Nevertheless

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Nevertheless
I Know But,
Tanıtım posteri
TürRomantik
UyarlamaNevertheless
–Jung Seo
GeliştirenJTBC
SenaristJung Won
YönetmenKim Ga-ram
BaşrolHan So-hee
Song Kang
Bitiş müziği"Butterfly" - J.UNA
BesteciKim Tae-sung
Cho Kyung-hee
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı10
Yapım
Yönetici yapımcıJoo Sa-hyun
Soo Sung-kyung
YapımcıJung Ah-reum
Kwon Mi-kyung
Park Seong-eun
Kim Bo-reum
KurgucuShin Seung-ah
Lee Ga-young
Görüntü yönetmeniMoon Mun-hwan
Choi Young-ki
Gösterim süresi70 dakika
Yapım şirketiStudio N
Beyond J
JTBC Studios
Yayın bilgileri
KanalJTBC
Görüntü formatı1080i (HDTV)
Yayın tarihi19 Haziran 2021 (2021-06-19) - 21 Ağustos 2021 (2021-08-21)
Dış bağlantılar

Nevertheless (Korece알고있지만,, romanizeAlgoitjiman,) başrollerini Han So-hee ve Song Kang'ın paylaştığı 2021 Güney Kore televizyon dizisidir. İlk olarak Naver Webtoon'da yayınlanan aynı adlı popüler bir webtoon'a dayanan dizi, birbirlerine ilgi duyan ancak geçmiş ilişkileri nedeniyle aşka şüpheyle yaklaşan iki kişinin hikâyesini anlatıyor.[1][2] 19 Haziran - 21 Ağustos 2021 tarihleri arasında her Cumartesi saat 23:00'te (KST) JTBC'de yayınlandı.[3] Her bölüm, televizyon yayınından sonra Güney Kore'de ve uluslararası olarak Netflix'te yayınlandı.[4][5]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Artık aşka inanmayan, kalbi kırık bir kadın olan Yoo Na-bi (Han So-hee) ile bir ilişkiye girmek istemeyen çapkın bir adam olan Park Jae-eon (Song Kang) arasında belirsiz bir romantizm başlar.[6]

