Misfits (müzik grubu)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Misfits (grup) sayfasından yönlendirildi)
Misfits
2010'da Misfits
Genel bilgiler
Diğer adlarıThe Original Misfits (2016–günümüz)
Başladığı yerLodi, New Jersey, ABD
Tarzlar
Etkin yıllar1977–1983, 1995–günümüz
Müzik şirketi
İlişkili hareketler
Resmî sitemisfits.com
Üyeler
Eski üyelerManny Martínez
Franché Coma
Mr. Jim
Bobby Steele
Joey Image
Arthur Googy
Robo
Dr. Chud
Michale Graves
Marky Ramone
Dez Cadena
Chupacabra
Jerry Other
Marc Rizzo

Misfits, genellikle horror punk alt türünün öncülleri olarak tanınan, punk ve diğer müzik türlerini korku filmi temaları ve görüntüleri ile harmanlayan bir Amerikan punk rock grubu.

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuruluş[değiştir | kaynağı değiştir]

Grup, 1977 yılında vokalist, söz yazarı ve klavyeci Glenn Danzig ve davulcu Manny Martínez tarafından Lodi, New Jersey'de kuruldu. Kısa bir süre sonra gruba Jerry Only bass gitarist olarak katıldı. İlerleyen altı yıl boyunca, Danzig ve Only dışında grup üyeleri sıklıkla değişti. Bu süre zarfında Misfits birkaç EP ve single'ın yanı sıra, hardcore punk hareketinin mihenk taşları olarak kabul edilen ve Only'nin kardeşi Doyle'un gitaristlik yaptığı Walk Among Us (1982) ve Earth A.D./Wolfs Blood (1983) adlı 2 albüm yayımladı. Grup yıllar boyunca birçok kadro değişikliği yaşadı ve basçı Jerry Only gruptaki tek sabit üye oldu.

Dağılma ve yeniden kurulma[değiştir | kaynağı değiştir]

Misfits 1983'te dağıldı ve Glenn Danzig Samhain ve ardından Danzig gruplarını kurarak müzik kariyerine devam etti. Grubun dağılmasından sonra daha önce yayınlanmamış veya yeniden yayınlanan şarkıları içeren çeşitli albümler çıkartıldı ve müzikleri daha sonraki punk rock, heavy metal ve alternatif rock grupları için etkileyici oldu. Danzig ile bir dizi yasal sorundan sonra, Only ve Doyle, Misfits adı altında şarkı kaydetme ve performans haklarını tekrar kazandılar ve 1995 yılında şarkıcı Michale Graves ve davulcu Dr. Chud ile grubun yeni bir versiyonunu oluşturdular. Kurulan yeni Misfits heavy metal ağırlıklıydı ve 2000'de dağılmadan önce American Psycho (1997) ve Famous Monsters (1999) albümlerini çıkardı. Jerry Only daha sonra lider vokalliği devraldı ve Misfits 25. yıl dönümü turu için eski Black Flag gitaristi Dez Cadena ve eski Ramones davulcusu Marky Ramone ile çalıştı.

Bu kadro, aranjmanlar içeren Project 1950 adlı bir albüm yayınladı ve birkaç yıl boyunca turne düzenledi. 2005 yılında Marky'nin yerini 1980'lerin başında Black Flag'de çalan ve daha önce 1982'den 1983'e kadar Misfits'in davulcusu olan Robo aldı. Bu kadro 2009 yılında Land of the Dead başlıklı bir single çıkardı. Misfits'in Only, Cadena ve davulcu Eric "Chupacabra" Arce'den oluşan kadrosu, Ekim 2011'de The Devil's Rain adlı yeni bir albüm çıkardı. 2015 yılında Cadena, kanser teşhisi konduğu için müziğe ara vereceği duyurdu ve yerine Jerry Other adı altında sahneye çıkan Only'nin oğlu Jerry Caiafa II geçti. Aynı yıl Soulfly'den Marc Rizzo da gruba katıldı ve gitar çaldı. Rizzo, Cadena'nın yerini doldurmak için geçici bir süre grupta kaldı ve Caiafa grubun tek gitaristi oldu.

Eylül 2016'da, 33 yıl sonra, Danzig, Only ve Doyle, davulcu Dave Lombardo ve ikinci gitarist Acey Slade ile birlikte o yılki Riot Fest'de çalmak üzere The Original Misfits adı altında iki ana gösteri için bir araya geldi.[1] Orijinal kadro, 2020 boyunca ara sıra performans vermeye devam etti.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Filmografi[değiştir | kaynağı değiştir]

Misfits, aşağıdaki filmlerde karakter olarak veya kamera hücrelerinde göründü.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Notlar
  1. ^ Coughlan, Jamie. "Classic Misfits Line-Up To Reunited". Overblown. 4 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Mayıs 2016. 
Kitap kaynağı

American Hardcore: A Tribal History. New York: Feral House. 2001. ISBN 0-922915-71-7. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]