İçeriğe atla

Love Field (film)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Love Field (film)
Love Field
YönetmenJonathan Kaplan
Yapımcı
  • Sarah Pillsbury
  • Midge Sanford
YazarDon Roos
Oyuncular
MüzikJerry Goldsmith
Görüntü yönetmeniRalf Bode
KurguJane Kurson
Dağıtıcı
Çıkış tarih(ler)i11 Aralık 1992 (1992-12-11)
Süre102 dakika
ÜlkeABD
Dilİngilizce
Hasılat$1 milyon[2]

'Love Field, Don Roos tarafından yazılan ve Jonathan Kaplan tarafından yönetilen, başrollerinde Michelle Pfeiffer ve Dennis Haysbert'in oynadığı 1992 yapımı bir Amerikan drama filmi. Amerika Birleşik Devletleri'nde 11 Aralık 1992'de Orion Pictures tarafından gösterime girdi.[3]

Bu film, John F. Kennedy suikastının popüler kültürdeki temsiline bir örnektir. Pfeiffer performansıyla En İyi Kadın Oyuncu dalında Akademi Ödülü adaylığı kazandı.

Olay Örgüsü[değiştir | kaynağı değiştir]

22 Kasım 1963'te, Dallas ev kadını Lurene Hallett (Michelle Pfeiffer) First Lady'ye takıntılıdır. Jacqueline Kennedy. Lurene, her iki kadın da bir çocuk kaybettiği için Jackie ile arasında özel bir bağ olduğunu hisseder. Lurene, Başkan John F. Kennedy ve eşinin Dallas'ı ziyaret edeceğini öğrenen Lurene, Love Field Havaalanı'na giderek onları görmeye çalışır. Lurene Jackie'nin elini sıkmayı kıl payı kaçırır.

Kısa bir süre sonra Başkan'ın suikaste uğradığını öğrenir. Lurene arabasını sokakta bırakır ve haberleri bir mağazanın vitrininden izlemek için acele eder. Yas tutan Lurene, zorba kocası Ray'in (Brian Kerwin) planı veto etmesine rağmen Kennedy'nin cenaze törenine katılmaya kararlıdır.

Meydan okuyan Lurene ona balaylarını geçirdikleri Washington, D.C.'deki motelde kalacağını belirten bir not bırakır ve John F. Kennedy'nin cenaze törenine giden bir otobüse biner. Yolculuk sırasında Paul Cater'ın (Dennis Haysbert) genç kızı Jonell (Stephanie McFadden) ile karizmatik bir şekilde arkadaş olur. Otobüs kaza yaptıktan sonra, üçlü yerel bir polis karakolundan yeni bir ulaşım aracı bekler. Paul yetkililer tarafından kazaya tanıklık etme şekli konusunda sorgulanırken, Lurene Jonell'i tuvalete götürür ve burada çocuğu muayene ederken Jonell'in vücudundaki eski yaraları fark eder. Bir şeylerin ters gittiğini düşünen Lurene, Jonell'e Paul'ün babası olup olmadığını sorar ve çocuk sessizliğini bozarak babası olmadığını açıklar. Paniğe kapılan Lurene hemen FBI'ı arayarak kaçırılma ihbarında bulunur ve polisin gelmesini beklerken çocuğu korumaya çalışır.

Lurene'in eylemleri sayesinde yerel polis tarafından iyice incelenen Paul, Jonell'in yaralarının annesinin ölümünden sonra götürüldüğü kötü muamele gören Teksas yetimhanesinde oluştuğunu açıklar. Aslında babasıdır ve Jonell'i yetimhaneden izinsiz olarak kurtarmıştır; Jonell onu hatırlamamaktadır çünkü annesiyle hiç evlenmemiştir. Jonell'e annesiyle birlikte çekilmiş fotoğraflarını ve Jonell'in bebeklik fotoğraflarını gösterdiğinde, Lurene onun hikâyesine inanmaya başlar. Ancak bu da meseleyi çözmez ve Paul, velayet mücadelesinin daha az kurumsallaşmış ırkçılık ile karşılanacağı memleketi Pennsylvania'ya ulaşana kadar yetkililerden kaçmak zorundadır.

