Kuroshima (Okinawa)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kuroshima'nın uydu görüntüsü
Yaeyama Adaları Haritası

"Kuro Adası" olarak da bilinen Kuroshima, Yaeyama takımadalarının bir parçası olan Okinawa'da, Taketomi Kasabasında bir adadır. Ada, havadan bakıldığında bir kalp sembolüne benzer şekline sahiptir.

Kuroshima adı ise "Kara Ada" anlamına gelir.

Adanın yüzölçümü yaklaşık 10 kilometrekare (4 sq mi) ve (2006 (2006) itibarıyla) yaklaşık 210 kişilik bir nüfusa sahiptir . En yüksek noktası sadece deniz seviyesinin 15 metre (49 ft) üzerinde olduğu için Kuroshima oldukça düz bir adadır.

Sığır yetiştiriciliği önemli bir ekonomik faaliyettir ve her yıl da bir "inek festivali" düzenlenmektedir. Üzerinde yaşayanlardan daha fazla inek olduğu için bazen ada "İnek Adası" olarak da pazarlanmaktadır. Turistik aktiviteler için dalış ve güneşlenme sayılabilir.

Altyapı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kuroshima'ya Ishigaki'den günde birkaç kez feribotla ulaşılabilmektedir. Adanın kuzeyindeki küçük limanda bisiklet kiralamak mümkündür. Tüm mekanlara yürüyerek kolayca ulaşılabilir. Kuroshima'da birkaç misafirhane (minshuku ) bulunur. Köyde bir dükkân ve banka olarak hizmet veren bir postane bulunmaktadır.

Eğitim[değiştir | kaynağı değiştir]

Taketomi kasaba yetkilileri, adada ve birleşik şekilde ilk ve ortaokul bulunduruyor. Okulun adı ise Kuroshima İlkokulu ve Ortaokulu'dur.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "小中学校・小学校・中学校". Taketomi Town. 14 Temmuz 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 14 Temmuz 2021.