London, Ontario

Vikipedi, özgür ansiklopedi

London; Kanada, Güneydoğu Ontario'da, Quebec-Windsor koridoru üzerinde konumlanan kenttir.[1] Nüfusu, 2011 sayımına göre 366,151'dir. London, Thames nehrinin deniz taşımacılığına müsait olmayan kolu üzerinde, Ontario eyaletine bağlı Toronto, Michigan eyaletine bağlı Detroit şehirlerinin hemen hemen tam ortasındadır.[1] London şehri, ilçenin devamı olmasına rağmen Middlesex County'den ayrı belediyeye sahiptir.

Avrupalı yerleşimciler tarafından 1801-1804 yılları arasında London'a yerleşilmeye başlandı, 1826 yılında köye dönüştü. Bundan sonra sürekli büyüyen kent, Güneydoğu Ontario'nun en büyük, Kanada'nın 15. büyük kenti haline geldi. Etrafındaki birçok yerleşim merkezi zaman içerisinde bu kente eklenerek büyüme devam etti. Şehir; eğitim, sağlık, imalat ve turizme odaklı olarak geliştirilmiş durumda.

London şehri; yüksek eğitim, bilimsel araştırmalar ve kültürel etkinlikler merkezi namına katkı sağlayan Fanshawe College ve Batı Ontario Üniversiteleri'ni bünyesinde barındırmaktadır. Şehir birçok müzikal ve sanatsal etkinliğinin yanı sıra Forest City Yol Koşusu etkinliğine de ev sahipliği yapmaktadır. Düzenlenen festivaller kentin ekonomisine katkı sağlamaktadır ancak ekonomisi daha ziyade eğitim, sağlık araştırmaları, sigortacılık ve bilgi teknolojileri sektörleri merkezlidir. Şehrin üniversite ve hastaneleri istihdamda ilk on içerisindedir. Şehir Highway 401 ve 402 yollarının kesişme noktasında, Toronto'yu Windsor ve Sarnia kentlerine bağlayan bir noktada yerleşmiş durumdadır ve uluslararası hava alanı, tren ve otobüs garlarına sahiptir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b Nijman, Jan (2020). Geography: Realms, Regions, and Concepts (20. bas.). Wiley. ISBN 978-1119607410.