Yetkililer istasyona doğru yola çıkarken, Paul ve Jonell'in otobüsü boşaltmaları gerekmektedir. Lurene Jonell'e göz kulak olurken, Paul yolculuklarına devam etmek için yerel bir tamirhaneden araba çalmak zorunda kalır. Lurene, işgüzarlık yaparak istemeden de olsa otobüsü kaçırır ve ikiliyle birlikte araca binerek Amerika'da giderek zorlaşan bir yolculuğa çıkar. Bu arada, Lurene'in habersiz ihbar girişimi nedeniyle, FBI artık Lurene'in Paul tarafından kaçırıldığına inanmaktadır; karısının nerede olduğundan habersiz olan ve orta sınıf evlerinde onun geri dönmesini bekleyen Ray'i bilgilendirirler.

Çalıntı araç Tazewell, Virginia yakınlarında bozulur ve yerel cahiller beyaz kadının siyah bir adamla seyahat ettiğini görürler. Lurene yaya olarak yardım ararken, klan onun yokluğunda Paul'ü feci şekilde dövmek için geri döner. Lurene, iş arkadaşı Hazel Enright'ın ailesinin yakınlarda oturduğunu hatırlar ve oradan yardım ister. Paul'ün yaralarını sararlar ve geceyi orada geçirirler; Paul ve Lurene, Lurene'in tatmin olmuş bir evliliğe ve özenli bir eşin şefkatine duyduğu özlemi tatmin eden tek gecelik kaçamak bir cinsel ilişkiyi paylaşırlar. Ertesi sabah, Bayan Enright'ın (Louise Latham) Lurene'in evlilik dışı ırklararası ilişkisini onaylamaması, Lurene'e yolculuğu zorlaştırdığını hatırlatır. Ailenin arabası teklif edilen Lurene, Paul ve Jonell'e kendisinin yokluğunda yola devam etmelerini önerir, ancak Paul'ün isteği üzerine üçü birlikte yola devam eder.

Kennedy'nin cenaze töreninin yapılacağı gün Washington DC'de Ray, Lurene'i daha önce bahsettiği motelde beklemektedir. Lurene, Paul ve Jonell'i arabada bırakarak Ray ile tek başına ilgilenmeyi tercih eder. Ray, Lurene ile tartışır ve tartışma Lurene'e defalarca vurmasıyla şiddete dönüşür. Paul, motelin müdürü gibi davranarak araya girer. Lurene'in aksini kanıtlama çabalarına rağmen Ray, Lurene'in Paul ile müttefik olduğu ve bir ilişki yaşadıkları sonucuna varır. Ray silahını çekince Paul silahı ondan alır. O ve Lurene arabaya binip Jonell'e geri dönmeyi başarır ve oradan ayrılırlar, ancak Ray aracın eşkalini not etmeden önce değil.

Yollara barikat kuran polis soruşturmaya başlar. Çılgına dönen Lurene, Jonell'i de yanına alarak arabadan atlar. Sürücü Paul olay yerinde yakalanır ve tamirhaneden çaldığı arabayı çalmaktan bir yıl hapse mahkûm edilir. Bu arada Lurene ve Jonell kaçmaya çalışırken yakalanır ve Lurene tutuklanarak üçlü birbirinden ayrılır.

Lurene, Lyndon Johnson-Hubert Humphrey kampanyası afişinin de gösterdiği gibi 1964'e doğru ilerleyerek Jonell'i bir yetiştirme yurdunda ziyaret eder. Her zamanki gibi, Lurene'in daha önceki olaylardaki rolü nedeniyle ciddi yasal yansımalardan kaçındığı ima edilir.

Lurene Jonell'e babasının o gün ilerleyen saatlerde onu eve götürmek için geri döneceğini açıklar. Lurene grup evinden ayrılırken, Paul Jonell'i almaya gelir. Taksiden indikten sonra ikili konuşmak için durur ve Lurene Paul'e Ray ile boşandıklarını söyler. İkili uzun uzun kucaklaşır ve her ikisi de aldıkları kararlardan kesinlikle pişmanlık duymadıklarını açıklar. Enright'ların arabasındaki Lurene uzaklaşmaya başlar; ancak geri dönüp Paul ve Jonell'in yanına koşar.[4]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Love Field (1993)". BBFC. Erişim tarihi: 9 Ocak 2022. 
  2. ^ Box Office Mojo'da Love Field (film)
  3. ^ "Love Field (1992) - Release dates". imdb.com. Erişim tarihi: 18 Kasım 2009. 
  4. ^ "Love Field Plot Summary and Details". moviefone.com. 19 Ağustos 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Kasım 2011. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]