Navillera

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Navillera
Like a Butterfly
Tanıtım posteri
FormatTelevizyon dizisi
TürDram
Proje tasarımcısıChoe Gyeong-suk
UyarlamaNavillera
–Hun ve Ji-min
GeliştirenStudio Dragon
SenaristLee Eun-mi
YönetmenHan Dong-hwa
BaşrolPark In-hwan
Song Kang
Ülke Güney Kore
DiliKorece
Bölüm sayısı12
Yapım
Yönetici yapımcıOh Yeong-rim
Im Seung-jin
YapımcıKim Yeong-gyu
Oh Hwan-min
Kang Bo-hyeon
Kim Geon-hong
Kwon Byeong-uk
Kim Na-gyeong
KurgucuTwin Peaks
Görüntü yönetmeniJang Deok-hwan
Park Yoon-min
Gösterim süresi60-70 dakika
Yapım şirketiStudio Dragon
The Great Show
Yayın bilgileri
KanaltvN
Yayın tarihi22 Mart 2021 (2021-03-22) - 27 Nisan 2021 (2021-04-27)
Dış bağlantılar

Navillera (Korece나빌레라, romanizeNabillera) Park In-hwan ve Song Kang'ın başrollerini paylaştığı 2021 Güney Kore televizyon dizisidir.[1] 2016-2017 yılları arasında Hun tarafından yazılan ve Ji-min tarafından çizilen aynı adlı Daum webtoon'una dayanan dizi, 22 Mart - 27 Nisan 2021 tarihleri arasında her Pazartesi ve Salı saat 21:00'de (KST) 12 böüm boyunca tvN'de yayınlandı.[2] Netflix'te de izlenebilir.[3]

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Navillera, ailesini memnun etmeyen bale öğrenme hayalinin peşinden gitmeye karar veren 70 yaşındaki emekli postacı Shim Deok-chul'un (Park In-hwan) hikâyesini anlatıyor. Dans akademisinde, farklı sporları denedikten sonra bale ile ilgilenmeye başlayan 23 yaşındaki bir dansçı olan Lee Chae-rok (Song Kang) ile tanışır - annesi gençken hastalıktan ölmeden önce bir balerindi. Maddi olarak mücadele ediyor ve fikrini değiştiren Deok-chul ile tanışana kadar baleyi bırakmayı düşünüyordu.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Ana karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

70. yaş gününü yeni kutlamış emekli bir postacı. Arkadaşlarının genç yaşlarında peşinden gidemedikleri hayallerden nasıl pişmanlık duymaya başladıklarını görünce, uzun ömürlü balerin olma hayalini gerçekleştirmeye karar verdi. Daha sonra, yaklaşan bale yarışması için pratik yaptığını yanlışlıkla gördükten sonra Lee Chae-rok ile tanışır.
Maddi sıkıntı çeken ve bir kafede part-time çalışarak geçimini sağlamaya çalışan 23 yaşında bir balerin. Ölen annesi bir balerindi, babası Lee Moo-young ise hapisteydi. Yaşamakta zorlandığı için bale tutkusu kaybolmaya başladı. Shim Deok-chul ile tanıştıktan sonra her şey yavaş yavaş değişmeye başladı.

Yardımcı karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Lee Chae-rok çevresindeki insanlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Chae-rok'un en iyi arkadaşı. Se-jong'un eksik olduğu bir şey varsa, o da 1.70 cm boyunda olmasıdır. Se-jong, milli takım kalecisi olmayı hayal ediyordu, ancak şimdi zirvesinde bunun bir ölüm cezası olacağını biliyor. Üniversiteye yeniden girdikten sonra prestijli bir üniversiteye gidiyor. Şu anda Restaurant Alba'da Chae-rok ile çalışıyor.
Chae-rok'un babası onu dövdükten sonra "iyi bir hayat yaşamayı hak etmediğini" iddia eden eski arkadaşı. Chae-rok'a karşı çok fazla kızgınlığı var. Ailesinin maddi durumunun kötü olması nedeniyle 11 yaşında futbol oynamaya başlayan Ho-beom, milli oyuncu olmayı hayal ediyordu. Ancak, futbol kulübünün baş antrenörü olan Moo-young, futbol kulübündeki arkadaşlarını dövünce, futbol kulübü sonunda dağıldı ve Ho-beom'un milli takım üyesi olma hedefi paramparça oldu.

