Low Guttural Vokal

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Low Guttural Vokal Guttural Vokalin bir sonraki aşaması denilebilir. Gut Vokal olarak da bilinir.

Genellikle Slam Brutal Death Metal, Texas Death Metal, Brutal Death Metal, Death/Grind ve bazı Goregrind gruplarında görülür. Guttural Vokalin daha derin ve daha kalın şeklidir. Low Guttural Vokali kullanan ilk gruplardan biri Slam Brutal Death Metal grubu Devourmenttir.Wayne Knupp Low Guttural Vokal tarzını kullanan ilk kişilerden biridir.Daha sonra Devourmente vokal olarak gelen Ruben Rosas ve Devourment eski Vokal/Gitarcısı Kevin Clark ta Low Guttural Vokal tarzını kullanmıştır.

Devourment eski bassçısı yeni vokalcisi Mike Majewskida da bu vokal tarzı görülebilir. Bu vokal tarzında çok kalın bir vokal olmasından dolayı okunan sözler anlaşılamaz. Fakat okunan bişilerin olduğu anlaşılabilir.Low Guttural Vokal tarzını kullanan kişilere ve gruplara gruplara örnek olarak Devourment vokalcileri Wayne Knupp, Ruben Rosas, Kevin Clark, Mike Majewski, Digested Flesh vokali Rob Solberg, Aversion To Life vokali Kevin Clark ve Emmitt Gillaspy, Artery Eruption vokali Brian Mohler, Torsofuck vokali Hans örnek olarak gösterilebilir.

Cephalotripsy, Condemned (USA), Amputated, Despondency (Ger), Defeated Sanity, Animals Killing People, Guttural Secrete, Gutrot (USA), Heinous Killings, Human Excoriation, Down From The Wound, Dysentery (USA), Lapidate, Disconformity gibi Brutal Death Metal gruplarıda bu vokali kullanan gruplara örnek gösterilebilir. Pig Squeal Vokal ile benzerlikleri görülür. Bu vokal tarzından bir sonraki aşama ise Pigfuck Vokal denilebilir.