Las Vegas'taki en yüksek binalar listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Gezinti kısmına atla Arama kısmına atla

Las Vegas'taki en yüksek binalar listesi ABD'nin Nevada eyaletinde yer alan Las Vegas şehrindeki en uzun binaların listesidir. Las Vegas şehrinde 122 metreyi (400 ft) geçen 160'tan fazla gökdelen vardır. Şehirdeki en yüksek yapı Las Vegas Strip'in kuzey ucunda yer alan 350 metre (1,149 ft) yüksekliğindeki Stratosphere Tower olmasına rağmen ikamet eden olmaması nediyle bu yapı bir bina olarak kabul edilmemektedir. Bu nedenle Las Vegas'taki en yüksek bina 224 metre (735 ft) yüksekliğindeki Fontainebleau Resort Las Vegas binasıdır.

Las Vegas şehrinin en yüksek ve popüler binalarının sıralandığı ve Las Vegas Strip adı verilen bölgeden görünüm.

En yüksek binalar[değiştir | kaynağı değiştir]

Sıralama İsim Görsel Yükseklik
ft (m)
Kat Yıl Koordinatlar Notlar
01.0 [Note A] 31.0Stratosphere Tower Stratosphere-during-the-day.jpg 1,149 (350) 112 1996 36°8′50.59″K 115°9′19.40″B / 36.1473861°K 115.155389°B / 36.1473861; -115.155389 ABD'deki en yüksek gözetleme kulesidir. Ancak ikamet eden olmadığından bina olarak kabul edilmemektedir.
02.01 10.0Fontainebleau Resort Las Vegas* Fontainebleau-Las-Vegas-2-July-2009.jpg 02.0735 (224) 63 2010 36°8′15.97″K 115°9′33.92″B / 36.1377694°K 115.1594222°B / 36.1377694; -115.1594222 Hem Las Vegas şehrinin hem de Nevada eyaletinin en yüksek binasıdır.
03.02 17.0The Palazzo Palazzo Las Vegas new resort dec 2007.jpg 03.0642 (196) 53 2007 36°7′26.69″K 115°10′4.35″B / 36.1240806°K 115.167875°B / 36.1240806; -115.167875
04.03 08.0Encore at Wynn Las Vegas EncoreResortCasino.JPG 04.0631 (192) 50 2008 36°7′46.4″K 115°9′52.92″B / 36.129556°K 115.1647°B / 36.129556; -115.1647
05.04 33.0Trump International Hotel & Tower – Tower One Trump hotel Las Vegas 0475.JPG 05.0622 (190) 64 2008 36°7′46.96″K 115°10′21.27″B / 36.1297111°K 115.172575°B / 36.1297111; -115.172575
06.05 42.0Wynn Las Vegas Wynn 2 (2).jpg 06.0614 (187) 60 2005 36°7′35.23″K 115°9′56.55″B / 36.1264528°K 115.1657083°B / 36.1264528; -115.1657083
07.06= 05.0The Cosmopolitan Eastside Tower Cosmopolitan from Las Vegas Blvd.jpg 07.0603 (184) 51 2010 36°6′35.45″K 115°10′26.13″B / 36.1098472°K 115.173925°B / 36.1098472; -115.173925
08.06= 06.0The Cosmopolitan Casino West End Tower Cosmopolitan - North - 2011-06-04.jpg 08.0603 (184) 53 2010 36°6′35.45″K 115°10′26.13″B / 36.1098472°K 115.173925°B / 36.1098472; -115.173925
09.08= 02.0Aria Resort & Casino Aria Las Vegas.JPG 09.0600 (183) 50 2009 36°6′28.15″K 115°10′37.41″B / 36.1078194°K 115.1770583°B / 36.1078194; -115.1770583