Oyuncu kadrosu ve karakterleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Hongseo Üniversitesi'nde 3. sınıf heykel öğrencisi. Aşka inanmayan ama bir ilişki içinde olmak isteyen bir kadın. Net özellikleri ve akıllı bir aurası var. Nedense soğuk bir izlenimi var ve birkaç kelimeden oluşan bir insan olduğu söyleniyor, ancak şaşırtıcı derecede düşünceli ve gerçekçi bir kişiliğe sahip. Küçük yaşlardan itibaren kendine bakmakta iyi olan erken gelişmiş bir çocuktu ve sanata özel bir yetenek gösterdi, öğretmenlerinden ve akranlarından büyük ilgi gördü. Zorlanmadan, en rekabetçi sanat kolejinin heykel bölümüne kabul edildi. Yirmi yaşında yaşadığı ilk aşk ilişkisi, en hafif tabirle "doğru" bir ilişkiydi. Ama aşk olduğuna inandığı iki yıl bir anda çöktü ve yemin etti. Aşk ve kader, bir daha asla bunlara inanmayacak. Ancak, kararlılığına rağmen, Na-bi gerçekten "kader" bir karşılaşma yaşar. Boynunda kelebek şeklinde bir dövme olan bir adam, barda herkesin dikkatini çeken yakışıklı bir adam olan Jae-eon belirir ve ona yaklaşır. Park Jae-eon ne kadar romantik olmasa da, sahip olamayacağı bir çiçek olsa da, Nabi Jae-eon'u görmezden gelemez.
Hongseo Üniversitesi 2. sınıf heykel öğrencisi. Çok yakışıklı görünüyor ama o ne bir aktör ne de bir model, ama bir heykeltıraş. Okula girer girmez yıldız olmak yeterliydi. Yetenekli bir ikinci sınıf öğrencisi olarak dikkat çekiyor, ancak gerçekte, stüdyosunda tek başına geçirdiği zamandan büyük bir çabayla keyif alıyor. Jae-eon herkese karşı nazik ve hoştur, ancak gerçek şu ki, kimseyi belirli bir miktardan fazla umursamaz. Kendisi ve başkaları arasında mükemmel bir çizgi çizer ve içsel benliğini açığa vurmaz ve bir ilişkide her zaman bir adım geri atar, bu nedenle diğer kişinin duygularını kavramak için hızlıdır. Herkes Jae-eon'un nazik sözlerini ve davranışlarını fark etmez, ancak insanların kalplerindeki kısacık bakış tüyler ürperticidir. Geçmişte, ne zaman evden dışarı çıksa, insanlar onu annesine ve babasına benzeyecek kadar yakışıklı olduğu için övdüler. Bu sayede Jae-eon, görünüşünün sevimli olduğunu erkenden fark etti ve bundan faydalandı. Ama bir gün yalnızken aklına bir kadın geldi. Yoo Na-bi. Deneyeceğini düşündü ama ona yarı şakacı bir şekilde yaklaştı...
3. sınıf mutfak sanatları öğrencisi. Aşık olmak yerine gerçek bir ilişki yaşamak isteyen bir adam. Doğal olarak pozitif ve naziktir. Seul'de üniversiteye gitmeden önce memleketinde büyüdü ve hayatı boyunca erişte dükkanı işleten büyükbabasının etkisi altında mutfak sanatları okumaya devam etti. Donanmada görev yaptıktan sonra birkaç ay önce terhis oldu, ancak hemen okula dönmedi, evde kaldı ve "Erişte Koleksiyoncusunun Torunu" adlı bir yemek pişirme YouTube kanalı işletiyor. 10 yıl sonra ilk aşkı Na-bi ile yeniden bir araya geldi. Onu gördüğü anda Do-hyuk aşkı yeniden hisseder. Do-hyuk, Na-bi ile yemek pişirir, bütün gece içerken sohbet eder ve sadece ikisi için anılar biriktirmek için yürüyüşe çıkar. Bu süreçte Do-hyuk, Na-bi'nin biri tarafından derinden yaralandığını fark eder, ancak sorma zahmetine girmez. Zaman hızla geçiyor... Na-bi'nin yakında Seul'den gideceği söyleniyor. Bu yüzden Do-hyuk düz gitmeyi seçer. Do-hyuk'un samimi itirafı üzerine, Na-bi'nin gözlerinin bir an için çırpındığını görünce biraz umut hisseder. Ama o sırada bir adam Na-bi'yi ziyarete gelir, Park Jae-eon.
