cho Yong-pil için bir şarkı bestelemektir ve tek amacı başarılı olmak için Seul'e kaçar ve bu ruhla yaşar.
Cha Geum-ok'un uşağı. Etkili bir film yapımcısı olmaktan bahsediyor, ama o sadece Cha Geum-ok'un astı. İlk başta Jung-shin'i görmezden gelir, ancak Jung-shin büyür büyümez kuyruğunu indirir ve ayı gibi oturur.

Choi Chul-woong çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Chul-woong'un annesi. Seul'de doğdu. Üniversiteden ayrıldı. Babası, muhalefet ve iktidar partisi arasında gidip geldi ve Ulusal Meclis'in yeniden seçilmiş bir üyesi olarak görev yaptı. Zengin bir şekilde büyüdü, zengin bir aileye evlendi ve kırışıksız ve dünya hakkında fazla bir şey bilmeden yaşadı. Chul-woong'u sıkı bir şekilde yetiştirmeye çalışan kocası Young-sik'in aksine, Chul-woong'u şımartır ve aileyi yeniden inşa etme arzusuyla doludur, ki bu eskisi gibi değildir.
Güvenlik güçlerinin eski bir tuğgenerali ve Ulusal Güvenlik Planlama Ajansı'nın şu anki müdür yardımcısı. Siyasette iyidir. Chul-woong'un annesi Yeo-jin, askeri öğrenciyken onunla yakın bir ilişkiye sahipti ve evlenmeyi bile düşündüler. Ancak, o sırada muhalefet milletvekili olan Yeo-jin'in babasının muhalefeti nedeniyle ayrıldılar.
Hwang Choong-sung'un sağ kolu. Hwang Choong-sung yerel güvenlik güçlerine gönderildiğinde bile, ona eşlik etmek için gönüllü olur. Daha sonra, Hwang Choong-sung Güvenlik Bakanlığı'na gittiğinde, Güvenlik Bakanlığı'nın bir çalışanı olur ve Cumhuriyet Savcılığı'nın bir koordinatörü olarak gönderilir.
Chul-woong'un babası. Kereste deposu işleten bir yerlinin bakımı. Bir bağımsızlık aktivisti olan babası gibi, adaletsizliği görmeyen bir kişiliğe sahip. Askeri rejime karşı çıkıyor ve Ulusal Meclis seçimlerine aday oluyor.
Chul-woong'a zorbalık yapan başka bir okuldan bir öğrenci. Chul-woong'u taciz ettikten sonra, Choi Young-sik'i devirmeye çalışan Hwang Choong-sung tarafından harekete geçirilir.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Song Tae-yoon - Kim Gil-soo[10], Doo-hak'ın sağ kolu.
  • Ahn Dong-yeop - Jo Sun-woo, Liseli bir boksör.
  • Do Sang-woo - Kim Hyung-joo[11], Doo-hak ile tesadüfen tanışan ve daha sonra kaotik dönemle yüzleşmek için sadakatle onunla birleşen genç bir adam.
  • Kim Byung-ki - Chae Dong-pal
  • Han Jae-young - Yeom Kwang-tak, Gece kulüpleri, turistik oteller ve içki toptancıları işleten Mugyo-dong Tak-ipa patronu.
  • Moon Jung-dae - Geum Man-chul
  • Lee Han-wi - Go Poong-ho, Doo-hak'ın hapishanede tanıştığı emlak dolandırıcılığında eski bir suçlu.
  • Jang Young-hyun - Yoo Young-pil, Tak-ipa'nın eylem lideri.
  • Kim Bi-ju - Chae Ha-yeon[12], Sayılarda iyi olan ve Doo-hak'ın intikamına yardım etmek için asistan olarak aktif bir rol oynamayı planlayan zeki bir stratejist.
  • Shim Jae-hyun - Kim Sung-yeop

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

Müzikler[14][15][değiştir | kaynağı değiştir]

Oasis OST
soundtrack'i
Yayımlanma1 Mayıs 2023 (2023-05-01)
TarzSoundtrack
Süre59:05
Dil
Şirket
  • Genie Music
  • Stone Music Entertainment
  • A2Z Entertainment
  • Pop Music
YapımcıKim Jin-seok

Parça 3'ün eksik olmasının nedeni, daha sonra alkollü araç kullanmaktan yayın yapması yasaklanan Horan'ın yer aldığı bir şarkı olduğunun ortaya çıkmasıydı, bu yüzden sorunlu olabileceği için yayınlanmadı.[16]

Parça 1[17][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Psycho Tension tarafından yazıldı, tüm müzikler Psycho Tension ve Park Soo-yeon tarafından bestelendi.