10.08= 25.0Planet Hollywood Tower I PH Tower - North - 2010-12-12.JPG 10.0600 (183) 50 2009 36°6′30.65″K 115°10′7.75″B / 36.1085139°K 115.1688194°B / 36.1085139; -115.1688194
12.010 40.0Vdara Vdara - South - 2010-03-06.JPG 12.0554 (169) 57 2009 36°6′34.02″K 115°10′40.66″B / 36.10945°K 115.1779611°B / 36.10945; -115.1779611
13.0 [Note A] 07.0Eiffel Tower at Paris Las Vegas 113 Paris.jpg 13.0540 (165) 3 1999 36°6′44.88″K 115°10′20.23″B / 36.1124667°K 115.1722861°B / 36.1124667; -115.1722861
14.011 13.0Mandarin Oriental, Las Vegas Mandarin Oriental - East - 2010-03-06.JPG 14.0539 (164) 56 2009 36°6′22.32″K 115°10′27.83″B / 36.1062°K 115.1743972°B / 36.1062; -115.1743972
15.012 16.0New York-New York Hotel & Casino Las Vegas NY NY Hotel.jpg 15.0529 (161) 49 1997 36°6′8.06″K 115°10′27.53″B / 36.1022389°K 115.1743139°B / 36.1022389; -115.1743139
16.013 20.0Palms Place Palms Place Las Vegas.jpg 16.0520 (158) 47 2008 36°6′50.68″K 115°11′55.43″B / 36.1140778°K 115.1987306°B / 36.1140778; -115.1987306
17.014 03.0Bellagio Resort & Casino Bellagio-LV.JPG 17.0508 (155) 36 1998 36°6′47.16″K 115°10′35.52″B / 36.1131°K 115.1765333°B / 36.1131; -115.1765333
18.015 30.0Sky Las Vegas 2013-0222-Sky.jpg 18.0500 (152) 45 2007 36°8′19.53″K 115°9′41.1″B / 36.1387583°K 115.161417°B / 36.1387583; -115.161417
19.016 23.0The Martin Panorama Towers - East - 2010-03-06.JPG 19.0513 (157) 42 2009 36°6′30.46″K 115°10′56.65″B / 36.1084611°K 115.1824028°B / 36.1084611; -115.1824028
20.017 32.0THEhotel at Mandalay Bay THehotelmanda.jpg 20.0485 (148) 43 2003 36°5′34.54″K 115°10′38.57″B / 36.0929278°K 115.1773806°B / 36.0929278; -115.1773806
21.018 12.0Mandalay Bay Resort and Casino MandalayBay03.jpg 21.0480 (146) 62 1999 36°5′30.48″K 115°10′29.22″B / 36.0918°K 115.1747833°B / 36.0918; -115.1747833
25.019= 34.0Turnberry Place – Tower I Turnberry Towers Las Vegas.jpg 25.0477 (145) 38 2001 36°8′26.39″K 115°9′11.24″B / 36.1406639°K 115.1531222°B / 36.1406639; -115.1531222
24.019= 35.0Turnberry Place – Tower II Turnberry Towers Las Vegas.jpg 24.0477 (145) 38 2002 36°8′26.39″K 115°9′11.24″B / 36.1406639°K 115.1531222°B / 36.1406639; -115.1531222
23.019= 36.0Turnberry Place – Tower III Turnberry Towers Las Vegas.jpg 23.0477 (145) 38 2004 36°8′26.39″K 115°9′11.24″B / 36.1406639°K 115.1531222°B / 36.1406639; -115.1531222
22.019= 37.0Turnberry Place – Tower IV Turnberry Towers Las Vegas.jpg 22.0477 (145) 38 2006 36°8′26.39″K 115°9′11.24″B / 36.1406639°K 115.1531222°B / 36.1406639; -115.1531222
29.024= 27.0The Signature at MGM Grand – Tower I Signaturelasvegas.jpg 29.0475 (145) 38 2006 36°6′24.66″K 115°9′59.18″B / 36.10685°K 115.1664389°B / 36.10685; -115.1664389
28.024= 28.0The Signature at MGM Grand – Tower II Signaturelasvegas.jpg 28.0475 (145) 38 2006 36°6′24.66″K 115°9′59.18″B / 36.10685°K 115.1664389°B / 36.10685; -115.1664389
