Madara Uchiha

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Madara Uchiha
Naruto karakter
İlk görünümManga 370. Bölüm
Anime 130. Bölüm
Profil
CinsiyetErkek
Doğum tarihi24 Aralık
MilliyetUchiha Klanı
SınıfNinja
MeslekKonoha'nın Kurucusu
Uchiha Klanı Lideri
Kaçak Ninja
Bilinen akrabalarıTajima Uchiha (babası)
Izuna Uchiha (kardeşi)
Bilgi
SeviyeS-Rank
Jinchūriki
Rikudou Sennin
BağlılığıKonohagakure (eskiden)
Akatsuki
Uchiha
İlişkilerHashirama Senju
Obito Uchiha
Siyah Zetsu
Kekkei GenkaiSharingan
Mangekyou Sharingan
Eternal Mangekyou Sharingan
Rinnegan
EşyalarıKunai
Shuriken
Fūma Shuriken
Gunbai
Kama
Kılıç
Jutsu/Kekkei genkai

Animal Path
Asura Path
Attack Prevention Technique
Blocking Technique Absorption Seal
Chakra Receiver Manifestation
Demonic Statue Chains (Manga only)
Deva Path
Fire Release: Dragon Flame Release Song Technique
Fire Release: Great Fire Annihilation
Fire Release: Great Fire Destruction
Fire Release: Great Fireball Shower (Anime only)
Fire Release: Great Fireball Technique
Fire Release: Hiding in Ash and Dust Technique (Manga only)
Flight Technique
Genjutsu: Sharingan
God: Nativity of a World of Trees (Manga only)
Gunbai Barrier Technique
Gunbai Fanned Wind (Anime only)
Healing Power (Manga only)
Human Path
Infinite Tsukuyomi (Manga only)
Izanagi
Kamui (Manga only)
Limbo: Border Jail (Manga only)
Multiple Wood Release Clone Technique
Naraka Path
Outer Path
Outer Path: Samsara of Heavenly Life Technique (Manga only)
Preta Path
Puppet-Master Seal (Manga only)
Sage Art: Storm Release Light Fang (Manga only)
Sage Art: Yin Release Lightning Dispatch (Manga only)
Six Paths Sage Technique (Manga only)
Six Paths Technique
Summoning Technique (Demonic Statue of the Outer Path, Kurama)
Susanoo
Ten-Tails Sealing Technique (Manga only)
Tengai Shinsei
Transcription Seal: Izanagi (Manga only)
Truth-Seeking Ball (Manga only)
Uchiha Return
Will Materialisation
Wood Clone Technique
Wood Release Secret Technique: Nativity of a World of Trees
Wood Release: Advent of a World of Flowering Trees
Wood Release: Wood Dragon Technique

Yasaka Magatama

Madara Uchiha (うちはマダラ, Uchiha Madara), Japonca manga ve anime serisi Naruto'nun kurgusal bir karakteridir. Uchiha Klanı'nın efsanevi lideri, Gizli Yaprak Köyü (Konohagakure)'nin Birinci Hokagesi Hashirama Senju ile birlikte kurucusudur.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

Madara Uchiha ve Hashirama Senju köyün yönetim şekli yüzünden birbirlerine düşmüş, çıkan dövüşte Madara ağır yaralanmıştır. Aslında ölmesi gereken Madara, sağ gözüne sakladığı İzanagi sayesinde yeniden hayata dönmüş ve Hashirama Senju ile dövüşü sırasında ondan ufak bir et parçası koparmayı başarmıştır. Bu et parçası sayesinde yaralarını tedavi edebilmiş ve Hashirama Senju'nun güçlerinden bazılarına sahip olmuştur. Ölümünden önce ise Senju ve Uchiha chakrasının birleşmesi sebebiyle her iki gözünde de Rinnegan'ı uyandırmıştır. Ve bu sayede sadece Rinnegan kullanıcılarının çağırabildiği Gedo Mazo'yu çağırarak yaşam ömrünü uzatmıştır. Gözlerini ölmeden biraz önce küçük yaştaki Uzumaki soyundan olan ve Senju chakra'sı taşıyan Nagato Uzumaki'ye aktarmıştır (Nagato bunu hatırlamaz.). Daha sonra yaralı halde bulduğu Uchiha Obito'yu Mugen Tsukuyomi planına katılması için ikna etmiş ve Gedo Mazo ile olan bağlarını koparıp yeniden dirilmek üzere ölmüştür.

Karakteri ve Kişisel Özellikleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Madara, savaşı her yönü ile seven bir shinobidir. 5 kage ile savaşırken Tsunade'ye "Beni Hashirama kadar eğlendirebilir misin?" veya Might Guy ile savaşırken "Harika, Hashirama'dan sonra hiç bu kadar eğlenmedim!" diyerek savaş ve rekabetten ne kadar hoşlandığını göstermiştir. Bunun ardındaki en büyük nedenlerden biri Madara'nın insanlara kendi gücünü göstermek istemesidir.

Madara, Indra Otsutski'nin ilk reenkarnesi olarak dünyaya gelmiştir. Yani onun chakrasını taşımaktadır. Bu bile aslında onun doğuştan yetenekli bir ninja olduğunun kanıtıdır.

Uchiha klanının bir mensubu olduğundan Orochimaru'nun deyimi ile damarlarında bir "savaşçı ruh" taşımaktadır. Karakteri bunu fazlası ile yansıtmaktadır. Doğuştan bir liderdir. Ayrıca çok iyi bir planlamacıdır. Zira yaptığı planları ölüm bile durduramamıştır.