Shim Deok-chul'un ailesi[değiştir | kaynağı değiştir]

Deok-chul'un eşi. Çocuğunun hayatının kendi hayatı olduğunu düşünerek hayatını yaşayan bir kişi. Her zaman yemekle ilgilenmek ve çocukları için endişelenmekle meşguldür. İlk başta, kocasının bale hayallerini onaylamaz. Ancak ne kadar tutkulu olduğunu gördükten sonra onu destekler.
Deok-chul'un torunu, Chae-rok'un yeni arkadaşı. Çocukluğundan beri babası Sung-san'ın isteklerine göre çok çalışan bir çocuk. Her zaman çok çalıştı ama bir geleceği yok. Yapacak ya da hayal edecek pek bir şeyi yok, bu yüzden her zaman babası Sung-san'ın yolunu takip ediyor ve çok çalışıyor ve sonunda Hyokyung Group'ta stajı geçiyor. Artık kamburu geçtiği beklentisiyle rahatlar, ancak beklenmedik bir olayda kaybolur.
Deok-chul'un en büyük oğlu, Eun-ho'nun babası. Hangang Banka'nın Gangnam şubesi'nde Şube Müdür Yardımcısı. Her zaman samimiydi ve topluma hızla adapte olur. Çok çalışmasına, iyi bir iş çıkarmasına ve ailedeki herkesi önemsemesine rağmen, müdahalesinin farkında değil. Bunun nedeni, güçlü bir sorumluluk duygusuna sahip tipik bir kişiliğe sahip olmasıdır. Bu yüzden özellikle babasının bale derslerine karşıdır.
Sung-san'ın eşi, Eun-ho'nun annesi ve Deok-chul'un gelini. Bir kızı Eun-ho ile bazen şirketten ayrıldığı için pişman oldu, bu yüzden bir iş bulmak ve Hangang Bankası'nın Gangnam şubesinde danışman olarak çalışmak için ders çalışmaya geri döndü. Sung-san'ın buna karşı güçlü muhalefetine rağmen, bir kez daha Hangang Bankası'nın Gangnam şubesinde danışman olarak çalışıyor.
Deok-chul'un kızı, Eun-ho'nun teyzesi. Hae-nam'ın ağrıyan parmağı olduğu söylenen Shim ailesinin en büyük kızı. Ailevi maddi sıkıntılar nedeniyle üniversiteye geç girdi. Daha sonra çalıştığı şirkette eşi Young-il ile tanıştı ve evlendi. Young-il, sahibinin oğluydu, bu yüzden geçimi konusunda endişelenmesine gerek yoktu, ancak milletvekili olmak isteyen Young-il seçimi kaybetti. Şu anda kocası Young-il ile birlikte emlak sektöründe çalışıyor.
Sung-sook'un kocası ve Deok-chul'un damadı. Güneşli ve hali vakti yerinde olduğu söylenen Young-il'in milletvekili olma hedefi var. Yenilse bile ayağa kalktı ve milletvekili olmak için elinden geleni yaptı ama her seferinde başarısız oldu. Kısa süre sonra, para sorunları nedeniyle kendini sınırlı hisseden Young-il, milletvekili olmaktan vazgeçmeye karar verdi ve giriş sınavına hazırlandı ve üniversite giriş sınavını geçti.
Deok-chul'un en küçük oğlu, Eun-ho'nun amcası. Soğukkanlı ve umursamaz bir kişiliğe sahip olan en küçük oğlu Sung-kwan, iki yıl öncesine kadar bir üniversite hastanesinde kardiyotorasik cerrahtı. Bir gün, acil bir hasta Sung-kwan'ın yetki alanına girdi ve Sung-kwan onu kurtarmak için elinden geleni yaptı. Ancak hasta başarısız bir ameliyat nedeniyle kaybedildi. Sonunda yaşadığı şoka dayanamayan Sung-kwan, bir üniversite hastanesinde uzman olarak çalıştığı işinden ayrılır ve yeni bir başlangıç için bir belgesel çekmeye hazırlanır.

