Nanalan'

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Nanalan', Kanada'da yayımlanan bir çocuk televizyon programıdır.[1]

Jamie Shannon ve Jason Hopley tarafından yaratılan programın, başrollerinde Jamie Shannon, Jason Hopley, Ali Eisner ve Marty Stelnick yer alır. Program, üç yaşındaki kukla kız Mona'nın büyükannesinin bahçesinde geçirdiği maceraları ve keşifleri anlatır.[2]

İlk olarak 1999'da üç dakikalık kısa filmler olarak başlamış, daha sonra tam uzunlukta bölümleri içeren bir sezon olarak devam etmiştir. Program, el kuklaları ve karton kesimlerin kullanımıyla dikkat çekmektedir. Kanada ve ABD'de olumlu yorumlar almış, ancak Nickelodeon tarafından ikinci bir sezonu onaylanmamıştır. Daha sonra internet üzerinde popülerlik kazanmıştır.[3][4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Chen, Tanya. "Teens On Tumblr Are Obsessed With This Canadian Kids Show". Buzzfeed. 14 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 4 Kasım 2016. 
  2. ^ Bobkin, Matt. "Canadian kids' show Nanalan' goes viral, validates weirdness of Canadian millennials". National Post. Erişim tarihi: 27 Şubat 2017. 
  3. ^ "Nanalan Quarantine Videos Are Being Shared Online And It's Canadian Nostalgia Overload". Narcity (İngilizce). 17 Nisan 2020. 29 Haziran 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2022. 
  4. ^ "Nanalan': Canadian television treasure or collective children's fever dream - The Beaverton". www.thebeaverton.com. 13 Ağustos 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Haziran 2022.