Kupa İkilisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rider–Waite tarot destesinden Kupa İkilisi

Two of Cups bir Minor Arcana tarot kartıdır.

Tarot kartları, tarot kart oyunları oynamak için Avrupa'nın birçok yerinde kullanılmaktadır.[1]

Oyunların büyük ölçüde bilinmediği İngilizce konuşulan ülkelerde, Tarot kartları kehanet amacıyla kullanılmaya başlanmıştır.[1]

Kehanet kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Açıklama: Ortaklıklar ve birlikler Kupa İkilisi ile temsil edilir. Major Arcana'daki Aşıklar kartı gibi, enerjiler karşılıklı bir bağ oluşturmak için bir araya gelir. Güzellik, güç ve elektrik titreşimleri meydana gelir ve sahneye romantizm ve cinsel enerji getirir. Platonik ilişkiler de Kupa İkisinden yararlanır. Bu, uzlaşmayı simgeleyen karttır. Mücadeleler sona erer ve en düşmanca ilişkilerde bile uyum yeniden sağlanır. Bu kart göründüğünde iç çatışmalar da devreye girer. Bir iç huzur yaratılır. Başkalarıyla ve aynı zamanda fikir veya yetenek gibi ikisini bir araya getiren diğer varlıklarla güçlü bir şekilde bağlantılı hissetmeyi bekleyin. Ters, bu kart, diğer tüm insanları ve durumları dışlayarak eşleştirmenin gerçekleştiğini gösterir. Diğer faktörleri de dahil ederek hayata denge getirmek için zaman ayırın. İnsanın tüm enerjisini tüketen sağlıksız ilişkiler incelenmeli ve yeni bir hareket tarzına karar verilmelidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b The Game of Tarot. Gerald Duckworth and Company Ltd. 1980. ISBN 0-7156-1014-7.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım) Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "DummettGame" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)