Mie Kyung

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Miky Lee ya da Mie Kyung Lee, CJ Group'un başkan yardımcısıdır. Esas olarak CJ Group'un eğlence ve medya bölümünün genel stratejik yönü ve yönetiminden sorumludur. CJ Corporation'ın başkanı olan kardeşi Jay Lee ile birlikte Lee, CJ'nin DreamWorks'ün kurucu yatırımcılarından biri olmasına öncülük ettikten sonra 1994 yılında CJ'nin eğlence ve medya bölümünü kurdu. O zamandan beri CJ, Kore'nin eğlence ve medya endüstrisinde birçok etkili şirket kurdu: CJ CGV, CJ Media ve Mnet Media, her biri kendi uzmanlık alanında lider. CJ CGV, ilk ve en büyük multipleks zincirdir; CJ Media, en yüksek birleşik derecelendirmelere sahip yedi kablo kanalını çalıştıran lider kablo ağıdır; ve Mnet Media, kablolu müzik televizyonu, müzik dağıtımı ve canlı konserler gibi tüm içeriğini müziğe dayandıran Kore'nin ilk ve tek eğlence şirketidir.

CJ'ye katılmadan önce Lee, kültürel ve eğitim projelerine öncülük ederek Samsung America'nın direktörü olarak görev yaptı. Seul'de Parsons Tasarım Okulu'nu kurdu ve Samsung için Pasadena Sanat Merkezi Tasarım Koleji'nin bir şubesinin oluşumunu denetledi.

Lee, Kore'deki en büyük eğlence grubuna liderlik etmesi ve küresel vizyonuyla geniş çapta tanınmaktadır. 1997 yılında Dünya Ekonomik Forumu tarafından Yarının Küresel Lideri Topluluğu üyesi olarak seçildi. 2006 Kadın Dünyası Ödüllerinde Dünya İş Ödülü'nü kazanan ilk Asyalı kadın oldu. Ayrıca Variety tarafından Women's Impact Report 2006'da film endüstrisinin önde gelen yöneticilerinden biri olarak seçildi. 2007'de Kore Yönetim Derneği tarafından en büyük şirketlerden birini yönetmedeki çalışmaları nedeniyle Yılın CEO'su Ödülü'nü aldı. Kore'de.

Lee, eğitime ve kültürler arası ilişkilere her zaman derin bir ilgi duymuştur. Lisans derecesini aldı. 1981'de Seul Ulusal Üniversitesi'nde. Tayvan Ulusal Üniversitesi'nde (1981-1983) Çince ve dilbilim ve Japonya'daki Keio Üniversitesi'nde (1984) Japonca okudu. 1986'da Lee, Harvard Üniversitesi'nden Asya çalışmaları alanında yüksek lisans derecesini aldı. Harvard'da üç yıl boyunca Kore dilinde öğretim üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca Çin'deki Fudan Üniversitesi'nde Çin edebiyatı ve tarihi okudu.

Miky Lee, B.C.'nin ilk torunu. CJ ve Samsung Group'un kurucusu Lee.[1]

Başarılar[değiştir | kaynağı değiştir]

2022 BBC kadınlar listesine girmiştir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Miky Lee (Mie Kyung Lee)". www.berklee.edu (İngilizce). 9 Ocak 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2023. 
  2. ^ "BBC 100 Kadın 2022: Listede bu yıl kimler var? - BBC News Turkce". News Turkce. 6 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 21 Mayıs 2023.