O Milladoiro

Vikipedi, özgür ansiklopedi

O Milladoiro, A Coruña eyaletinde, Ames belediyesine bağlı Viduido bölgesinde bulunan bir İspanyol kasabasıdır, Galiçya. Şu anda 13.352 nüfusu vardır.

Konum[değiştir | kaynağı değiştir]

Ames belediyesinin en önemli çekirdeğidir, sakinlerinin yarısını barındırır ve Santiago de Compostela merkezine sadece üç kilometre uzaklıktadır. A Grela, Coira ve Bentín köyleriyle sınırlıdır. Ayrıca Rosalía de Castro caddesinin alt kısmındaki Teo belediyesi ile komşudur.

Yer adı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kasabanın adı hakkında çeşitli teoriler var. En yaygın anlatım, ismin Portekiz Camino de Santiago boyunca Santiago'ya ulaşmadan önceki son kasaba olduğunu hatırlamasıdır. Hacıların katedrali ilk kez görerek kendilerini küçük düşürdüğü, diz çöktüğü yerdi, küçük düşürüldü. Ve aynı zamanda sembolik bir siteydi.

Başka bir teori, O Milladoiro'nun yerel dilde Galiçyaca, bakış açısı olarak tercüme edilen o miradoiro'nun bir deformasyonu olduğu konusunda uyarıda bulunuyor. Orografisi nedeniyle O Milladoiro, Santiago de Compostela katedralini ve şehrin büyük bir bölümünü görebileceğiniz bir tepeye sahiptir. Dolayısıyla bakış açısının olası tanımı.

Ayrıca Galiçya'da hacılar ve dini bir tapınağa giden hacılar tarafından zamanla yığılmış küçük taşlardan oluşan bir höyük "milladoiro" olarak adlandırılır.