Laem Phak Bia

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kum Laem Phak Bia'da kum tepecikleri

Laem Phak Bia (Taycaแหลมผักเบี้ย; Şablon:Lit , daha önce: Chulai Noktası), Tayland'ın Phetchaburi Eyaleti, Ban Laem Bölgesi'nde yer alan bir kıyı alanıdır. Kıyı, büyük açık çamur düzlükleri ve tuz tavaları, bazı mangrov alanları ve çalılıklar ile kum tepelerinden oluşmaktadır. Bölge bir millî park değildir, arazi özel mülktür ancak kuş gözlemcileri için çok çeşitli kıyı kuşlarının gözleminin yapılabileceği bir alandır.[1] Bölge Laem Phak Bia Subdistrict adı altında yönetilir ve aynı adı taşıyan bir köye ev sahipliği yapar.

Coğrafya[değiştir | kaynağı değiştir]

Laem Phak Bia, Tayland'ın Phetchaburi Eyaleti'nde Tayland Körfezi'nin kuzey ucunun batı kıyısında yer almaktadır. Kıyıya paralel uzanan bir yol çeşitli sahillere erişim sağlar. Bölgenin kuzeyindeki Pak Thale Köyü yakınlarında Pak Thale Shorebird Koruma Alanı ve tuz buharlaşma havuzları bulunmaktadır. Bunun güneyinde Laem Phak Bia Çevresel Araştırma ve Geliştirme Projesi (Kralın Projesi olarak bilinir), çamur düzlükleri, çalılıklar ve mangrov parçaları ve körfeze doğru uzanan bir kum dili yer alır. Daha güneyde Laem Phak Bia Köyü ve ziyaretçiler için konaklama ve imkanlara sahip olan Hat Chao Samran plaj tesisleri yer alır.[2]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bird Watching at Laem Pak Bia & Pak Thale". Thai Birding. 18 Mart 2019. 10 Mayıs 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2019. 
  2. ^ "Laem Phak Bia and Pak Thale, Phetchaburi Province". North Thailand Birding. 24 Ağustos 2015 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 30 Aralık 2019. 

Konuyla ilgili yayınlar[değiştir | kaynağı değiştir]