İçeriğe atla

Leydi Jane'im

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Leydi Jane'im
My Lady Jane
Tür
Proje tasarımcısıGemma Burgess
Uyarlama
My Lady Jane
by
YönetmenJamie Babbit
Stefan Schwartz
AnlatıcıOliver Chris
BesteciRael Jones
ÜlkeBirleşik Krallık
Diliİngilizce
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı8
Yapım
Yönetici yapımcı
YapımcıPaula McBreen
Görüntü yönetmeniMaja Zamojda
Yapım şirketi
Yayın bilgileri
KanalAmazon Prime Video
Yayın tarihi27 Haziran 2024 (2024-06-27)

Leydi Jane'im, Jamie Babbit ve Stefan Schwartz tarafından yönetilen başrollerinde Emily Bader, Edward Bluemel ve Anna Chancellor'un oynadığı 2024 yapımı İngiliz Tarihi fantastik romantik televizyon dizisi. MacDonald & Parkes'ın yapımcılığını üstlendiği dizi, Jodi Meadows, Brodi Ashton ve Cynthia Hand'in Lady Jane Grey'in hayatını tarihsel olarak yeniden kurguladıkları romanlarından Gemma Burgess tarafından uyarlanmıştır.[1][2]

16. yüzyılda, Leydi Jane Grey ailesi tarafından Lord Guildford Dudley ile evlenmeye zorlanır. Jane, VI. Edward'ın kuzeni olarak taht için sıradadır. Leydi Janein İngiltere'si, hayvan şekline girebilen insanlar olan Ethianlar tarafından rahatsız edilmektedir. Verity olarak bilinen sıradan insanlar, Ethianları toplumdan uzaklaştırır.

  1. ^ Wiseman, Andreas (2 August 2022). "Amazon Greenlights 'My Lady Jane' About Brit Monarch Jane Grey; Sets Emily Bader, Edward Bluemel & Jordan Peters To Lead Cast On Parkes+MacDonald Series". Deadline. 
  2. ^ Massoto, Erick (3 November 2022). "Dominic Cooper Joins Emily Bader in Comedic Historical Reimagining 'My Lady Jane'". Collider. 

Dış bağlantılar

[değiştir | kaynağı değiştir]