Merih Akalın

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Merih Akalın
Doğum1955
Türkiye
MeslekOyuncu

Merih Akalın (d. 1955), Türk manken, oyuncu, astrolog.

Eğitimi[değiştir | kaynağı değiştir]

Ortaöğretimi Eskişehir'de, yüksek öğrenimini ise, İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorya ve Arkeoloji Bölümü'nde tamamladı.

Mankenlik yaşamı[değiştir | kaynağı değiştir]

1970 yılında Hürriyet Gazetesi'nin düzenlemiş olduğu yarışmada Türkiye 3. güzeli seçildi. 1974 yılında Fransa'da uluslararası mankenliğe başladı. 1975'te kurulan Başak Gürsoy Mankenlik Ajansı'nda çalışmaya başladı ve 15 yıl devam etti.

Oyunculuk[değiştir | kaynağı değiştir]

1984'te Hotel Paradiso oyununda rol aldıktan sonra, Gülriz Sururi'nin "Tiyatrocu" adlı eserinde oynadı. Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları'nda üç yıl tiyatro kurslarına devam etti. 1985 yılında iki yıl müzik çalışmaları yaptı. Çeşitli sinema filmleri ve TV dizilerinde rol aldı.[1] 1996 yılında "İlişkiler" 2000 yılında ise, "Bana Bak" yapıtlarında yer aldı.

Mistisizm[değiştir | kaynağı değiştir]

1984'ten sonra mistisizme merak salan Akalın, 1991'de Vedik (Hint) Astrolojisine ilgi duymaya başlamış, 1996 yılında ise reiki konusunda kurslar ve sertifikalar alarak eğitmen olmuştur.

Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği (CASOD), Transandantal Meditasyon Derneği (M.B.A.T), Arkeolojiyi Sevenler Derneği üyesidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Ayfer Tunç'un Mağara Arkadaşları adlı kitabı içindeki Alafranga İhtiyar adlı öykü yönetmen Tülay Eratalay tarafından Ah adıyla televizyon draması olarak uyarlanmış ve 1995 yılında TRT ekranlarında yayınlanmıştır, Merih Akalın bu eserde başrolde oynamıştır. Drama eserinin YouTube linki 14 Kasım 2022 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi.