Madlax karakter listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Madlax (Japonca: マドラックス, Madorakkusu) 2004 yılında Bee Train animasyon stüdyosunun yapımcılığında 24 bölüm olarak çekilen Japonca bir animasyon televizyon dizisidir. Yönetmen Kōichi Mashimo'nun dizide sürekli görünen tüm karakterlerin temel özelliklerinden oluşan bir listeyi kendisine, besteci Yuki Kajiura'ya vererek, ondan karakterlere has müzikler yapmasını istemiştir.[1] Kajura bu listeyi "Mashimo Mönü"sü olarak adlandırmış ve liste sayesinde karakterlere daha derin bir bakış açısına sahip olduğunu ifade etmiştir.[1][2]

Ana Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Margaret Burton[değiştir | kaynağı değiştir]

Margaret Burton (マーガレット・バートン, Māgaretto Bāton),doğum 14 Haziran 1992,[3] 19 yaşında biraz beceriksiz ve dalgın bir kız olan Margaret , Nafrece'de aristokrat ailelerin çocuklarına eğitim verilen bir kolejde okumaktadır. Hafızası , hayatının sadece son 12 senesi , "Madlax" kelimesi ve sahip olduğu ilginç bir resim kitabı ile bağlantılı belirsiz hatıralar ile sınırlıdır.

Madlax[değiştir | kaynağı değiştir]

Madlax (マドラックス, Madorakkusu) olağanüstü karizmatik ve çekici bir genç kız olan ve aynı zamanda Gazth-Sonika kasabasında 98% başarı oranına sahip en iyi kiralık katildir. Margaret gibi, Madlax'da 12 yıl öncesini hatırlamamaktadır, fakat Madlax kelimesini kendisi için kod isim olarak secmiştir. O ayrıca elinde silah tuttuğu ve babasının uzaklaştığı bir hayali sürekli görmektedir. - Madlax babasının halen sağ olduna ve Gazth-Sonika'da bir yerde savaştığına inanmaktadır.

Vanessa Rene[değiştir | kaynağı değiştir]

Vanessa Rene (ヴァネッサ・レネ, Vanessa Rene) Bilişim teknolojisi üzerine üniversite eğitimi alan ve halihazırda Bookwald Industries 'de müdür pozisyonunda çalışan[4] Margaret'in eski komşusu ve özel öğretmenidir. Bazıları 30'luı yaşlarda olduğunu tahmin etmektedirler.[5] Ailesi iç savaş patlak verdiğinde Gazth-Sonika siyaseti ile ilişkilendirilerek , daha sonra infaz edilmişlerdi. Bu nedenle Vanessa'nın amacı iç savaşın arkasındaki gerçek nedeni açığa çıkarmaktı.

Elenore Baker[değiştir | kaynağı değiştir]

Elenore Baker (エリノア・ベイカー, Erinoa Beikā), tamamıyla kendisini hanımefendisine adamış Margaret'in hizmetçisidir. Elenore'un ailesi nesillerdir Burton ailesine hizmet etmiş olduğu için, Elenore kendisine biraz beceriksiz ve dalgın bir kız olan Margaret'ı tehlikelerden korumayı (sınıf arkadaşlarının geçmişlerini araştırma noktasında kadar dahi görev edinmiştir. Onun bu bağlılığı ve ısrarı kendisine okul yılları boyunca faydalı olmuş ve daha sonra da göğüs göğüse dövüşte uzman olmasını sağlamıştır.

Friday Monday[değiştir | kaynağı değiştir]

Friday Monday (フライデー・マンデー, Furaidē Mandē) Enfant organizasyonunun esrarengiz kurucusu ve lideridir. 1999 öncesi ile ilgili hakkında çok az şey bilinmektedir. Kendi inandığı şekliyle,dünyayı doğal hali olan topyekün savaşa sokmak için yaptığı başarısız bir deneme sırasında Gerçeklik Kapısı nı açmak için Hediye yi kullanmıştı.

Carrossea Doon[değiştir | kaynağı değiştir]

Carrossea Doon (カロッスア・ドゥーン, Karossua Dōn) görünürde Bookwald Industries çalışanı olmakla birlikte, aslında Friday Monday'in sağ kolu ve Enfantın en iyi ajanlarından biridir.Carrossea zeki ve becerikli biridir ve nadirde olsa görevini ve yetkisini geçmişini araştırmak için kullanmaktadır,[6]. O da aynen Madlax ve Margaret gibi 12 yıl öncesinden daha eski bir şey hatırlayamamaktadır.

Limelda Jorg[değiştir | kaynağı değiştir]

Limelda Jorg (リメルダ・ユルグ, Rimeruda Yurugu) Gazth-Sonika Kraliyet Muhafızları'nda teğmen görevindedir ve Madlaxtan sonra ülkedeki en iyi sniperdır. Limelda'nın korumakla görevli olduğu Kraliyet Ordusu komutanını Madlax'ın suikast sonucu öldürmesi nedeniyle, Limelda, onu ele geçirmeyi kendine görev edinmiştir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Kōichi Mashimo (2005). Madlax Volume 3: The In-Between (insert leaflet Staff Talk #5 (Yuki Kajiura)). Houston, Teksas: ADV Films. 
  2. ^ Ayrıca bakınız Mashimo Menu 18 Aralık 2007 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. on Bee Train Fan Wiki (İngilizce).
  3. ^ "True Fight ~wish~". Madlax. § 20. 2004-08-16. 22:17 dakika. TV Tokyo. 
  4. ^ Carrossea Doon: "Vanessa Rene. Graduated with honors from the Informational Science Department of Soldophine University. Entered employment at Bookwald. Currently working in the international department." Madlax, episode 10 (9:33).
  5. ^ "MADLAX DVD #1 review at AnimeJump.com". 5 Şubat 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2006. 
  6. ^ "Madlax DVD #3 review at AnimeOnDVD.com". 30 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 8 Kasım 2006.