Leroy Jethro Gibbs

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Leroy Jethro Gibbs, NCIS dizisinin başrolü olan ve Mark Harmon tarafından canlandırılan kurgusal karakter. Amerika Birleşik Devletleri Deniz Piyade Kolordusu'nda keskin nişancı çavuşu iken Deniz Kuvvetleri Kriminal Soruşturma Servisi adı altında bir ekip toplayarak federal ajan olmuştur. Ekibin diğer üyelerine göre — Caitlin Todd, Anthony DiNozzo, Timothy McGee, Ziva David, Eleanor Bishop — çok daha tecrübeli olması nedeniyle daha iyi silah kullanır, dövüşür ve pratiktir.

Özel hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Gibbs, neredeyse kimseye özel hayatından bahsetmez. Üç kez boşanmış, dört kez evlenmiştir. Bunun sebebi ilk eşi olan Shannon ve tek çocuğu olan kızı Kelly'nin Gibbs Irak Savaşı'ndayken bir cinayete tanıklık ettikleri için öldürülmesidir. Çok sevdiği eşinin ve sekiz yaşındaki kızının ölümü Gibbs'i derinden yaralar, öyle ki bodrumunda hiçbirini suya indirmeden "Kelly" adında üç bot yapmıştır. Ardından yaptığı üç evlilikten de belli süre sonra boşanır ve hayatına devam eder.

İlişkileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Gibbs'in ilişkileri tüm takım arkadaşlarıyla iyi olsa da NCIS adli tıp uzmanı Abby Sciuto ve NCIS adli tabip Donald "Ducky" Mallard ile çok yakındır. Ducky'i dizideki diğer tüm karakterlerden daha uzun süredir tanıdığı için ona "Duck" olarak da hitap eder. Anthony DiNozzo ile de uzun yıllardır çalıştığı için onu iyi tanır ve hemen hemen her zaman başının arkasına vurur. Bu alışkanlık sonraları Timothy McGee'nin de canını yakar.

Gibbs için en özel isimlerden biri kuşkusuz eski patronu Mike Franks'dir. Edindiği tüm bu yetenek ve alışkanlıkların neredeyse tamamı ona Mike'dan geçmiştir. Örneğin meşhur Gibbs Kuralları ve sözleri, enseye vurma eylemi ve mesleğinin inceliklerini bir usta olan patronundan öğrenmiştir.