14 Mart 2023'te (2023'te-03-14) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Let Me Go"  Jemma 3:18
2. "Let Me Go" (KOR.)  3:18
Toplam süre:
6:36

Parça 2[18][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Kim Sang-hoon ve POPKID1 tarafından yazılıp bestelendi. 

21 Mart 2023'te (2023'te-03-21) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "체념" (Nobody Knows)Joo Ha-yoon 3:18
2. "체념" (Nobody Knows (Acoustic))Jang Dong-yoon 2:31
Toplam süre:
5:49

Parça 4[19][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Son Cho-rong tarafından yazıldı, tüm müzikler Song Yoo-dam tarafından bestelendi.

4 Nisan 2023'te (2023'te-04-04) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "오아시스" (Oasis)Seok Woo 3:28
2. "오아시스" (Oasis (Acoustic))Choo Young-woo 2:39
Toplam süre:
6:07

Parça 5[değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Han Hye-ji, PiRi BOi ve Lee Hoo-sang tarafından yazılıp bestelendi. 

11 Nisan 2023'te (2023'te-04-11) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "You Know Me Better"  Kei 3:37
2. "You Know Me Better" (Acoustic)  3:40
Toplam süre:
7:17

Parça 6[20][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar PiRi BOi, Han Hye-ji ve Charlie Bean tarafından yazılıp bestelendi. 

18 Nisan 2023'te (2023'te-04-18) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Let Me Burn"  Jaeyeon (Sway) 4:04
Toplam süre:
4:04

Parça 7[21][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Psycho Tension tarafından yazıldı, tüm müzikler Doo tarafından bestelendi.

25 Nisan 2023'te (2023'te-04-25) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Kill Me Softly"  Doo 3:13
Toplam süre:
3:13

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oasis : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (milyon)
sezonBölüm numarasıOrtalama
12345678910111213141516
11.0990.9391.1781.1561.1451.1331.1121.2611.0101.1331.1091.2391.1911.2551.3311.6371.183
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.[22]
Ortalama TV izleyici reytingleri
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[22] TNmS[23]
Ülke çapında Seul Ülke çapında
1 6 Mart 2023 6.3% (9.) 6.2% (6.) 5.1% (15.)
2 7 Mart 2023 5.2% (10.) 4.8% (9.) 4.7% (13.)
3 13 Mart 2023 6.6% (6.) 6.5% (4.) 5.3% (10.)
4 14 Mart 2023 6.4% (6.) 6.2% (4.) 5.7% (11.)
5 20 Mart 2023 6.5% (5.) 5.9% (6.) 4.5% (14.)
6 21 Mart 2023 6.7% (5.) 6.3% (4.) 5.3% (11.)
7 27 Mart 2023 6.4% (7.) 6.2% (5.) 4.9% (12.)
8 28 Mart 2023 7.4% (4.) 7.6% (3.) 5.6% (10.)
9 3 Nisan 2023 6.2% (6.) 6.2% (4.) 4.6% (14.)
10 4 Nisan 2023 6.8% (5.) 6.6% (4.) 5.7% (12.)
11 10 Nisan 2023 6.9% (5.) 6.7% (4.) 5.1% (13.)
12 11 Nisan 2023 7.1% (5.) 6.7% (4.) 5.8% (10.)
13 17 Nisan 2023 6.8% (5.) 6.4% (4.) 6.2% (10.)
14 18 Nisan 2023 7.7% (5.) 7.4% (3.) 5.9% (8.)
15 24 Nisan 2023 8.0% (5.) 8.2% (3.) 5.5% (12.)
16 25 Nisan 2023 9.7% (3.) 9.6% (3.) 7.2% (7.)
Ortalama 6.9% 6.7% 5.4%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.

Ödüller ve adaylıklar[değiştir | kaynağı değiştir]

Yıl Ödül Kategori Aday Sonuç
2023 9. APAN Yıldız Ödülleri En İyi Yeni Erkek Oyuncu Choo Young-woo Adaylık
37. KBS Drama Ödülleri[24] En Üstün Ödülü, Erkek Oyuncu Jang Dong-yoon Adaylık
En Üstün Ödülü, Kadın Oyuncu Seol In-ah Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Erkek Oyuncu Jang Dong-yoon Kazandı
Choo Young-woo Adaylık
Mükemmellik Ödülü, Mini Dizide Kadın Oyuncu Seol In-ah Kazandı
En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Kim Myung-soo Kazandı
En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Kang Kyung-hun Kazandı
En İyi Yeni Erkek Oyuncu Choo Young-woo Kazandı
En İyi Yeni Kadın Oyuncu Kim Bi-ju Adaylık
Popülarite Ödülü, Kadın Oyuncu Seol In-ah Kazandı
En İyi Çift Ödülü Jang Dong-yoon ve Seol In-ah Kazandı

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Jang, Woo-young (30 Ocak 2023). "'오아시스' 3월 6일 첫 방송…설인아에게 반한 장동윤 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 30 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  2. ^ Lee, Gyu-lee (3 Mart 2023). "Drama line-up for March: thrillers to period genre series to hit this month". The Korea Times (İngilizce). 15 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  3. ^ a b c Ha, Soo-jung (31 Ağustos 2022). "장동윤·설인아·추영우, KBS2 클래식 멜로 '오아시스' 캐스팅 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 3 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  4. ^ Choi, Ji-yoon (15 Mart 2023). "이나영 복귀작 기대↑…웨이브, 상반기 알찬 라인업". entertain.naver.com (Korece). 21 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  5. ^ a b Yoo, Jung-min (31 Ağustos 2022). "설인아, '오아시스' 출연 확정...청춘 멜로퀸 도전". entertain.naver.com (Korece). 3 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  6. ^ Park, Seung-hyun (31 Ağustos 2022). "추영우, '오아시스' 주연 캐스팅…장동윤과 라이벌 구도 펼칠 예정". entertain.naver.com (Korece). 3 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  7. ^ Lee, Ho-young (27 Şubat 2023). ""장동윤 아빠役" 김명수, '오아시스' 출연확정 [공식입장]". entertain.naver.com (Korece). 28 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  8. ^ Jang, Woo-young (22 Şubat 2023). "소희정, 장동윤 母 된다…'오아시스' 출연 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 22 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  9. ^ Lee, Min-ji (18 Ocak 2023). "오마이걸 승희, 지상파 정극 연기 도전…'오아시스' 캐스팅 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 18 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  10. ^ Ahn, Byung-gil (6 Mart 2023). "송태윤, KBS2 '오아시스' 뜬다". sports.khan.co.kr (Korece). 15 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  11. ^ Ahn, Yoon-ji (5 Ocak 2023). "도상우, KBS '오아시스' 합류..장동윤과 호흡[공식]". entertain.naver.com (Korece). 5 Ocak 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  12. ^ Jang, Woo-young (11 Nisan 2023). "김비주, 사극 이어 시대극…'오아시스' 장동윤 조력자 활약 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 11 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  13. ^ Lee, Min-ji (7 Mart 2023). "'오아시스' 김효진 특별출연, 설인아 고모 된다 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 7 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  14. ^ "오아시스 OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 15 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  15. ^ "Oasis OST". vibe.naver.com (Korece). 30 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  16. ^ Lee, Kyung-ho (10 Nisan 2023). "KBS '오아시스', 호란 OST 뺀다.."제작사 부주의 "[★NEWSing]". 스타뉴스 (Korece). 15 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  17. ^ "오아시스 OST Part 1 - 젬마(JEMMA)". 멜론 (Korece). 21 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  18. ^ "오아시스 OST Part 2 - 주하윤, 장동윤". 멜론 (Korece). 15 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  19. ^ "오아시스 OST Part 4 - 석우, 추영우". 멜론 (Korece). 15 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  20. ^ "오아시스 OST Part 6 - 재연(SWAY)". 멜론 (Korece). 15 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  21. ^ "오아시스 OST Part 7 - DOO". 멜론 (Korece). 15 Mart 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 
  22. ^ a b Nielsen Korea ratings:
    • "Ep. 1" (Korece). Nielsen Korea. 6 Mart 2023. 7 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2023. 
