Kullanıcı mesaj:Yusufitü

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

PROJEKENT 2011
Ödüllü AR-GE Proje Yarışması Dosya:Projekent.jpg

İstanbul Teknik Üniversitesi IEEE Öğrenci Kolu Kariyer Komitesi tarafından düzenlenen “Projekent 2011” adlı etkinliğimiz baştan sona Ar-Ge kavramının işlendiği, proje yarışmalarının yapıldığı, öğrencilerin aktif olarak 3 gün süren etkinlik boyunca, bilgisayar programlarıyla, elektrik ve elektronik devrelerle birebir ilgilendiği, Ar-Ge mühendisleriyle sohbetlerin gerçekleştiği bir etkinlik olacaktır. Etkinliğimiz 5 bölümden oluşmaktadır.

Proje yarışması bölümünde şirketlerin, üniversitelerin ve teknokentlerin karşılaştıkları gerçek Ar-Ge problemleri, öğrencilere sunulacak. Onların yenilikçi fikirleri çerçevesinde çözülmesini amaçlayan bu yarışma 3 ay boyunca sürecek ve şirket yetkilileri ve akademisyenlerden oluşan bir juri tarafından değerlendirilecek. Her proje konusunun ödülleri olacak ve bu ödüller 5-6-7 Nisan 2011'de düzenlenecek törenle verilecek.

Etkinliğin diğer bölümleri 5-6-7 Nisanda İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde olacak. Baştan sona Ar-Ge'nin anlatıldığı Ar-Ge sunumları dizisi, öğrencilerin birebir projelerle ilgilenebilecekleri proje atölyeleri, mühendislerle birebir çaylı sohbetler, şirketlerin ve öğrencilerin projelerini sergileyecekleri proje fuarı etkinlik süresince tüm Türkiye'den gelen katılımcılarla buluşacak.

Ar-Ge sunumlarında; "Ar-Ge nedir?"den başlayıp, "Patent nasıl alınır?"a kadar sürecek sunum dizisi yer alacak. Bu sunumları birebir Ar-Ge ile ilgilenen mühendisler ve akademisyenler verecekler.

Mühendisler ve akademisyenler sunumların sonrasında oluşturulacak ProjeKent Arena alanında öğrencilerle birebir çaylı sohbet ederek, onlardan daha fazla bilgi alabilecekler.

Öğrencilerin birebir projelerle ilgileneceği Mini ProjeKent alanında, 3 günde bitebilecek projeler ve gerekli malzemeler verilerek, öğrencilerin o projeleri gerçeklemeleri sağlanacak. Projeleri bitiren öğrencilere küçük ödüller verilecek. Şirketlerin ve öğrencilerin projelerini katılımcılarla paylaşması için, proje fuarı alanı oluşturulacak. Bu alanda kulüp ve bireysel projeleri olan öğrenciler, projelerini sergileyebilecekler.

Proje Yarışması Kısmı:

Size toplam 4 ayrı şirketten; 3 yazılım, 1 elektronik ve 1 haberleşme projesi yapma şansı sunuyoruz. Şirketler: •Bizitek (An Ericsson Company) •Arçelik •Gerger Consulting •Airties

Her bir projenin ayrı ödüllendirmesi olacaktır. Toplamda 30 000 TL’ye ulaşan bu ödül ve hediyeler ile birlikte uğraşmanızın karşılığını çeşitli işe alım ve staj gibi ödüllerle de alabileceksiniz.

Ödüller her bir proje için 3 kişi ile sınırlıdır. Proje yarışması jürimiz, Ar-Ge ile ilgilenen akademisyenlerden ve firma yetkililerinden oluşmaktadır. Her proje konusunun ödülleri jüri tarafından değerlendirilip 5-6-7 Nisan 2011'de İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yapılacak büyük etkinlikte “ProjeKent 2011”de düzenlenecek törenle verilecektir.

15 Şubat 2011'e kadar başvurmanız gereken yarışmamızda projelerin son teslim tarihi de 15 Mart 2011 olarak belirlendi.

Ayrıntılı bilgi için lütfen sitemizi ziyaret edin. Sitemiz: www.projekent.org