Marasy

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Marasy (まらしぃ, Maraşii, marasy8; d. 10 Mart 1990, Nagoya), Japon piyanist ve bestecidir. Niconico ya da Youtube gibi video barındırma sitelerine koyduğu, anime ya da VOCALOID bestelerini icra ettiği performansları aracılığıyla tanınmıştır. İnternette marasy8 olarak da tanınır.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

4 yaşında piyano çalmaya başlayarak, 9 yaşından itibaren konserler vermeye başlamıştır. Ancak ortaokulda hocasıyla yaşadığı tartışma sonucu piyanodan uzaklaşmıştır. Lise yıllarında Puyopuyo(ぷよぷよ) adlı online oyuna merak sarmış ve bu sayede tanıdığı ‘Touhou Project’ in şarkısı Native Faith’ten etkilenerek üniversite 1. sınıfta tekrar piyanoya dönmüştür.

2008’in Martında Niconico’ya 'Native Faith'i çalmayı denedim (piyano)’ yüklemiştir. Anime, VOCALOID, Touhou Project ve bilgisayar oyunlarının müziklerini piyano ile çaldığı ‘... çalmayı denedim’ videoları büyük ilgi çekmiş ve popüler olmasını sağlamıştır.

2010 Aralığında, bazı VOCALOID bestelerinin cover’larını icra ettiği V.I.P’ adlı albümü Dwango Music Enterteinment’tan çıkmıştır.

2012 yılında V-box adlı albümü 12 Kasımda ‘Oricon Chart Haftalık Albüm Sıralaması’nda 15. ve aynı yıl ‘Piyano Albümleri İlk Hafta Sıralaması’nda da 3. olmuştur. Aynı yıl H ZETT M’inde dahil olduğu bazı müzisyenlerle ortak prodüksiyonlar olan, ‘3D-PIANO ANIME Theather’ ve’4D-PIANO ANIME Theater!’ adlı albümlere katılmıştır. Ayrıca Japonya’da yaşayan Fransız sanatçı Clementine’in ‘Japonya Turuna’ katılmıştır.

Kendisi de 2013’ün Ocak ayında tek başına Piyano Live Tour’a çıkmıştır. Aynı yılın Ağustos ayında ise kendi VOCALOID bestelerinden oluşan ‘Kuusou Memoraizu’ adlı albümü çıkarmış, Eylülde ise Toyota’nın ‘Hybrid Car Aqua’ modelinin reklam filmminde, Perfume adlı gruba ait Chocolate Disco adlı şarkıyı yorumlamıştır. Kasımda da Hatsune Miku’nun Senbonzakura şarkısına yaptığı cover’la popülerliği artmıştır.

2014 Mayıs ayında, orijinal bestelerinden oluşan bir albüm ile anime cover’larından oluşan iki albüm Subcul-rise Record Şirketi’nden aynı anda çıkmıştır. Aynı yılın sonbaharında ülke çapında Solo Turu’na çıkmıştır. Ekim ayında ünlü pop müzik grubu Arashi’nin yeni albümü THE DIGITALIAN’da Ninomiya Kazuya’nın solo şarkısı Merry Christmas’ın piyano kısımlarını çalmıştır.

Diskografi[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. 2010 V.I.P (Marasy plays Vocaloid Instrumental on Piano)
  2. 2011 V.I.P Append (Marasy plays Vocaloid Instru- mental on Piano)
  3. 2012 V-box
  4. 2014 First Piano ~ marasy first original songs on pi- ano ~
  5. 2014 Anison Piano ~ marasy animation songs cover on piano ~
  6. 2014 marasy piano world
  7. 2015 The Pianø

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]