Larry Langford

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Larry Langford
Larry Langford
Doğum17 Mart 1946(1946-03-17)
Birmingham, Alabama, ABD
Ölüm8 Ocak 2019 (72 yaşında)
Birmingham, Alabama, ABD
MeslekSiyasetçi

Larry Paul Langford (17 Mart 1946 - 8 Ocak 2019),[1] Amerikalı siyasetçi ve hükümlü. 2007'den 2009'a kadar Alabama'nın Birmingham kentinin belediye başkanlığını yapmıştır.

İşlediği bir cürümden dolayı suçlu bulunarak ölümüne kadar devam eden süreçte 15 yıl hapis cezası almıştır.[2][3]

Siyasi kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk Afrika kökenli Amerikalı komisyon başkanı olarak dört yıl boyunca, Alabama eyaletindeki Jefferson County'de görev yaptı. Ayrıca Fairfield, Alabama’nın belediye başkanı olarak hazır bulundu ve Birmingham Kent Konseyi’nde yer aldı.

Langford, ayrıca ABC Televizuon Kanalı'nın ortağı olan WBRC TV'de topluluğun ilk Afrikalı-Amerikalı TV haber muhabiri olarak çalışan televizyon kişiliğiydi. Langford, 2010 yılında Alabama, Tuscaloosa’da rüşvet aldığı gerekçesiyle kamuoyu tarafından kendisine açılan dava sonucunda 15 yıllık federal para ve hapis cezasına çarptırıldı.

Son zamanları ve ölümü[değiştir | kaynağı değiştir]

Langford, 27 Nisan 2015'te Kentucky, Ashland'daki hapis yattığı hapishaneden yakalandığı ağır zatürree nedeniyle hastaneye nakledilmiştir.[4] Langford, kendisini "ölümcül hasta" olarak belirterek erken tahliye isteğinde bulunsa da isteği kabul edilmemiştir.[5]

2018 yılında sağlık durumunun iyice kötüye gitmesi sonucuı sağlık nedenlerinden dolayı cezaevinden şartlı şekilde serbest bırakıldı. Daha sonra Birmingham'da acilen solunum yetmezliği ve zatürree nedeniyle hastaneye kaldırıldı.[6] Langford, 8 Ocak 2019'da Birmingham'daki tedavi gördüğü hastanede, 72 yaşında kronik obstrüktif akciğer hastalığı komplikasyonlarından ölmüştür.[7]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Wikimedia Commons'ta Larry Langford ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunur