Metalcore

Vikipedi, özgür ansiklopedi
(Melodic metalcore sayfasından yönlendirildi)

Metalcore, 1990'lı yılların sonlarında ortaya çıkan Melodik Extreme Metal - Hardcore Punk karışımı bir müzik tarzıdır.[1] Hızlı melodik riffler ve hızlı bateri rifflerinin yanı sıra vokal bazen sert olup(scream vokal) bazen de hafiftir. Şu anda bu akımdan etkilenmiş, Dünya'nın her yerinde farklı gruplar vardır. En büyük temsilcileri Killswitch Engage ve All that Remains dir.[1]

Metalcore disiplini[değiştir | kaynağı değiştir]

Gitar riffleri Melodik Death Metal'e benzer şekilde hızlı ancak daha melodiktir. Yine çift gitaristli (biri ritim ve biri solo gitarist olmak üzere) gruplardan oluşurlar. Davullar genelde double-kick ve double-bass olarak çalınır. Vokaller clean vokal olabilir. Bazı bölümlerinde scream vokal ve brutal vokal kullanılır.

Metalcore grupları, geleneklerine bağlıdırlar. Ahlakı savunma, uyuşturucu ve sigara gibi kötü alışkanlıkların reddi, hayvan hakları ve doğayı koruma temaları ayrıca platonik ya da başarısızlıkla sonuçlanmış gerçek sevgiye dayalı aşk düşüncesini savunan, toplum sorunlarından bahseden ve savaşa karşı gelen sözler, Metalcore ideolojisini oluşturur.

En popüler ve Metalcore ideolojisini yansıtan gruplar:

Deathcore[değiştir | kaynağı değiştir]

Metalcore ve Death Metalin melez türüdür. Gitar riflerindeki palm muted tekniği artarak death metale yaklaşılmıştır. Vokallerde normalden daha fazla brutal kullanılır. Sertlik daha da artmıştır (özellikle bateride). Ancak sözler her zaman death metaldeki gibi değil daha çok metalcoredaki gibidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Sadie, Stanley (2021). The new Grove dictionary of music and musicians (5. bas.). New York: Grove. ISBN 978-0195170672.