Namakura Gatana

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Namakura Gatana
なまくら刀
Filmin restorasyonlu görüntüsü
YönetmenJun'ichi Kōuchi
StüdyoKobayashi Shokai Ltd.[1]
TürüJidaigeki[1]
RenkSiyah-beyaz
Çıkış tarih(ler)i30 Haziran 1917
Süre4 dakika[1]
Ülke Japonya

Namakura Gatana (Japoncaなまくら刀 "Tembellik kılıcı"), Jun'ichi Kōuchi tarafından hazırlanan 1917 yapımı bir Japon animasyon sessiz kısa filmidir. Mart 2008'de Osaka'da bir antika dükkanı çalışanı tarafından yeniden keşfedilmiştir.[2] Film, aptal bir rōninin keskin kenarlı bir kılıç satın alması ve ardından tsujigiri girişimleri hakkında bir hikâye anlatmaktadır. Film, 30 Haziran 1917'de piyasaya sürüldü ve animenin en eski örneklerinden biri olarka kabul edilmektedir.[1]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Namakura Gatana, kendini atamış, aptal bir samurayı konu alan kısa bir komedi jidaigekisidir. Ana karakter kandırılır ve bir tüccardan kör bir kılıç satın alır. Eski kılıcının neden vurduğu kimseyi kesemediğini anlamaya çalışan samuray, çaresizce kendilerini savunan rastgele kasaba halkına saldırıp onu bayıltmaya çalışır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c d "The Dull Sword [the longest, digitally restored version]". National Film Archive of Japan. 4 Ocak 2024 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2024. 
  2. ^ "Japan finds films by early "anime" pioneers". Reuters. 26 Mart 2008. 14 Ocak 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 26 Ocak 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]