Los protegidos (İspanyol televizyon dizisi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Los protegidos
Tür
Proje tasarımcısı
  • Darío Madrona
  • Ruth García
Başrol
Tema müziği bestecisiCesar Benito
Açılış müziği"Los protegidos"
Ülke İspanya
Diliİspanyolca
Sezon sayısı3
Bölüm sayısı41
Yapım
Yönetici yapımcı
  • Emilio A. Pina
  • Iñaki Mercero
Yapım şirketiBoomerang TV
Yayın bilgileri
KanalAntena 3
Yayın tarihi12 Ocak 2010 (2010-01-12) - 13 Haziran 2012 (2012-06-13)
DurumuSona erdi
Kronoloji
İlişkili programlarLos protegidos: El regreso

Los Protegidos, Boomerang TV tarafından üretilen ve ilk olarak 2010-2012 yılları arasında Antena 3'te yayınlanan İspanyol yapımı fantastik, drama ve komedi türündeki televizyon dizisidir.[1][2] Dizi, özel güçlere sahip çocukları korumak için aile olmaya çalışan bir grup insanı ve bu yolda verdikleri mücadeleyi konu edinir.

Dizinin Türkiye uyarlaması Sana Bir Sır Vereceğim ismiyle 2013-2014 yılları arasında FOX'ta yayınlanmıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Evli bir kadın olan Jimena, kızı Blanca'yı yatma vakti için hazırlamaktadır. Blanca annesine bir kabus gördüğünü, gece ortasında iki adam tarafından bir minibüse bindirilerek kaçırıldığını ve annesinin çaresizce o minibüsün ardından koştuğunu anlatır. Jimena kızını sakinleştirir ve uyumasını söyler. Aynı gece bir minibüs gelir ve Blanca, annesine anlattığı şekilde iki adam tarafından kaçırılır.

Dokuz ay sonra dul bir adam olan Mario, bir polis karakolunda çalışmakta ve tek oğlu Carlos'a bakmaktadır. Carlos, sosyal açıdan başarısız, gözlüklü ve kitaplardan hoşlanan bir çocuktur. Ancak babasının bilmediği bir sırrı vardır. Mario oğluyla okulda yaşadığı sorunlar hakkında konuşurken, Carlos beklenmedik bir şekilde duvara bir makas fırlatarak telekinezi yeteneğine sahip olduğunu ortaya çıkarır.

Jimena bu dokuz ayın ardından boşanmış ve kayıp kızını aramaktadır. Son zamanlarda kızının geleceği görebildiğini insanlara anlatmaya başlamıştır. Mario bunu duyduğunda oğlunun da benzer bir durumu olabileceğini ve bu konuda ne yapması gerektiğini belirlemek için belki Jimena ile konuşabilir diye karar verir. Ancak Jimena, başlangıçta garip davranışlarından etkilenirken, sonunda ona hiçbir şey yapamayacağını söyler. Ertesi gün Jimena, Blanca'ya ne olduğunu bildiğini söyleyen Silvestre isminde bir adamla tanışır. Silvestre, Jimena'yı zihin okuyabilen evlatlık kızı Lucía ve "Culebra" lakaplı görünmez olabilen bir genç ile tanıştırır. "Culebra" sokaklarda yaşamakta ve güçlerini para çalmak ve kendini gizlemek için kullanmaktadır. Silvestre, Jimena'ya özel güçlere sahip çocukları ve gençleri kaçıran ve onları kötü amaçlar için kullanmak isteyen bir grup insandan bahseder. "Culebra" onların elinden kaçmayı başaran tek kişidir.

Bu arada Sandra adlı genç bir kız, kız kardeşiyle kavga ederken ona yanlışlıkla elektrik vererek bayıltır. Ailesiyle yüzleşmekten korktuğu için evden kaçar. O gece bir metro istasyonunda uyumaya çalışırken "Culebra" ile tanışır. Birbirlerinin gücünü keşfettikten sonra birlikte Silvestre'ye giderler. Aynı anda Jimena, Mario'yu aramaya karar verir ve her ikisi de Carlos ile birlikte Silvestre'yi ziyaret etmek üzere harekete geçer.

Ancak özel çocukları arayan gruptan iki adam, Lucía'yı almak için Silvestre'nin evine gelmiştir. Lucía'nın gücü sayesinde Silvestre kızını evden çıkarmayı başarır. Mario, Jimena, "Culebra", Sandra ve Carlos yakınlardaki bir parkta Lucía'yı bulurlar. Ardından Silvestre'nin öldüğünü fark ederler. Altı kişi, Silvestre'yi öldüren adamlardan kaçmak zorunda kalır ve kötü adamların nerede olabileceğini tahmin ederek Mario'nun evine gidemezler. Jimena'nın aldığı bir günlükte bulunan bir dizi ipucunu kullanarak, altı kişi Valle Perdido adlı bir banliyöye gider. Orada kendilerini "Castillo Rey" ailesi olarak tanıtarak bir ev kiralarlar ve Valle Perdido'nun niçin önemli olduğunu öğrenmeye ve çocukları kaçırmak isteyenlerden saklanmaya çalışırlar.

Oyuncu kadrosu ve karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

Oyuncu Karakter Sezonlar
1 2 3
Antonio Garrido Mario Montero / Mario Castillo Ana
Angie Cepeda Jimena Garcia / Jimena Rey Ana

Ana Fernández García

Sandra Olaiz / Sandra Castillo Rey Ana
Lucho Fernandez Culebra / Poli Castillo Rey Ana
Daniel Avilés Carlitos Montero / Carlitos Castillo Rey Ana
Priscilla Delgado [es] Lucía Expósito / Lucía Castillo Rey Ana
Gracia Olayo Rosa Ruano Ana
Esmeralda Moya Claudia Ruano Ana Yok
Mario Marzo [es] Lucas López / Lucas Castillo Ana
Javier Mendo [es] Borja Ruano Ana
Raúl Mérida [es] Leo Ana
María Cotiello Nuria Ana Yok
Roger Coma [es] Andrés Soria Ana Yok
Óscar Ladoire [es] Antonio Ruano Ana Ana
Maxi Iglesias Ángel Yok Ana Yok
Alicia González Laá [es] Ana Aroca Rueda Yok Yinelenen Ana
Marta Torné Julia Redondo Yok Ana
Marta Calvó [es] Madre Yok Ana
Javier Mora [es] Martín Yok Ana
Natalia Rodríguez [es] Michelle Yok Ana

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "'Los protegidos' vuelven a la televisión". Las Provincias. 17 Kasım 2020. 23 Mart 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2021. 
  2. ^ García, Víctor Eduardo (29 Aralık 2020). "Los protegidos: actores que estuvieron en lo más alto y cayeron en picado". Qué!. 9 Eylül 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 9 Eylül 2021. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]