Mihrdad Oskuyi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mehrdad Oskuyi
DoğumTahran, İran
Milliyetİranli

Mehrdad Oskuyi (d. 1969, Tahran), İranlı filmcidir. Çalışmalarına 1996 senesinde başlamış olan filmci, "Dabestane Haji Bashi" kurmaca kısa metrajı ile bilinmektedir.

Oskuyi, ağırlıklı olarak Betacam ve 16, 35 mm formatlarında belgesel ve kurmaca filmler çekmektedir. Uluslararası festivallere katılan yönetmen, “My mother’s home, lagoon” filmi ile Avusturya’da 2000 yılında Gümüş Ödül sahibi olup, fotoğraf çalışmalarında da bulunmaktadır. Yönetmenin ilgi gören yapımlarından bir diğeri ise: "Az Beheshti Ke Miayim" (Geldiğimiz yer: Cennet) adlı 15 dakikalık, Betacam formatında çektiği kurmacasıdır. Almanya ve Japonya’dan alınmış ödülleri bulunmaktadır.[1][2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "'Sunless Shadows' Review: A Harsh Look at Iranian Women in Prison". The New York Times. 8 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Iranian Filmmaker Mehrdad Oskouei Awaits a Prison Sentence in Quarantine". Vulture. 12 Ağustos 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "An Iranian Filmmaker Tiptoes Around the Censors to Explore Risky Subjects". The New York Times. 20 Ekim 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]