İçeriğe atla

Love Letters (film, 1945)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Love Letters (film, 1945)
Love Letters
YönetmenWilliam Dieterle
YapımcıHal B. Wallis
SenaristAyn Rand
OyuncularJennifer Jones
Joseph Cotten
Ann Richards
Cecil Kellaway
Gladys Cooper
Anita Louise
MüzikVictor Young
Görüntü yönetmeniLee Garmes
KurguAnne Bauchens
StüdyoHal Wallis Productions
DağıtıcıParamount Pictures
Çıkış tarih(ler)i26 Ekim 1945 (1945-10-26)
Süre101 minutes
ÜlkeABD
Dilİngilizce

Love Letters, Christopher Massie'nin Pity My Simplicity adlı romanından Ayn Rand tarafından senaryolaştırılan ve William Dieterle tarafından yönetilen 1945 yapımı bir Amerikan romantik kara filmidir. Filmin başrollerinde Jennifer Jones, Joseph Cotten, Ann Richards, Cecil Kellaway, Gladys Cooper ve Anita Louise yer almaktadır. Filmin konusu, asker arkadaşını öldürdüğüne inanılan iki kişilikli hafıza kaybı yaşayan bir kadına aşık olan bir adamın hikayesini anlatıyor.

Film, Jones'un Başrolde En İyi Kadın Oyuncu adaylığı da dahil olmak üzere dört dalda Oscar'a aday gösterildi.[1]

Olay Örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

Dünya Savaşı sırasında İtalya'da bulunan Amerikalı bir asker olan Alan Quinton, "hiçbir zaman standartları, görgü kuralları ya da zevki olmadığını" itiraf eden arkadaşı Roger Morland için mektuplar yazmaktadır. Alan, Victoria Remington'la hiç tanışmamıştır ama onu, yüz yüze hiç ifade etmediği duygularını ifade edebileceği bir "pin-up girl of the spirit" olarak görmektedir. Victoria'nın mektuplara aşık olduğunu fark eder ve gerçek Roger tarafından hayal kırıklığına uğratılacağından endişe eder, Alan bunu ona söyledikten sonra aniden İngiltere'deki paraşütçü eğitimine (ve izindeyken Victoria'yı görmeye) gider.

Alan daha sonra İtalyan cephesi'nde yaralanır ve Roger'ın öldüğünü öğrenir. Sivil hayata yeniden uyum sağlamakta ve nişanlısı Helen Wentworth ile vakit geçirmekte zorlanmaktadır. Teyzesinin Essex'teki çiftliğinde yaşamaya karar verir. Londra'da erkek kardeşi onu Dilly Carson ve kendisini Singleton olarak tanıtan bir kadınla tanıştığı bir partiye götürür. Sarhoş bir halde onlara mektupların hikâyesini ve hiç tanımadığı bir kadına aşık olduğunu anlatır ve Dilly onun Victoria'dan bahsettiğini anlar. Alan'a bir cinayet işlendiğini ve mektupların bir şekilde bu işe karıştığını söyler.

Alan ve nişanlısı birbirlerine aşık olmadıklarını anlarlar ve Alan çiftliğe taşınmadan önce dostça ayrılırlar. Essex'teyken Alan, mektupları gönderdiği çiftliğin adresi olan Longreach'in tabelasını görür ve evi ziyaret ederek Victoria'nın bir yıl önce öldüğünü öğrenir. Ayrıca Roger'ın karısı tarafından öldürüldüğünü öğrenir ve Alan mektupları yazdığı için kendini suçlu hisseder. Londra'ya döndüğünde, Dilly ona Singleton'ın hafıza kaybı yaşadığını ve aslında Victoria olduğunu bildirir. Singleton'a mektupları kendisinin yazdığını söylememesi için yalvarır çünkü Victoria mektuplar sayesinde Roger'a aşık olmuş ve onunla evlenmiştir.

Dilly, bir gün Roger'ı Longreach'teki kır evinde bıçaklanarak öldürülmüş halde bulduğunu, ancak Victoria'nın cinayet silahını hemen yanında tutmasına rağmen ne olduğunu tamamen hatırlayamadığını anlatır. Hiçbir şey hatırlayamadığı bir duruşmadan sonra, bir yıllığına bir hapishane psikiyatri hastanesine gönderilir ve ardından Dilly'nin bakımına bırakılır. Victoria hiçbir zaman hafızasını geri kazanamamıştır ve şimdi Singleton olarak yaşamaya devam etmektedir. Singleton, Alan'ın Victoria'ya aşık olduğuna inanmaktadır, ancak Victoria'nın aslında kendisi olduğunun farkında değildir. Yine de Alan ve Singleton, Victoria'nın evlatlık annesi Beatrice Remington'dan izin aldıktan sonra evlenirler. Ancak evlilikleri, Alan'ın Singleton'ın başka bir kadın olduğuna inandığı kişiye duyduğu aşk nedeniyle sorunludur.

Beatrice çiftliğe geri döner ve Singleton, Longreach'i ve çiftliği ziyaret etmek için kırda yaptığı bir gezinti sırasında bastırılmış anıları tarafından çekilir. Beatrice ile sohbet eden Singleton, o meşum gecede yaşananları hatırlamaya başlar: Victoria ve sarhoş Roger tartışırken, Victoria mektupları tekrar okuyarak kendisine şu anda yanında olan acı adamı değil, sevdiği adamı hatırlatır. Roger mektupları yazan kişinin kendisi olmadığını açıklar ve küfürlü konuşmaya başlayarak Victoria'ya vurur. Victoria şömineye attığı mektupları kurtarmaya çalışırken Beatrice bir bıçak alır ve onu bıçaklayarak öldürür.

Alan eve geldiğinde Victoria gerçek kimliğini hatırlar ve mektupları yazanın Alan olduğunu anlar. Sonra tutkuyla öpüşürler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Oscars.org – Love Letters" January 7, 2014, tarihinde Archive.is sitesinde arşivlendi. Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Retrieved January 7, 2014.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]