Müslim Sarı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Müslim Sarı (24 Mayıs 1974, Kadıköy, İstanbul) Türk politikacı, ekonomist.

Eğitim yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

Gümüşhaneli bir işçi ailesinin ilk çocuğudur. İlköğrenimini Pendik Esenyalı Taşağılı İlkokulu’nda, ortaöğrenimini ise Esenyalı Ortaokulu ve Kartal Ticaret Lisesi'nde tamamladı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimi aldı. Aynı üniversitede Siyaset Bilimi Ana Bilim dalında ise yüksek lisans yaptı.

Merkez Bankası yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

1999 yılında Merkez Bankası’nda çalışmaya başladı. “Dış Borç Yönetimi ve Türkiye Uygulamaları” başlıklı tezini vererek uzmanlığa atandı. Uluslararası finans, risk yönetimi, dünya ekonomisi konularında uzmanlaşan Sarı, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve ardından genel başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu ile partinin ekonomik politikaları üzerine çalıştı.

Siyaset yılları[değiştir | kaynağı değiştir]

2011 yılında yapılan genel seçimlerde İstanbul 1. Bölgeden aday olarak 24. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi. Mecliste Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görev aldı. 2017’de İş Bankası yönetim kurulu üyesi oldu. 2019 yılında CHP Parti Meclisi üyesi olunca bankadaki görevinden istifa etti. Halen CHP Parti Meclisi üyesidir.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversite yıllarındayken 19 yaşında tanıştığı Hatice Sarı ile 1999 yılından beri evlidir. Türkiye Üzerine Notlar adlı araştırma inceleme kitabı Nadir Kitap tarafından yayınlanmıştır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]