My Winnipeg

Vikipedi, özgür ansiklopedi
My Winnipeg
YönetmenGuy Maddin
YapımcıMichael Burns

Phyllis Laing
Guy Maddin

Jody Shapiro
SenaristGuy Maddin
George Toles (diyalog)
AnlatıcıGuy Maddin
OyuncularDarcy Fehr

Ann Savage
Louis Negin
Amy Stewart
Brendan Cade

Wesley Cade
MüzikJason Staczek
Görüntü yönetmeniJody Shapiro
KurguJohn Gurdebeke
Süre80 dakika
ÜlkeKanada
Dilİngilizce
Bütçe500,000$

My Winnipeg, Guy Maddin tarafından yönetilen ve yazılan, George Toles tarafından diyalogları yazılan 2007 Kanada yapımı bir filmdir. Maddin tarafından "kişisel tarih, sivil trajedi ve mistik hipotezleri" bir araya getiren bir "belgesel-fantazi"[1] olarak tanımlanan film,[2] Maddin'in memleketi olan Winnipeg hakkında gerçeküstü bir sahte belgeseldir. Bir New York Times makalesi, filmin belgesel tarzına alışılmadık yaklaşımını "rüyalar ve berraklık, gerçek ve kurgu, sinema ve psikoterapi arasındaki buzlu bir kenar boyunca kaydığını" belirterek tanımladı.[3]

My Winnipeg, Maddin'in Documentary Channel tarafından görevlendirilmesiyle başladı ve orijinal adı Love Me, Love My Winnipeg'di.[5] Maddin'in yapımcısı "Bana herkesin Winnipeg'in olduğunu bildiği donmuş cehennem çukurunu vermeyin"[4] diyerek Darcy Fehr'e "Guy Maddin" rolünü verdi ve belgeseli şehri ve Maddin'in otobiyografisini mitleştiren üst kurmaca bir olay örgüsü etrafında yapılandırdı.

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Guy Maddin on Directing a 'Docu-fantasia' About His Hometown". Vulture (İngilizce). 1 Ocak 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2023. 
  2. ^ Maddin, Guy. My Winnipeg. Toronto: Coach House Books, 2009. Print.
  3. ^ Anderson, John (8 Haziran 2008). "Old Stomping Grounds, Hallucinated". The New York Times (İngilizce). ISSN 0362-4331. 12 Şubat 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 12 Şubat 2023. 
  4. ^ Beard, William. Into the Past: The Cinema of Guy Maddin. Toronto: U of Toronto P, 2010. Print. ISBN 978-1442610668