Jae-eon'un ortaokuldan sınıf arkadaşı ve eski kız arkadaşı. Ama birbirlerini tekrar görüyorlar. Jae-eon, Seol-ah'ın ilk aşkı ve ilk sevgilisiydi. Hem ilk öpücük hem de ilk deneyim provaydı. Birlikte geçirdikleri uzun zaman sayesinde Seol-ah, Jae-eon'un nazik gülümsemesinin ardındaki karanlık tarafı biliyor. İki yıl önce, Amerika Birleşik Devletleri'nde okumak için ayrıldığında, Jae-eon ile olan ilişkisi yabancılaştı. Bunu itiraf etmekten nefret ediyor ama Kore'den ayrılmasının birçok nedeninden biri Jae-eon'du. Artık onun tarafından sallanmak istemiyordu. Ama sonunda Jae-eon'u unutamadı ve Kore'ye geri döndü. Jae-eon'un her zaman boş olan gözleri birini özlüyordu. Jae-eon hakkında dünyadaki herkesten daha çok şey bildiğini düşünüyordu... Seol-ah, Jae-eon'u yine görünce rahatlar ama aynı zamanda üzgündür.
Hongseo Üniversitesi'nde 3. sınıf heykel öğrencisi. Na-bi'nin en iyi arkadaşı. Heykel Bölümü'nün hiçbir şey bilmeyen bir muhbiri. Kıvrak zekalıdır, birini gördüğünde sıcağı bilir ve her türlü dedikodu ve sırrı 24 saat takip eder. İçgüdülerine sadık kalmaya ve özgürce buluşmaya çalışır, ancak diğer insanların dedikoduları daha komik olduğu için okul romantizminden mümkün olduğunca kaçınmaya çalışır. Ancak en yakın arkadaşı Kyu-hyun, Bit-na'nın bu kuralını bozmaya çalışır.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Heykel Bölümü'ndeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Hongseo Üniversitesi'nde 3. sınıf heykel öğrencisi. Bit-na'nın en iyi arkadaşı, aynı zamanda onunla aynı öğrenci konseyinde olan sınıf arkadaşı. Sıcak bir görünüme, parlak ve yuvarlak bir kişiliğe sahiptir ve çevresinde birçok arkadaşı vardır. Romantizm söz konusu olduğunda, muhafazakar bir yanı vardır ve romantizme açık bir bakış açısına sahip olan Bit-na ile sık sık tartışır.
Hongseo Üniversitesi'nde 4. sınıf heykel öğrencisi. Na-bi'nin en iyi arkadaşı, öğrenci konseyi profesörleri tarafından fark edilen bir heykeltıraş ustası. Çok samimi ve temkinli. İlişkilerde her zaman belli bir mesafeyi koruyan basit bir tiptir.
Hongseo Üniversitesi'nde 3. sınıf heykel öğrencisi. Bit-na'nın en iyi arkadaşı olan öğrenci konseyi üyesi, ruh halinde son derece duygusal ve dürüsttür. Okul günlerinde en yakın arkadaşıyla birlikte heykel bölümüne katıldı, ancak şimdi üçüncü yılında, sanatla pek ilgilenmiyor.
Hongseo Üniversitesi Heykel Bölümü'nde yardımcı doçent. Na-bi ve Jae-eon'un heykel bölümünde son sınıf öğrencisidir ve yüksek lisans öğrencisi Min-young ile birlikte bölümde yardımcı doçent olarak çalışmaktadır. Çevresine olduğu kadar küçüklerine de bakmak için işini artıran bir tiptir. Bu nedenle ofis her zaman Kyung-joon'u arayan öğrencilerle doludur. Kyung-joon, Min-young'un ona yaşlı bir adam dediğini duyduğunda sadece eğleniyor.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Prodüksiyon[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Oyuncu kadrosunun ilk senaryo okuması 5 Mart 2021'de yapıldı ve çekimler aynı ay başladı.[26] Çekimler yaklaşık dört ay sürdü ve 6 Temmuz'da Seul'de sona erdi.[27]
  • Temmuz 2021'de aktör Kim Min-gwi, çevrimiçi bir toplulukta kişisel hayatıyla ilgili bir makale yayınlandığında bir tartışmaya karıştı. Bu nedenle, JTBC 28'inde Nevertheless'deki görünümünün 8. bölümden mümkün olduğunca düzenleneceğini duyurdu.[28][29]