Bale Stüdyosu[değiştir | kaynağı değiştir]

Chae-rok'un bale öğretmeni ve stüdyonun sahibi. Emekli ünlü bir balerin, yüz yılda bir ortaya çıkan veya çıkmayan bir dansçı. Ancak çok iyi olmasına rağmen kişiliği o kadar asi ki çevresinde biraz kırgınlık var. Beş yıl önce Seung-joo, Fransa'nın Paris kentinde baş dansçı olarak çalıştıktan sonra Kore'ye döndü ve Chae-rok'u gördü. Chae-rok'un yeteneğini görünce Chae-rok'u kabul etti. Boşanmış olan Eun So-ri ile her zaman anlaşmazlık içindedir.
Bir dans okulunda profesör, Seung-joo'nun eski eşi. Seung-joo gibi, o da mükemmel bale becerilerine sahip bir bale dansçısıdır. Beş yıl önce Paris, Fransa'da balerin olarak çalıştıktan sonra Kore'ye döndü ve şimdi bale öğretmeni olarak çalışıyor. Chae-rok'un diğer bale öğretmenidir ve Seung-joo'nun aksine, öğrencilerini önemser ve aşırıya kaçarsa incineceklerinden her zaman endişe duyar. Seung-joo ile nasıl başa çıkılacağını bilen tek kişi o.
Bale stüdyosunda ortopedi cerrahı, Chae-rok'un doktoru. Çevrimiçi oyunlar oynamayı sevmesine rağmen, çok fazla hastası yok. Sık sık gelenler sadece Chae-rok ve Deok-chul'dur.
Dans akademisi öğrencisi. Seung-joo ve So-ri'nin öğrencisi ve ikisi arasında bir medyumdur. Chae-rok'un bale partneri. Bazen, Chae-rok ile bale çalışıyor ve sık sık Chae-rok adına bale konusunda Deok-chul'a yardım ediyor.
Bale stüdyosunda piyano eşlikçisi. Şimdi yarı zamanlı bir iş olarak bale müziği eşliğinde piyano çalan Anna, aynı zamanda Seung-joo ve So-ri'nin öğrencisidir. Kwon Bom gibi, Chae-rok ve Deok-chul da balesine müziğe yardım ediyor.

Diğer karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Baek Seung-chul - Han Chul, Bir hamburger dükkanı teslimatçısı, Deok-chul'un komşu arkadaşı.
  • Lee Cho-ah - Park Soon-ah, Restoran müdürü.
  • Lee Yoon-sang - Kwon Byung-ok, Hangang Bankası Gangnam Şubesi müdürü, Sung-san'ın patronu.

Konuk oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Eski lise futbol koçu. Moo-young, Chae-rok'u ve futbol kulübündeki arkadaşlarını sıkı bir eğitim ve fiziksel ceza ile çok geliştirdi. O bir futbolcu değildi ama bir antrenör olarak yeteneği olağanüstüydü. Moo-young, Chae-rok'un yerine getiremediği futbolcu olma hayalini gerçekleştirmesini umutsuzca istedi. Ancak, futbol kulübünün öğrencilerini dövdüğü bir kaza geçirir ve sonunda beş yıl hapis cezasına çarptırılır. Futbol kulübünün dağılmasından beş yıl sonra, Moo-young hapisten serbest bırakılır ve birinin yardımıyla futbol kulübüne tekrar koçluk yapmaya başlar, ancak Chae-rok futbolu bırakıp bale okumaya gittiğinde ikisi birbirinden ayrılır.
  • Lee Young-seok - Lee Gyo-seok, Deok-chul'un aynı kişiliğe sahip en iyi arkadaşı.
  • Seo In-guk - Hwang-hee,[7] Ünlü bir balerin olan Seung-joo'nun genç meslektaşı.
  • Ko Kyu-pil - Hevesli bale dansçısı

Müzikler[8][değiştir | kaynağı değiştir]

Navillera OST
soundtrack'i
Yayımlanma27 Nisan 2021 (2021-04-27)
TarzSoundtrack
Süre54:25
Dil

Parça 1[9][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Min tarafından yazıldı, tüm müzikler Kim Min ve Taylor tarafından bestelendi.

30 Mart 2021'de (2021'de-03-30) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "My Day"  Taemin 3:06
2. "My Day" (Inst.)  3:06
Toplam süre:
6:12

Parça 2[10][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Min tarafından yazıldı, tüm müzikler Kim Min ve 8Hoop tarafından bestelendi.

6 Nisan 2021'de (2021'de-04-06) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Butterfly"  Kim Kook-heon 3:06
2. "Butterfly" (Inst.)  3:06
Toplam süre:
6:12

Parça 3[11][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm şarkılar Glody ve Jang Young-soo tarafından yazılıp bestelendi. 

13 Nisan 2021'de (2021'de-04-13) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "아름다운 말" (Beautiful Words)Sohyang 4:08
2. "아름다운 말" (Beautiful Words (Inst.))  4:08
Toplam süre:
8:16

Parça 4[12][değiştir | kaynağı değiştir]

Tüm sözler Kim Kung tarafından yazıldı, tüm müzikler Kim Kung ve 8Hoop tarafından bestelendi.