Uchiha-Senju Savaşı zamanı doğması onun kişiliğinin oluşmasında büyük öneme sahiptir. Küçükken Hashirama Senju ile kendi köylerini kurma hayalini paylaşmışlardır. Ancak Madara savaşlar sırasında kardeşini kaybedince Senju'ya olan öfkesi katlanmıştır. Kardeşinin gözlerini alarak Eternal Mangekyou Sharingan'ı uyandırmıştır. Sonrasında Hashirama Senju onu barış için ikna etmiş ve Uchiha-Senju savaşı sonlanmıştır. Ardından küçükken hayalini kurdukları köyü birlikte kurmuşlardır.

Yetenekleri ve Güçleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kekkeki Genkai[değiştir | kaynağı değiştir]

Madara Eternal Mangekyou Sharingan ve Rinnegan sahibi birisi olarak gücünü gözlerinden alır. En sık kullandığı göz gücü Susanoo'dur. Susanoo'su normal bir Susanoo'nun iki katı büyüklüğe ulaşabilir. Perfect Susanoo'sunun kılıcı ile devasa dağları ortadan ikiye ayırabilir. Uçabilen Susanoo oluşturabilir, Susanoo'ya ekstra kol çıkarabilir, Susanoo eline kılıç verebilir hâtta Susanoo'sunu klonlayabilir. Ayrıca Madara gözleri olmadan bile Susanoo oluşturabilir.

Rinnegan'ı ile neredeyse tüm ninjutsuları emebilir. Shinra Tensei, Chibaku Tensei, Bansho Tenin gibi sadece Rinnegan'a özgü psişik jutsuları kullanabilir. Bijuuların çakralarını depolayıp kullanabilen Gedo Mazo'yu çağırabilir. Gedo Mazo da sadece Rinnegan kullanıcılarının çağırabildiği özel bir Kutchiyose jutsusudur.

Taijutsu ve Ninjutsu[değiştir | kaynağı değiştir]

Göz gücünün yanı sıra Taijutsu ve Ninjutsu'ya da hakimdir. Gençlik yıllarında Gunbai ve Orak kullanırken Edo Tensei ile diriltildikten sonra sadece Gunbai kullanmıştır.Animede gösterildiği üzere sadece Taijutsu kullanarak Gaara'nın yönettiği 4. Birliğin büyük bir kısmını yok etmiştir.

Birçok Uchiha gibi Madara da Ateş elementini ustalıkla kullanır. Çoğu ateş tekniğine hakimdir. Katon Gouka Mekkyaku jutsusu normal bir ateş jutsusundan çok daha devasa alevler oluşturur. Bu jutsuyla Shinobi Birliği'ne çok zor anlar yaşatmıştır. Aynı zamanda Kabuto sayesinde Hashirama Senju'nun Kekkei Genkaisi olan Mokuton'u(Orman Salınımı) kullanabilir. Bu element sayesinde en başta başkalarının çakrasını emebilmesinin yanında tahta ile yapılabilecek her türlü şeyi yapabilir.

Rikudou Sennin Gücü[değiştir | kaynağı değiştir]

Dirilip sağ Rinnegan'ını aldıktan sonra 9 bijuu'yu da birkaç saniye içinde Gedo Mazo'nun içine toplamıştır. Daha sonra 10 kuyruklu'nun jinchūriki'si olarak Rikudou Sennin'in gücüne vakıf olmuştur. Madara'nın sağ gözü kendisinin görünmez klonlarını oluşturmasına olanak sağlar. (Limbo) Ancak Sasuke Rinnegan'ı uyandırdığında bu klonları görebilmiş Naruto ise Senjutsu'su sayesinde göremese bile çok iyi sezebilmiştir. Madara Rikudou Sennin'in Senjutsu'suna sahip olduğunda uçabilmiş ve ölümü durdurabilecek seviyede iyileşme gücüne sahip olmuştur. Obito'dan sol gözünü de aldığında alnında Juubi'nin gözü uyanmış ve bu göz ile Mugen Tsukuyomi(Sonsuz Tsukuyomi) 'yi gerçekleştirmiştir.

Ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Sonsuz Tsukuyomi'yi başlatmasının ardından kendisinden yaratıldığına inandırılan Siyah Zetsu tarafından ihanete uğrayarak vücudunun kontrolünü Kaguya'ya kaptırmıştır.İşin aslı Siyah Zetsu, Kaguya oğulları tarafından mühürlenmeden hemen önce kendi iradesinden Siyah Zetsu'yu yaratır ve yeniden dirilmeyi bekler. Bunun için önce sadece Uchiha klanından olanların ve Eternal Mangekyou Sharingan uyandırabilen nadir kişiler tarafından okunabilecek ve Altı Yolun Bilgesi tarafından yazılan Uchiha taş tabletini değiştirerek işe başlar. Tableti değiştirdikten sonra yıllarca bunu uygulatabilecek bir shinobi arayan Siyah Zetsu en sonunda hem güç sevdalısı, hem de Altı Yolun Bilgesi'nden sonra Rinnegan uyandırabilen tek kişi Madara'yı bulur ve onu kendisinin Dünya'yı kurtaracağını söyleyerek bu planı uygulatır. Madara kendisini tam Dünya'nın Kurtarıcısı olarak görürken bu büyük ihanete uğrar ve savaşın sonunda Kaguya mühürlenirken Madara'nın vücudunu dışarı çıkarır. Son anlarında eski dostu birinci Hokage Hashirama Senju ile duygusal bir konuşma yaparlar ve bu dünyaya ikinci kez veda eder.