Mansory

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Mansory
KurucuKourosh Mansory
Genel merkezi
Brand Bunu Vikiveri'de düzenleyin
,
Almanya Bunu Vikiveri'de düzenleyin
Web sitesimansory.com

Mansory, Brand, Almanya merkezli lüks bir otomobil modifikasyon firmasıdır. Lüks arabaların yanı sıra süper otomobiller, lüks SUV'ler ve özel motosikletler üzerinde de çalışıyorlar.[1][2][3]

Garia Mansory Sürümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Aynı 2011 Frankfurt Motor Show'da Mansory, Garia ile ticari bir anlaşma yaptığını duyurdu. Şirket, zengin müşteriler için bir dizi özel sürüm golf ve eğlence arabası üretti. Bu arabalar ön, yan basamaklar ve kuyruktaki karbon fiber gövde panelleri ve tik zemin kaplaması ile karakterize edildi.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Kourosh Mansouri, 1989 yılında Birleşik Krallık'ta diğer saygın şirketlere mühendislik hizmetleri ve ayar bileşenleri sağlayan bir şirket olan MPdesign'ı kurdu. Mansouri Company, Bentley, Aston Martin, Ferrari ve Rolls Royce ürünleriyle lüks otomobilleri ayarlama faaliyetine başladı. Ancak şirketin istediği şey bundan çok daha fazlasıydı, bu nedenle 2001 yılında Almanya Brand'da otomobil parçalarını ayarlamak, tasarlamak ve üretmek ve arabaları yükseltmek için bağımsız bir fabrika kurdu.

2004 yılında, şirketin ilk ürünü, ayarlanmış bir Aston Martin Dubai 9 tanıtıldı. Mansouri markasının ilk resmi ürününün piyasaya sürülmesinden tam bir yıl sonra, bu şirketin ikinci ayarlı ürünü yine Aston Martin şirketi tarafından ayarlandı ve Aston Martin Vanquich'i sarı ve altın unsurları olan parlak siyah bir kapakla birleştirdi. Mansouri, özel bir sipariş aldıktan sonra aynı arabanın beyaz bir örneğini de hazırladı.

Kasım 2007'de Mansouri, Porsche-Tuning'i İsviçre şirketi RhineSpeed'den satın aldı ve daha sonra Porsche, Bahamalar ve Ranger otomobilleri için ayar parçalarını geliştirip sattı. Bugün şirket sürekli olarak Aston Martin, Boamo, Lamborghini, Ferrari, Mercedes-Benz, Audi, Ranger, Porsche, Bentley, Rolls-Royce, McLaren, Bugatti, Maserati ve Lotus Cars markaları altında geniş bir araç yelpazesi üretiyor.

Mansouri, Lamborghini Ontador'un tanıtımıyla 2012 Cenevre Otomobil Fuarı'nda En İyi Tuner unvanını kazandı.

Gallery[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Mansory Audi RS Q8 Is Batman's Murdered Out quattro SUV". Auto Evolution. 30 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  2. ^ "Mansory, Cenevre'de çılgın projeler tanıttı". Motor 1. 24 Kasım 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. 
  3. ^ "Mansory'nin Ferrari 458 Spider Yorumu!". Haberler.