Monika Pawłowska

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Monika Jolanta Pawłowska
Sejm Üyesi
Görevde
Makama geliş
2019
Kişisel bilgiler
Doğum 15 Haziran 1983
Ryki, Lublin Voyvodalığı, Polonya
Partisi Anlaşma (2021)
Bahar (2021'e kadar)
Bitirdiği okul Varşova Üniversitesi

Monika Jolanta Pawłowska (d. 15 Haziran 1983 doğumlu) Polonyalı bir politikacı.

Hayatı ve eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Pawłowska, Varşova Üniversitesi Siyasal Bilimler ve Uluslararası Çalışmalar Fakültesi mezunudur. Profesyonel olarak yöneticilik pozisyonlarında çalıştı, aynı zamanda kendi işini de yürüttü. Ayrıca Sejm üyesi Stanisława Prządka'nın asistanı olarak çalıştı. Lublin Voyvodalığında Eşit Fırsatlar ve Kadın Hakları Forumu'nun başkan yardımcısı oldu, ayrıca Puławy Belediye Başkanlığı altında Kadın Konseyi'nin kurulmasını sağladı.

Siyasi kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Demokratik Sol İttifak ile ilişkiliydi. 2019'da Baharın bir parçası olarak siyasi faaliyetlere katıldı, partisi, Lublin Voyvodalığında koordinatörü oldu. Eylemleri, aktivist Przedwiośnie'nin[1] mobbing suçlamalarına maruz kaldı.

2019'da Lublin seçim bölgesinde Avrupa Parlamentosu için 4,426 oy alarak başarısız oldu.[2] Aynı yıl yapılan parlamento seçimlerinde, Chełm seçim bölgesinde 9. dönem Polonya Cumhuriyeti Sejm'ine milletvekili seçildi.[3] Demokratik Sol İttifak listesinden (sol partilerin anlaşması uyarınca) 12.916 oyla seçimi kazandı.

Sejm'de Ulusal Savunma Komitesi üyesi oldu ve İdare ve İçişleri Komitesi üyeliğine ilave olarak orduyla ilgili sosyal işler ile Polonya savunma sanayii ve Polonya Silahlı Kuvvetlerinin teknik modernizasyonu ile ilgilenen iki daimi alt komitenin başkan yardımcısıydı. Kasım 2019'da Sol'un parlamento kulübünün başkan yardımcılığına seçildi.[4] Mart 2021'de bu kulüpten ve Bahar Partisinden ayrıldı. Anlaşma Partisine katıldıktan sonra bağlı olmayan bir milletvekili olarak faaliyetlerine devam etmektedir.[5]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]