Lezbiyen cinsel uygulamalar

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bir kadın cinsel partnerinin meme uçlarını oral olarak uyarıyor

Lezbiyen cinsel uygulamalar, cinsel yönelimleri ne olursa olsun, kadınların dahil olduğu cinsel faaliyetlerdir. Başka bir kadınla seks yapan kadın, yalnızca kadınlara cinsel ilgi duyuyorsa kendini lezbiyen olarak tanımlayabilir, yalnızca kadınlara cinsel çekim hissetmiyorsa biseksüel olarak tanımlayabilir veya cinsel kimlikten tamamen vazgeçebilir. Bu terim aynı zamanda cinselliğinden emin olmayan veya cinselliğini araştıran heteroseksüel veya aseksüel bir kadın için de kullanılabilir.

Romantik veya kişilerarası cinsel ilişkiler genellikle cinsel istek ve uyarılmaya tabidir ve bu da daha sonra cinsel serbestleşme için cinsel aktiviteye yol açar. Kadınlar arasındaki yakınlığın fiziksel ifadesi ilişkinin bağlamının yanı sıra sosyal, kültürel ve diğer etkenlere de bağlıdır.[1] Bazı ülkelerde lezbiyen cinsel uygulamaları ve gey cinsel uygulamaları suç sayılıyor.

Kadınlar genellikle yanaktan öpmek veya sarılmak gibi sevgi gösterilerinde bulunurlar. Dudaklardan bir öpücük, uzun bir öpücük, sarılma ya da diğer dokunma biçimleri cinsel olarak kabul edilebilir.[2][3]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "The Hite Reports: What do they say?". hite-research.com. 1 Haziran 2009 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2011. 
  2. ^ "Lesbianism: Women's Sexual Expression Together". hite-research.com. 17 Ekim 2008 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 3 Şubat 2012. 
  3. ^ "Physiologic Mechanism of Nipple Stimulation". Medscape Today from WebMD. 22 Aralık 2012 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 20 Kasım 2010.