20 Nisan 2021'de (2021'de-04-20) yayınlandı
No. BaşlıkSanatçı Süre
1. "Heal You"  Ha Hyun-sang 3:30
2. "Heal You" (Inst.)  3:30
Toplam süre:
7:00

Reytingler[değiştir | kaynağı değiştir]

Navillera : Güney Kore bölüm başı izleyicileri (bin)
sezonBölüm numarasıOrtalama
123456789101112
1656655687745632653651537694636661819669
Kaynak: Nielsen Korea tarafından ülke çapında gerçekleştirilen izleyici ölçümü.[13]
Bölüm Yayın tarihi Ortalama kitle payı
Nielsen Korea[13]
Ülke çapında Seul
1 22 Mart 2021 2.810% (2.) 2.921% (2.)
2 23 Mart 2021 2.964% (1.) 3.037% (1.)
3 29 Mart 2021 3.325% (1.) 3.175% (1.)
4 30 Mart 2021 3.623% (1.) 3.692% (1.)
5 5 Nisan 2021 2.764% (1.) 2.617% (1.)
6 6 Nisan 2021 2.759% (1.) 2.800% (2.)
7 12 Nisan 2021 2.783% (1.) 2.616% (1.)
8 13 Nisan 2021 2.464% (1.) 2.434% (1.)
9 19 Nisan 2021 3.150% (1.) 2.980% (1.)
10 20 Nisan 2021 2.859% (1.) 2.826% (1.)
11 26 Nisan 2021 2.992% (1.) 3.046% (1.)
12 27 Nisan 2021 3.679% (1.) 4.013% (1.)
Ortalama 3.014% 3.013%
  • Yukarıdaki tabloda, mavi sayılar en düşük reytingleri ve kırmızı sayılar en yüksek reytingleri temsil eder.
  • Bu dizi kablo kanalında/ödemeli TV'de yayınlanmaktadır bu yüzden daha küçük bir izleyici kitlesine sahip.

Listeler[değiştir | kaynağı değiştir]

Yayıncı Yıl Liste Yer
Forbes 2021 2021'in En İyi 20 Kore Dizisi[14] Var

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Lee, Ho-yeon (9 Kasım 2020). "박인환·송강·나문희·홍승희, tvN '나빌레라' 캐스팅…베테랑X대세 조합". 한국일보 (Korece). 18 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2024. 
  2. ^ Lee, Jae-lim (3 Şubat 2021). "From the web to your TV screen — a look at adaptations to come". Korea JoongAng Daily (İngilizce). 9 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2024. 
  3. ^ Moore, Kasey (19 Mart 2021). "What's Coming to Netflix in March 2021". What's on Netflix (İngilizce). 3 Aralık 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2024. 
  4. ^ Park, Hye-won (17 Şubat 2021). "'나빌레라' 박인환, 56년만에 '발레리노' 변신". MoneyS (Korece). 18 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2024. 
  5. ^ Kwak, Hyun-soo (15 Şubat 2021). "'나빌레라' 송강, 발레리노 변신 스틸". 스포츠동아 (Korece). 18 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2024. 
  6. ^ Lee, Ho-yeon (9 Kasım 2020). "박인환·송강·나문희·홍승희, tvN '나빌레라' 캐스팅…베테랑X대세 조합". 한국일보 (Korece). 18 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2024. 
  7. ^ Schwartz, William (5 Nisan 2021). "Seo in-guk to Make Special Appearance in "Navillera"". HanCinema (Korece). 18 Şubat 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2024. 
  8. ^ "나빌레라 OST". vibe.naver.com (Korece). 30 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2024. 
  9. ^ "Navillera - My Day". vibe.naver.com (Korece). 30 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2024. 
  10. ^ "Navillera - Butterfly". vibe.naver.com (Korece). 30 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2024. 
  11. ^ "Navillera - 아름다운 말". vibe.naver.com (Korece). 30 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2024. 
  12. ^ "Navillera - Heal You". vibe.naver.com (Korece). 30 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2024. 
  13. ^ a b "Nielsen Korea Cable Daily -TOP 10 LIST FOR TV PROGRAMS". Nielsen Korea. 23 Mart 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mart 2021. 
  14. ^ MacDonald, Joan (15 Aralık 2021). "The 20 Best Korean Dramas Of 2021". Forbes (İngilizce). 4 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Şubat 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]