Müzikler[30][değiştir | kaynağı değiştir]

Nevertheless OST
soundtrack'i
Yayımlanma28 Ağustos 2021 (2021-08-28)
TarzSoundtrack
Dil
Şirket
  • Warner Music
  • JTBC Studios

Parça 1[31][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kimmuseum tarafından yazıldı, tüm müzikler Kimmuseum ve Jemn tarafından bestelendi.

19 Haziran 2021'de (2021'de-06-19) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "우린 이미" (We're Already)Kimmuseum 3:58
2. "우린 이미" (We're Already (Inst.))  3:58
Toplam süre:
7:56

Parça 2[32][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler eAeon tarafından yazıldı, tüm müzikler Lee Neung-ryong ve eAeon tarafından bestelendi.

27 Haziran 2021'de (2021'de-06-27) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "알고있지만" (Nevertheless)Night Off 3:32
2. "알고있지만" (Nevertheless (Inst.))  3:32
Toplam süre:
7:04

Parça 3[33][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Park Ji-woo tarafından yazılıp bestelendi. 

4 Temmuz 2021'de (2021'de-07-04) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Whisper"  Park Ji-woo 2:50
2. "Whisper" (Inst.)  2:50
Toplam süre:
5:40

Parça 4[34][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar J.UNA tarafından yazılıp bestelendi. 

11 Temmuz 2021'de (2021'de-07-11) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Butterfly"  J.UNA 3:14
2. "Butterfly" (Inst.)  3:14
Toplam süre:
6:28

Parça 5[35][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Rio tarafından yazılıp bestelendi. 

18 Temmuz 2021'de (2021'de-07-18) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Heavy Heart"  Rio 3:34
2. "Heavy Heart" (Inst.)  3:34
Toplam süre:
7:08

Parça 6[36][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Sam Kim ve Zac Poor tarafından yazıldı, tüm müzikler Sam Kim, Maxx Song ve Zac Poor tarafından bestelendi.

24 Temmuz 2021'de (2021'de-07-24) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Love Me Like That"  Sam Kim 3:31
2. "Love Me Like That" (Inst.)  3:31
Toplam süre:
7:02

Parça 7[37][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Doko tarafından yazılıp bestelendi. 

31 Temmuz 2021'de (2021'de-07-31) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "나도 모르는 사이에" (Fall in Love)Jukjae 3:59
2. "나도 모르는 사이에" (Fall in Love (Inst.))  3:59
Toplam süre:
7:58

Parça 8[38][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Choi Su-mi tarafından yazıldı, tüm müzikler Kim Byung-gyu tarafından bestelendi.

7 Ağustos 2021'de (2021'de-08-07) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "So Tender"  Say Sue Me 4:28
2. "So Tender" (Inst.)  4:28
Toplam süre:
8:52

Parça 9[39][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Avin ve Slay tarafından yazıldı, tüm müzikler Avin, Slay ve Chase tarafından bestelendi.

15 Ağustos 2021'de (2021'de-08-15) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Love, This"  Las 3:13
2. "Love, This" (Inst.)  3:13
Toplam süre:
6:26

Parça 10[40][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler eAeon tarafından yazıldı, tüm müzikler Lee Neung-ryong ve eAeon tarafından bestelendi.

21 Ağustos 2021'de (2021'de-08-21) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "알고있지만" (Nevertheless)Rio 3:01
2. "알고있지만" (Nevertheless (Inst.))  3:01
Toplam süre:
6:02

