Gwen Stacy

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Gwendolyne Maxine Stacy, Marvel Comics tarafından yayınlanan Amerikan çizgi romanlarında genellikle Örümcek Adam ile alakalı bir yardımcı karakter olarak görünen kurgusal karakterdir. Peter Parker'ın romantik olarak ilgilendiği ilk kişidir ve mezuniyet töreni sırasında Green Goblin tarafından öldürülmüştür. Ölümü o zamandan beri Peter'ın aklından çıkmamıştır ve uzun süre sonra yayınlanan hikâyeler onun hala Peter'ın kalbinde özel bir yeri olduğunu göstermektedir.

Yayın tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Stan Lee ve sanatçı Steve Ditko tarafından yaratılan Gwen Stacy ilk olarak The Amazing Spider-Man #31'de (Aralık 1965) yer aldı.[1] Stan Lee, karısı Joan Lee'nin Gwen için ilham kaynağı olduğunu belirtir.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "1960s". Spider-Man Chronicle Celebrating 50 Years of Web-Slinging. London, England: Dorling Kindersley. 2012. s. 31. ISBN 978-0756692360. This monumental issue saw the first appearances of Peter's upcoming love interest Gwen Stacy, prospective best friend, Harry Osborn, and even the future super villain known as the Jackal. 
  2. ^ "Joan Lee, inspiration behind Spider-Man's Gwen Stacy and wife of Marvel mastermind Stan Lee, dies aged 93". The Telegraph (İngilizce). 7 Temmuz 2017. 7 Temmuz 2017 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 5 Eylül 2020.