Maysoon Zayid

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Maysoon Zayid, 2015

Maysoon Zayid (Arapça: ميسون زايد‎), AmerikanOyuncuKomedyen ve Filistin asıllı Amerikalıların temsilcisi. 1974'te New Jersey'de doğdu.[1] Kendini BBC'deki bir programda "New Jersey'den, oyuncu, komedyen ve aktivist, Serebral palsi'li bir Filistinli Müslüman." olarak tanıttı.[2] Zayid, bir süre Cliffside Park, New Jersey'de yaşamıştır.[3] Amerika'nın ilk Müslüman kadın komedyeni ve İsrail ve Ürdün'de stand up yapan ilk kişi olarak kabul edilmektedir.[1]

Oyunculuk kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Zayid, Arizona Devlet Üniversite'sinde (Arizona State University) oyunculuk üzerine güzel sanatlar lisansı (BFA) aldı. Oyunculuk kariyerine popüler tv dizisi As the World Turns'ta iki yıl rol alarak başladı, bunun yanı sıra Law & Order, NBC Nightly News ve American Broadcasting Company'nin 20/20'sinde konuk olarak yer aldı. Zayid ayrıca 2008'de Adam Sandler'ın Zohan'a Bulaşma isimli filminde rol aldı.

Maysoon, 2006 sonbaharı'nda, Los Angeles'ta Comedy Central sahnesinde tek-kadınlı oyun Little American Whore'da (LAW) izleyiciyle buluştu; yapımını ve direktörlüğünü Kathy Najimy yapmıştır. 2008'de LAW'ın senaryosu Sundance Screenwriters Lab tarafından seçildi. Yapım, Maysoon liderliğinde 2009 sonbaharında başladı.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b "Maysoon Zayid: Actor and comedian" 10 Nisan 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  2. ^ "BBC NEWS | World | Middle East | Jerusalem Diary: Monday 7 July". 11 Mayıs 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Eylül 2015. 
  3. ^ Heydarpour, Roja (November 21, 2006).

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]