Luigi Freddi

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Luigi Freddi (12 Haziran 1895, Milano - 17 Mart 1977, Sabaudia), Fasci italiani all'estero'nun ilk sekreter yardımcısı olmasıyla tanınan ve daha sonra 1930'ların ikinci yarısı ve 1940'ların başında İtalyan siyasi sinemasının en sorumlu kişilerinden biri olan İtalyan bir gazeteci ve politikacıydı.

Bir fütürist ve lejyoner fiumano olarak (bkz. İtalyan Carnaro Krallığı), Il Popolo d'Italia'nın editörlüğünü yaptı ve 1920'de savaşan İtalyan Faşist partisi içindeki öğrenci avangardının kurucularından biri oldu ve Giovinezza dergisinin yöneticisi oldu .

Daha sonra PNF'nin basın sorumlusu (1923-24), Fasci italiani all'estero'nun (FIE) (1927) vicesegretario'su (sekreter yardımcısı) ve Faşist Devrim Sergisi'nin müdür yardımcısıydı .

1934 yılında sinemayı denetleyen faşist örgüt olan Sinematografi Genel Müdürlüğü'nün başına getirildi. Freddi, Sovyet propaganda modeli yerine ticari Hollywood modelini taklit ederek Amerikan tipi bir eğlence sineması yaratmayı amaçladı . Yönetmenliğini yaptığı Cinecittà stüdyoları ve Centro Sperimentale di Sinematografia film okulu onun yönetimi altında kuruldu.

Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • (İtalyanca) E. Piovano, il sogno di Freddi, in Il nuovo spettatore a. VI, n.10, December 1985