Moira Johnston

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Moira Johnston, sağda, New York'taki Union Meydanı'nda.

Moira Johnston (d. 4 Nisan 1983, Pensilvanya), New York sokaklarında üstsüz gezmesiyle ünlenen dansçı ve kadın hakları aktivistidir.[1][2]

Aktivistlik düşüncesi yoga kursu aldığı 2012'de oluşmaya başladı. Burada bazı erkekler üstü çıplak olarak eğitim alıyordu. Kendisi üstünü çıkardığındaysa tepkilerle karşılaştı. 2012 yılının mayıs ayından bu yana havanın izin verdiği her gün kadınların erkeklerle eşit muamele görmesi ve insanları cinsellikten arındırılmış çıplaklığa alıştırmak için üstsüz dolaşmaktadır.

Çocuk parkı yakınlarında üstsüz dolaştığı için ihbar edildi ve New York Polis Departmanı tarafından gömlek giymeye zorlandı, kelepçelendi ve tutuklandı.

Polis, bu eylemin çocuklar üzerinde kötü etki yaratabileceğinden endişelenmişti ancak New York'ta Nikki Craft'ın 1992'de yaptığı üstsüzlük eylemlerinin ardından kadınların halk içinde üstsüz dolaşmasının önü açılmıştı.

Moira Johnston Philadelphia'da üstsüzlük için eylemler yapmıştır.[3]

Ayrıca bakınız[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ [1] 25 Mayıs 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Huffington Post
  2. ^ "clothesfree.info: Moira Johnston exercises her topless right on a daily basis in NYC". 28 Kasım 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 28 Kasım 2021. 
  3. ^ East Village topless woman Moira Johnston resurfaces in Philly 13 Kasım 2013 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. Archived Kasım 13, 2013 at the Wayback Machine by Cassandra Garrison June 6, 2013 Metro