Matt Cordell

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Matt Cordell
İlk görünümManyak Polis
Son görünümManyak Polis 3
YaratanLarry Cohen
CanlandıranRobert Z'Dar
Bilgileri
Tam adıMatthew Cordell
AmacıKendisine saldıran üç kişiyi bulmak, Kendisine yanlış yapanları öldürmek.
TürZombi
CinsiyetErkek
MeslekPolis (ölmeden)

Matt Cordel, Maniac Cop (Türkçe= Manyak Polis) film serisinin ana karakteridir ve Robert Z'Dar tarafından canlandırılmıştır.

Güçleri ve silahları[değiştir | kaynağı değiştir]

Matt Cordell insandışı kuvvetli ve bir insan için yenilmezdir. Işınlanabilip bilmediği karasız. Kendisi Polis olduğu için silah, jop, bıçak ve şok cihazları kullanabilir.

Hakkında[değiştir | kaynağı değiştir]

İnsan olduğu zamanlar polis olan Matt Cordell iftiralar ile girdiği hapishanede üç kişi tarafından banyoda bıçakla yüzü kesilip ağır yaralanmıştır. Olaydan bir süre sonra Cordell, intikam almak için ölümsüz ve insandışı bir kuvvetle dünyaya geri dönmüştür. Yüzünde dikiş ve yaralar olsa da yüzü ilk filmde halen bir insan yüzüne benzemiştir. Mermilerin artık ona hiçbir etkisi olmamıştır. İlk filmin sonunda içinde olduğu otobüsün göle yuvarlanmasıyla insan görünümünü kaybedip ikinci bölümde bir zombi yüzü ile ekran karşısına çıkan Matt Cordell artık eski mesleğini yapan polisleri, polis merkezini basıp vurarak öldürür ve suçluların kaçmasınada izin vermiştir. Acı, hasar ve yaralara karşı son derece dayanıklı olan Matt Cordell hiç konuşmaz. İlk bölümde bağırdığı duyulmuştur. Kendisi ve vücudu ateş ve patlamalara karşıda bayrağı bir dayanıklıdır. İkinci filmin sonunda komple tüm vücudu ateş içinde bir otobüsün içine düşüp patlayan Cordell bir mezara koyulsada üçüncü filmde tekrar ayaklanmış ve bir araba kovalamacasının sonunda bir süre yandıktan sonra içinde bulunduğu polis arabasının büyük bir şiddetle patlamasının sonunda tamamen küllerden oluşan cesedi morga götürülmüş ve peşinde olduğu Katie isimli kadının elini tuttuktan sonra filmlerindeki son görünüşünü yapmıştır. Fakat ilerleyen zamanlarda Manyak Polis'in yeni bir filmi çıkması bekleniliyor. Matt Cordell, Jason Voorhees'in polis versiyonu da sayılabilir.

Filmler[değiştir | kaynağı değiştir]