Mario (şarkıcı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mario
Mario, San Diego'da bir kanser etkinliğinde röportaj verirken (14 Eylül 2008).
Genel bilgiler
Doğum adıMario Dewar Barrett
Doğum27 Ağustos 1986 (37 yaşında)
Baltimore, Maryland, ABD
TarzlarR&B, pop
MesleklerŞarkıcı, Söz yazarı, oyuncu
Etkin yıllar2000–halen
Müzik şirketiJ, Sony BMG, EMI, 3rd Street
Resmî sitewww.mario2u.com

Mario Dewar Barrett (d. 27 Ağustos 1986), Amerikalı bir R&B/pop şarkıcısı ve söz yazarı. "Just a Friend 2002" (2002) ve "Let Me Love You" (2004) parçalarıyla tanınmaktadır. İki kez Billboard Müzik Ödülü kazanmış ve Step Up ve Freedom Writers filmlerinde rol aldı. Son albümü Go!, 11 Aralık 2007'de ABD'de piyasaya sürüldü. 18 Şubat 2008'de Mario, Dancing with the Stars'ın altıncı sezonunda yer alacağını açıkladı.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

15 yaşındayken Warryn Campbell'in prodüktörlüğünde, kendi adını taşıyan ilk albümünü kaydetmeye başladı. 2002'de yayınlanan albümün ilk single'ı, Biz Markie cover'ı "Just a Friend" listelerde büyük başarı elde ederek 4 numaraya kadar yükseldi.

Mario'nun 2004 yılında yayınlanan ikinci albümü Turning Point, R&B listesinde 2 numaraya kadar yükselirken, albümde yer alan "Let Me Love You" şarkısı Mario'nun olduğu kadar, şarkının söz yazarı olan Ne-Yo'nun da kariyerini bir anda parlattı. Billboard Hot 100 listesinde zirveye kadar yükselen şarkı, bir numarada tam dokuz hafta yer aldı.

Mario, annesine adadığı üçüncü albümü Go!'yu, daha önce pek çok çıkış tarihi belirlense de ancak 2007'nin Aralık ayında piyasaya sürebildi. Albümde yer alan parçaların prodüksiyonlarını Polow da Don, Timbaland, Stargate, The Neptunes, Akon ve The Underdogs gibi isimler yaptı. Albümdeki "How Do I Breathe" ve "Crying out for Me", "Music for Love" şarkıları single olarak yayınlandı.

Ayrıca, Knightwritaz adlı bir prodüksiyon ekibi kuran Mario; Jennifer Lopez, Chris Brown gibi isimlere pek çok şarkı yazdı. 2008'in başlarında dördüncü albümü üzerinde çalışmaya başlayan Mario'nun yaptığı pek çok yeni şarkı internete sızdırıldı. Mario’nun yeni albümü olan D.N.A.'nın 22 Eylül 2009'da çıkacağı açıklandı.

DNA adlı albümden ilk önce Break up adlı şarkıyı sonrasında Thinkin' About You ve en son Ooh Baby şarkısını single olarak yayınladı


Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]