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bölüm Yayın tarihi Bölüm adı Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[41][42]
Ülke çapında Seul
1 19 Haziran 2021 There's No Such Thing as Fate. Nevertheless,
(Korece운명 따위 없다는 걸 알고있지만,)
(TürkçeKader diye bir şey yoktur. Yine de,)
2.207% 2.5%
2 26 Haziran 2021 It's Not Only Me. Nevertheless,
(Korece나만이 아닌 걸 알고있지만,)
(TürkçeSadece ben değilim. Yine de,)
1.253% 1.2%
3 3 Temmuz 2021 It Has Already Begun. Nevertheless,
(Korece이미 시작돼버린 걸 알고있지만,)
(TürkçeÇoktan başladı. Yine de,)
1.173% Yok
4 10 Temmuz 2021 I Know It's not Love. Nevertheless,
(Korece사랑은 아니란 걸 알고있지만,)
(TürkçeAşk olmadığını biliyorum. Yine de,)
1.714% Yok
5 17 Temmuz 2021 I Know Nothing Will Change. Nevertheless,
(Korece변하는 건 없다는 걸 알고있지만,)
(TürkçeHiçbir şeyin değişmeyeceğini biliyorum. Yine de,)
1.446% Yok
6 24 Temmuz 2021 There's No Such Thing as Love. Nevertheless,
(Korece사랑 따위 없다는 걸 알고있지만,)
(TürkçeAşk diye bir şey yoktur. Yine de,)
1.309% Yok
7 31 Temmuz 2021 I Know There's No Turning Back. Nevertheless,
(Korece돌이킬 수 없다는 걸 알고있지만,)
(TürkçeGeri dönüşü olmadığını biliyorum. Yine de,)
1.457% Yok
8 7 Ağustos 2021 I Know It's a Lie. Nevertheless,
(Korece거짓말이란 걸 알고있지만,)
(TürkçeBunun bir yalan olduğunu biliyorum. Yine de,)
0.994% Yok
9 14 Ağustos 2021 I Know It's Over. Nevertheless,
(Korece이미 끝이라는 걸 알고있지만,)
(TürkçeBiliyorum bitti. Yine de,)
1.437% Yok
10 21 Ağustos 2021 Nevertheless, I Still…
(Korece알고있지만, 그럼에도 불구하고)
(TürkçeYine de, ben hala...)
1.744% Yok
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • Bu dizi kablo kanalında/ödemeli TV'de yayınlanmaktadır bu yüzden daha küçük bir izleyici kitlesine sahip.
  • N/A, reytinglerin bilinmediğini gösterir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Lee, Sun-min (18 Mart 2021). "Song Kang, Han So-hee confirm roles in upcoming JTBC drama". Korea JoongAng Daily (İngilizce). 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  2. ^ Shin, Jin-ah (31 Mart 2021). "송강, 한소희와 웹툰 '알고있지만' 드라마 주인공". 파이낸셜뉴스 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  3. ^ "송강♥한소희 '알고있지만' 빠질 수밖에 없는 관전 포인트". entertain.naver.com (Korece). 17 Haziran 2021. 20 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  4. ^ Hicap, Jonathan (19 Haziran 2021). "Song Kang, Han So-hee talk about chemistry in Netflix's new drama 'Nevertheless'". Manila Bulletin (İngilizce). 19 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  5. ^ Robinson, Jacob (25 Mayıs 2021). "Netflix K-Drama 'Nevertheless' Season 1: Plot, Cast, Trailer & Episode Release Schedule". What's on Netflix (İngilizce). 20 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  6. ^ a b c Han, Eun-gi (18 Mart 2021). "JTBC '알고있지만' 송강X한소희 캐스팅 확정…6월 첫 방송". 서울경제 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  7. ^ a b Jung, Ha-eun (18 Mart 2021). "'알고있지만' 송강X한소희, 극강의 비주얼 커플 탄생". entertain.naver.com (Korece). 19 Ekim 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  8. ^ Jung, Han-byul (23 Mart 2021). "채종협, '알고있지만' 캐스팅…한소희·송강과 삼각 로맨스". 한국일보 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  9. ^ Ahn, Yoon-ji (7 Nisan 2021). "이열음 '알고있지만' 출연 확정..송강 前여자친구 된다 [공식]". 스타뉴스 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  10. ^ Park, Chang-gi (1 Nisan 2021). "양혜지, '알고있지만' 합류…정보통 오빛나 役 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  11. ^ Oh, Yoon-joo (2 Nisan 2021). "김민귀, '알고있지만' 캐스팅...송강X한소희 함께한다 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  12. ^ Hong, Se-young (9 Nisan 2021). "이호정 '알고있지만' 출연확정, 송강·한소희와 호흡 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  13. ^ Hong, Se-young (8 Nisan 2021). "정재광 '알고있지만' 출연확정, 송강·한소희와 호흡 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  14. ^ Hwang, Soo-yeon (8 Nisan 2021). "엔플라잉 이승협 측 "'알고있지만' 출연 확정" [공식입장]". entertain.naver.com (Korece). 