Marcelo Valle Silveira Mello

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Marcelo Valle Silveira Mello

Marcelo Valle Silveira Mello (9 Ağustos 1985, Brezilya) Brezilyalı bir güvenlik korsanıdır. 2018'de Operação Bravata sırasında şiddeti kışkırtmaktan tutuklandı. Şu anda 41 yıllık hapis cezasını çekiyor.

Eski bir bilişim öğrencisi olan Mello, Orkut sosyal ağında aktif olduğu 2005 yılından bu yana şiddet eylemlerini ve cinayet ve pedofili görüntülerinin yayınlanmasını teşvik ediyor. 2009'da internette nefret ve ırkçılık güdümlü suçlar için alenen kampanya yürüten ilk Brezilyalı oldu ve sonuç olarak yargılandı. Bir yıl iki ay hapis cezasına çarptırıldı, ancak avukatları akıl hastalığını iddia ettiği için serbest kaldı. İddiaya göre, 2011 Realengo saldırısında Rio de Janeiro, Realengo'daki Tasso da Silveira belediye okulunda 12 çocuğu öldüren Wellington Menezes de Oliveira ile temas halindeydi.

2012'de tutuklanan Mello, 2013'te serbest bırakıldı ve 2018'de Curitiba'da yaşarken tekrar tutuklandı. Birkaç yıl boyunca, Mello'nun uygulamalarını kınayan Ceará Federal Üniversitesi'nde profesör olan Arjantinli Dolores Aronovich'i tehdit etti ve saldırdı. Aronovich'in eylemleri, 2018'de kabul edilen ve federal polise çevrimiçi kadın düşmanlığını soruşturma yetkisi veren Lei Lola olarak bilinen 13.642/2018 sayılı Yasayı ateşledi.