Kullanıcı mesaj:GAWB

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba Gökhan,

İmla konusunda, belli bir string görüldüğünde mutlaka aynı biçimde değişiklik yapılması gerektiği kesin olan (tam otomatik olarak yapılabilecek) türde değişiklikleri buraya yazsam uygular mısınız?

Örnek: " yanı sıra " => " yanı sıra "

Uygunsa, bundan sonra farkettiğim bunun gibi kontrol gerektirmeyen imla hatalarını size iletirim.

İyi çalışmalar. --iazak 11:26, 2 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba İazak, konuyla ilgilenmenize çok sevindim. Bot ile düzeltilmesini istediğiniz hataları botun mesaj sayfasına ya da benimkine yazabilirsiniz. Teşekkür ederim, kolay gelsin. --Gökhan 11:38, 2 Mayıs 2010 (UTC)

O halde ilk talebim " yanı sıra " => " yanı sıra " olsun. Ben kontrol gerektirmediğini bulduğum hatalar saptadığımda size iletirim. Kontrol ve emek isteyen yarı otomatik işleri siz kendiniz zaman ayırabildiğiniz kadar ayrıca yaparsınız. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --iazak 12:04, 2 Mayıs 2010 (UTC)

Merhaba, İnkılâb veya inkılâb olarak geçen 5 maddeden 3'ünü düzelttim, diğer ikisi eski eserlerin adları olduklarından ve kelimenin o dönemde doğru yazılışı "b" ile bittiğinden değiştirmedim. Sizden de "İnkılâp" => "İnkılap" ve "inkılâp" => "inkılap" ricamı size iletiyorum. İyi çalışmalar diliyorum. --iazak 10:24, 3 Mayıs 2010 (UTC)

Bir kolay değişiklik daha buldum. Türkçede içinde "imkân" veya "imkan" geçen tek kelime olanak anlamındaki imkân ve türevleri. Dolayısıyla tümü kontrolsüz değiştirilebilir.

"imkan" => "imkân"
"İmkan" => "İmkân"

--iazak 11:13, 6 Mayıs 2010 (UTC)

"döküman" => "doküman"
"Döküman" => "Doküman"

Aborjin istisna tutularak diğer tüm "orjin"lerin "orijinal"e çevrilmesi gerekiyor. Bot ile doğru yolunu biliyorsunuzdur herhalde. Ben şöyle yazabildim:

"Orjin" => "Orijin"
" orjin" => " orijin"
"orjinal" => "orijinal"

--iazak 06:09, 12 Mayıs 2010 (UTC)

"mahkum" => "mahkûm"
"Mahkum" => "Mahkûm"

--iazak 06:09, 12 Mayıs 2010 (UTC)

"haftasonu" => "hafta sonu"
"Haftasonu" => "Hafta sonu"
'İstilâ' => 'İstila'
'istilâ' => 'istila'
"yegane" => "yegâne"
"Yegane" =>"Yegâne"

--iazak 06:49, 27 Mayıs 2010 (UTC)

VikiProje Breaking Bad davetiyesi[kaynağı değiştir]