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  15. ^ Jung, Ji-eun (25 Mayıs 2021). "엔플라잉 이승협 JTBC 드라마 '알고있지만' 캐스팅". entertain.naver.com (Korece). 25 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  16. ^ Park, Jae-hwan (1 Nisan 2021). "한으뜸, JTBC '알고있지만' 캐스팅". entertain.naver.com (Korece). 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  17. ^ "Seo Hye-won-I to Star in JTBC's "Nevertheless"". HanCinema (İngilizce). 21 Nisan 2021. 13 Mayıs 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  18. ^ Yang, Seung-nam (21 Nisan 2021). "윤사봉 '알고있지만' 한소희 이모로 합류". entertain.naver.com (Korece). 21 Nisan 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  19. ^ Yoon, Sung-yeol (2 Haziran 2021). "신예 김무준 '알고있지만' 캐스팅..조소과 분위기 메이커役". entertain.naver.com (Korece). 2 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  20. ^ Kim, Myung-mi (15 Haziran 2021). "유지현 '알고있지만' 출연, 한소희-송강 사이 긴장감 높인다(공식입장)". entertain.naver.com (Korece). 16 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  21. ^ Schwartz, William (28 Haziran 2021). "Son Bo-seung Appears in "Nevertheless"". HanCinema (İngilizce). 29 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  22. ^ Hong, Se-young (9 Haziran 2021). "[단독] 고원희 '알고있지만' 특별출연, 한소희·송강과 호흡". 스포츠동아 (Korece). 6 Ağustos 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  23. ^ Park, Pan-seok (18 Temmuz 2021). "하도권, '알고있지만' 특별출연..연기내공 느껴지는 강렬한 한 방". entertain.naver.com (Korece). 18 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  24. ^ Kim, Yoo-jin (22 Temmuz 2021). "서정연, '알고있지만' 특별출연…송강母 역할 '조력자 활약'". entertain.naver.com (Korece). 22 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  25. ^ Ha, Soo-jung (22 Temmuz 2021). "서정연, '알고있지만' 특별 출연..아들 감정 잡아주는 송강母 [공식]". entertain.naver.com (Korece). 22 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  26. ^ Park, Jin-young (9 Mart 2021). "한소희·송강·채종협, '알고 있지만' 대본리딩 완료…대세 라인업". 아이뉴스24 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  27. ^ Lee, Mi-young (6 Temmuz 2021). "한소희·송강 '알고있지만', 오늘(6일) 촬영 종료…결말 함구령". 아이뉴스24 (Korece). 6 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  28. ^ Jung, Han-byul (28 Temmuz 2021). "'알고있지만,' 측 "김민귀 분량 최대한 편집"". entertain.naver.com (Korece). 28 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  29. ^ Shin, Min-hee (28 Temmuz 2021). "JTBC to cut Kim Min-gwi from 'Nevertheless' amid cheating controversy". Korea JoongAng Daily (İngilizce). 9 Ağustos 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  30. ^ "알고있지만, OST - Various Artists". 멜론 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  31. ^ "알고있지만, OST Part.1 - 김뮤지엄 (KIMMUSEUM)". 멜론 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  32. ^ "알고있지만, OST Part.2 - 나이트오프 (Night Off)". 멜론 (Korece). 4 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  33. ^ "알고있지만, OST Part.3 - 박지우". 멜론 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  34. ^ "알고있지만, OST Part.4 - 제이유나 (J.UNA)". 멜론 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  35. ^ "알고있지만, OST Part.5 - 리오 (RIO)". 멜론 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  36. ^ "알고있지만, OST Part.6 - 샘김 (Sam Kim)". 멜론 (Korece). 4 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  37. ^ "알고있지만, OST Part.7 - 적재". 멜론 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  38. ^ "알고있지만, OST Part.8 - 세이수미". 멜론 (Korece). 4 Nisan 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  39. ^ "알고있지만, OST Part.9 - LAS (라스)". 멜론 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  40. ^ "알고있지만, OST Part.10 - 리오 (RIO)". 멜론 (Korece). 7 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 7 Şubat 2024. 
  41. ^ "Nielsen Korea Cable Daily -TOP 10 LIST FOR TV PROGRAMS". Nielsen Korea. 10 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2021. 
  42. ^ "알고있지만: 시청률". Naver. 24 Haziran 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 11 Temmuz 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]