    • "Ep. 2" (Korece). Nielsen Korea. 7 Mart 2023. 8 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2023. 
    • "Ep. 3" (Korece). Nielsen Korea. 13 Mart 2023. 14 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2023. 
    • "Ep. 4" (Korece). Nielsen Korea. 14 Mart 2023. 15 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2023. 
    • "Ep. 5" (Korece). Nielsen Korea. 20 Mart 2023. 21 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2023. 
    • "Ep. 6" (Korece). Nielsen Korea. 21 Mart 2023. 22 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2023. 
    • "Ep. 7" (Korece). Nielsen Korea. 27 Mart 2023. 28 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2023. 
    • "Ep. 8" (Korece). Nielsen Korea. 28 Mart 2023. 29 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2023. 
    • "Ep. 9" (Korece). Nielsen Korea. 3 Nisan 2023. 4 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2023. 
    • "Ep. 10" (Korece). Nielsen Korea. 4 Nisan 2023. 5 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2023. 
    • "Ep. 11" (Korece). Nielsen Korea. 10 Nisan 2023. 11 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2023. 
    • "Ep. 12" (Korece). Nielsen Korea. 11 Nisan 2023. 12 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2023. 
    • "Ep. 13" (Korece). Nielsen Korea. 17 Nisan 2023. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023. 
    • "Ep. 14" (Korece). Nielsen Korea. 18 Nisan 2023. 22 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2023. 
    • "Ep. 15" (Korece). Nielsen Korea. 24 Nisan 2023. 25 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2023. 
    • "Ep. 16" (Korece). Nielsen Korea. 25 Nisan 2023. 26 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2023. 
  23. ^ TNmS ratings:
    • "Ep. 1" (Korece). TNmS. 7 Mart 2023. 7 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Mart 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 2" (Korece). TNmS. 8 Mart 2023. 8 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Mart 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 3" (Korece). TNmS. 14 Mart 2023. 14 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mart 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 4" (Korece). TNmS. 15 Mart 2023. 15 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 5" (Korece). TNmS. 21 Mart 2023. 21 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mart 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 6" (Korece). TNmS. 22 Mart 2023. 22 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 7" (Korece). TNmS. 28 Mart 2023. 28 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Mart 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 8" (Korece). TNmS. 29 Mart 2023. 29 Mart 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Mart 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 9" (Korece). TNmS. 4 Nisan 2023. 4 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Nisan 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 10" (Korece). TNmS. 5 Nisan 2023. 5 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Nisan 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 11" (Korece). TNmS. 11 Nisan 2023. 11 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Nisan 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 12" (Korece). TNmS. 12 Nisan 2023. 12 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Nisan 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 13" (Korece). TNmS. 18 Nisan 2023. 18 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Nisan 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 14" (Korece). TNmS. 19 Nisan 2023. 22 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Nisan 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 15" (Korece). TNmS. 25 Nisan 2023. 5 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 25 Nisan 2023 – Break News vasıtasıyla. 
    • "Ep. 16" (Korece). TNmS. 26 Nisan 2023. 2 Mayıs 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Nisan 2023 – Break News vasıtasıyla. 
  24. ^ Kim, Na-yool (1 Ocak 2024). "[2023 KBS 연기대상]최수종, 16년만 4번째 대상에 오열.."당연한 건 없었다"(종합)". entertain.naver.com (Korece). 1 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 15 Mart 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]