Myth Makers: Trixie in Toyland

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Myth Makers: Trixie in Toyland
Myth Makers: Trixie in Toyland kapak görünümü
GeliştiriciAmerika Birleşik Devletleri Data Design İnteraktif
YayımcılarAvrupa Birliği Metro3D Avrupa (PlayStation 2 ve PC) Data Design İnteraktif (Avrupa, Wii)
Amerika Birleşik Devletleri Conspiracy Entertainment (Kuzey Amerika)
TasarımcıMetro3D
MotorRenderWare
PlatformlarWii
PlayStation 2
Microsoft Windows
ÇıkışWindows(Avrupa: 19 Ağustos 2005), PlayStation 2 (Avrupa: 23 Haziran 2006) Wii (Avrupa: 27 Haziran 2008),(Kuzey Amerika: 24 Haziran 2008)
TürlerAksiyon, platform
ModTek oyunculu oyun Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Myth Makers: Trixie in Toyland, PC, PlayStation 2 ve Nintendo Wii için çıkan aksiyon, platform türünde video oyunudur. Oyun İngiltere merkezli Data Design Interactive tarafından yapılan üçlü "Myth Maker" serisi video oyunları kapsamında çıkarıldı.[1]

Oynanış[değiştir | kaynağı değiştir]

Tek kişilik olan oyunda karakter olarak Trixie adında kız kontrol edilmektedir. Bir sonraki etaba geçmek için çeşitli düşmanlar tarafından saldırıya uğrandığı esnada bir ışınlayıcıyı etkinleştirmek ve sekiz güç çubuğu toplamak gereklidir. Bir etabı tamamlayıp yeni etaba geçildiğinde ikinci bir mod olan "Skor Manyetikleri" bulunan bir menü görüntülenir. Bu aşama devam edilip tamamlanırsa "Time Attack" modunun kilidi açılacaktır. Bu etabında tamamlanması halinde seçilebilir "Gizli Manyetikler!" etabına geçilmektedir.[2]

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Hikâye Myth Maker Orb'larını çalan ve Toyland'ı ele geçiren Penumbra'yı (kötü tiran) kovalayan Paskalya Tavşanı adayı bir kız olan Trixie'nin etrafında geçiyor. Trixie, çalınan küreleri geri alıp kötü Penumbra'yı yenerek Toyland'ı kurtarmak zorundadır.

Açıklamalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyunun PlayStation 2 versiyonu 2006 yılında, Wii versiyonu 2008 yılında piyasaya sürüldü. Oyun eleştirmenlerden kötü yorumlar aldı. IGN oyuna 10 üzerinden 1.4 puan verdi. Neverchris oyuna 10 üzerinden -3 puan vererek, oyunun en kötü Data Design Interactive Platformer oyunu olduğunu belirtti.[3] Bazı eleştirmenler tarafından ise aynı firmanın benzer oyunları Ninjabread Man ve Anubis II gibi eğlenceli bir oyun olarak Trixie karakteriyle deneyimlenmesi gerektiğini belirttiler.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Data Design Interactive to offer Wii games in 2007 - VideoGamer.com". 12 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2017. 
  2. ^ "Data Design Interactive to offer Wii games in 2007 - Monster Trux Extreme - Offroad Edition for Wii News - VideoGamer.com". 12 Mart 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Ocak 2016. 
  3. ^ "Myth Makers: Trixie in Toyland (Wii)". 26 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2017. 
  4. ^ Thomas, Lucas M. (3 Eylül 2008). "Myth Makers: Trixie in Toyland Review". 1 Eylül 2013 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 22 Mart 2017.