Limor Fried

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Limor Fried
TechCrunch Disrupt NY 2013'te Limor Fried
DoğumAmerika Birleşik Devletleri
İkametNew York, ABD
VatandaşlıkAmerikan vatandaşı
MeslekElektrik mühendisi
Tanınma nedeniAdafruit Industries kuruculuğu
EvlilikPhillip Torrone
Limor Fried (Ladyada)

Limor Fried (ladyada) Amerikalı elektrik mühendisi ve bir elektronik hobi firması olan Adafruit Industries [1]'in kurucusudur. Kendisi lakabı olarak kullandığı Ladyada olarak tanınır. Limor Fried acık kaynak donanım topluğunda tanınan ve adı oldukça sık gecen öncü isimlerinden bir tanesidir. Açık kaynak donanım alanında birçok katkısı bulunmaktadır.

Limor Fried 2003 yılında lisans eğitimini Massachusetts Teknoloji Enstitüsünde Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri departmaninda Elektrik Mühendisi olarak tamamlamış ve daha sonra 2005 yılında ayni üniversite ve departmanda mühendislik yüksek lisansını almıştır. Fried merkezi New York'ta olan Adafruit Industries firmasının kurucusudur. Ayni zamanda firmanın ürettiği elektronik kitleri hazırlayan mühendislerden de bir tanesidir.

2011 yılından beri Ask an Engineer (Bir Mühendise Sor) ve Show and Tell (Goster ve Anlat) isimli dünyanın her bir yanında internet kullanıcılarının katılabildiği haftalık canlı yayınlar hazırlamakta ve sunmaktadır. Yayınlar youtube.com [2] ve ustream.com web siteleri üzerinden takip edilebilmektedir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 18 Şubat 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2014. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 30 Haziran 2014 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 18 Şubat 2014.