27.024= 29.0The Signature at MGM Grand – Tower III Signaturelasvegas.jpg 27.0475 (145) 38 2007 36°6′24.66″K 115°9′59.18″B / 36.10685°K 115.1664389°B / 36.10685; -115.1664389
26.024= 41.0The Venetian Venetian Las Vegas, NV.jpg 26.0475 (145) 40 1999 36°7′17.83″K 115°10′9.29″B / 36.1216194°K 115.1692472°B / 36.1216194; -115.1692472
30.028 01.0Allure Las Vegas – Tower I Allure-Las-Vegas.jpg 30.0466 (142) 41 2007 36°8′38.46″K 115°9′32.6″B / 36.1440167°K 115.159056°B / 36.1440167; -115.159056
31.029 19.0Palms Fantasy Tower Palms Casino Resort.jpg 31.0458 (140) 40 2006 36°6′50.09″K 115°11′40.29″B / 36.1139139°K 115.194525°B / 36.1139139; -115.194525
33.030= 38.0Turnberry Towers – Tower I Turnberry Tower I Las Vegas.jpg 33.0453 (138) 45 2007 36°8′26.39″K 115°9′11.24″B / 36.1406639°K 115.1531222°B / 36.1406639; -115.1531222
32.030= 39.0Turnberry Towers – Tower II Turnberry Tower I Las Vegas.jpg 32.0453 (138) 45 2008 36°8′26.39″K 115°9′11.24″B / 36.1406639°K 115.1531222°B / 36.1406639; -115.1531222
34.032 04.0Caesars Palace – Palace Tower Caesarspalace-night.JPG 34.0435 (133) 29 1998 36°7′0.35″K 115°10′37.95″B / 36.1167639°K 115.1772083°B / 36.1167639; -115.1772083
36.033= 15.0Veer Towers West Veer Towers - South - 2010-03-07.JPG 36.0433 (129) 37 2010 -
36.033= 15.0Veer Towers East Veer Towers - South - 2010-03-07.JPG 36.0433 (129) 37 2010 -
36.033= 15.0Masquerade Tower Rio Hotel & Casino.jpg 36.0423 (129) 42 1997 36°6′57.67″K 115°11′11.5″B / 36.1160194°K 115.186528°B / 36.1160194; -115.186528
35.033= 18.0Palms Casino Resort Palms Casino Resort.jpg 35.0423 (129) 42 2001 36°6′53.61″K 115°11′38.63″B / 36.1148917°K 115.1940639°B / 36.1148917; -115.1940639
39.035= 14.0Marriott's Grand Chateau 39.0420 (128) 37 2008 36°6′27.68″K 115°10′10.07″B / 36.1076889°K 115.1694639°B / 36.1076889; -115.1694639
38.035= 21.0Panorama Tower I Panorama Towers - East - 2010-03-06.JPG 38.0420 (128) 33 2006 36°6′26.97″K 115°10′57.11″B / 36.1074917°K 115.1825306°B / 36.1074917; -115.1825306
37.035= 22.0Panorama Tower II Panorama Towers - East - 2010-03-06.JPG 37.0420 (128) 33 2007 36°6′23.97″K 115°10′57.34″B / 36.1066583°K 115.1825944°B / 36.1066583; -115.1825944
40.038 11.0Hilton Grand Vacations Club – Tower 2 40.0405 (123) 38 2006 36°8′23.9″K 115°9′38.78″B / 36.139972°K 115.1607722°B / 36.139972; -115.1607722
41.039= 09.0Fitzgeralds Casino Hotel Las Vegas A-2863813824.jpg 41.0400 (122) 34 1979 36°10′11.33″K 115°8′33.59″B / 36.1698139°K 115.1426639°B / 36.1698139; -115.1426639
42.039= 24.0Planet Hollywood Resort & Casino Planet-Hollywood-LV.JPG 42.0400 (122) 39 2000 36°6′35.89″K 115°10′16.94″B / 36.1099694°K 115.1713722°B / 36.1099694; -115.1713722